Тёмный

CV ketel en Thermostaat: wie is de baas? 

Ketel Klets
Подписаться 49 тыс.
Просмотров 23 тыс.
50% 1

Is de CV ketel of de thermostaat leidend in een systeem? In deze video leg ik het verschil uit tussen AAN/UIT, OpenTherm, Remeha R-Bus, Vaillant eBUS, Nefit-Bosch EMS enz.
Vond je dit een leuke of nuttige video? Like de video en abonneer je op mijn kanaal.
Donaties zijn ook altijd welkom:
Tikkie: ketelklets.nl/...
Bank: NL18 ASNB 8831 3960 05 (R. Westelaken)

Опубликовано:

 

18 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 60   
@robertiden6072
@robertiden6072 2 года назад
Dit vind ik een geweldig filmpje! Vanaf 1:52 begint het echt, waarbij jij op 2:17 de spijker goed op zijn kop slaat. (heerlijk om te horen) In de regeltechniek is een ruimtetemperatuurregeling het minst moeilijke proces. Een makkelijk proces regel je het best Aan/Uit. (ook modulerend gezien is daar geen PI-regelaar voor nodig, maar slechts een P-regelaar met een (enorm) kleine proportionele band) Het voordeel van modulerende kamerthermostaten is wel dat zij de watertemperatuur van de ketel kunnen verlagen, waardoor betere opwekrendementen ontstaan.
@ercanyilmaz8108
@ercanyilmaz8108 2 года назад
Bedankt voor deze goede video. Ik heb een Intergas a 28/24 ketel in combinatie met Honeywell Chronotherm Touch thermostaat (=OpenTherm thermostaat). Op de thermostaat kun je de aanvoertemperatuur van de radiator instellen. Dit kan ook op de ketel uiteraard. Maar wat me daar is opgevallen is dat je de temperatuurwaarde zowel op de ketel als de thermostaat beiden gelijk moet hebben. Heb je de waarde bij de ketel lager als de thermostaat of andersom, dan wordt de laagste temperatuur van beide kanten gehanteerd.
@geitenwollensokje8351
@geitenwollensokje8351 2 года назад
We hebben een Remeha Tzerra Ace met een I-sense en instelbare radiatorkranen boven. Volgens de helpdesk van Remeha zou je de max aanvoer gewoon moeten kunnen instellen en verwijst me terug naar de installateur. Echter wat ik ook probeer (op de I-sense, CP000, + op ketel) soms loopt de Ta op naar 80-85 graden. En de installateur snapt het ook niet. Nu ben ik zelf stapje voor stapje het vermogen en de pompsnelheid (PP en GP op ketel) aan het verlagen. Afsluiters op 75/60 gezet. Kijken wat dat doet met het verbruik.
@Go2Results
@Go2Results 2 года назад
Vraag: ik heb vloerverwarming liggen maar die staat niet aan. Ik ben met 1,5 huishouden en zeer wisselend thuis. Nu heb ik twee type 22 radiatoren met speedcomforts in huis en CW4 Nevit trendine ketel. Nu heb ik maar twee radiatoren, met speedcomfort ( die in de woonkamer) echt openstaan. Nu denk ik eraan om een van de twee een slag groter te maken, van Ca 75 cm breed naar Ca 110/120 cm breed x 70 cm hoog. Met de gedachte dat de ketel de kamer sneller warm maakt ( minder lang draaien, of mogelijk automatisch daardoor ook op lagere temperatuur. Die staat nu op 65 graden en pomp op 30% zoals uit je mooie filmpje. Heb verder tado thermostaat. Heb daarnaast nog wat leuks gemaakt ( heb leidingen door ruimte bij trapgat naar boven lopen, helaas niet volledig kunnen isoleren Ivm bereikbaarheid) in de avond kan ik eventueel de warmte uit de ruimte/kast/woonkamer daarmee ik 10/15 minuten naar boven pompen 😇. Daarmee hoef ik de radiator in de slaapkamer niet aan te zetten om het toch snel 2/3 graden warmer te maken. 😊
@theomoons
@theomoons 2 года назад
Er hangt hier een Intergas Xtreme met de Intergas thermostaat. De Intergas touch heet die geloof ik. Thermostaat is OT, ook zo aangesloten en lijkt ook zo te werken. (Kleine warmte vraag = lage aanvoer temp, hier zelfs nu 30 graden, veel warmte vraag is oplopende aanvoer met een max van 75, want zo ingesteld op de ketel). De handleiding van de thermostaat is zeer miniem (letterlijk en figuurlijk, het is ook een heel klein boekje) daar wordt een paar "parameters" in genoemd maar zeker geen dingen als comfort stand, tapwater of aanvoer temperatuur van CV. Wel is er een "vloerverwarming" "normaal" en "hete lucht" stand. Waarbij het systeem dan sneller of langzamer geacht wordt te reageren. Hier staat die op vloerverwarming. Volgende stap voor ons is om het lt-ht te maken, zodat de werkkamer kan worden aangestuurd met hogere waterzijdig temperatuur. Goed filmpje (weer).
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
Dan is er in dit geval dus feitelijk sprake van een merk-specifieke thermostaat die desondanks gebruik maakt van een subset van de OpenTherm specificatie. Om het makkelijk te maken 🙂
@edwardvanhazendonk
@edwardvanhazendonk 2 года назад
Ik heb wel eens gezocht op de evohome die ik heb, opentherm aan een Remeha Avanta CW3 (2008). Ik kan daar niets aan temperaturen instellen. Op de ketel heb ik daarom de temperatuur op 55 graden ingesteld en die waarde zie ik ook max terug op de pijp ingaand van mijn vloerverwarming (buizen zijn geisoleerd waardoor er redelijk weinig temp verlies is) dan zal Remeha (oude ketel) dus niet de opentherm volgen? Dank trouwens "Ketel Klets" ben een verfent aanhanger van je videos, zeer begrijpbaar maar toch ook voldoende technische diepgang om als techneut de zaken aan te passen die nodig zijn. Heeft al veel gas gescheeld in verbruim.
@sophietroost
@sophietroost 2 года назад
Dit werd me aanbevolen door RU-vid, waar ik weet niet waarom want wij hebben blokverwarming. 🤣
@geitenwollensokje8351
@geitenwollensokje8351 2 года назад
Op de I-sense vind ik raar genoeg een instelling die niet in de handleiding van het ding staat. Weet jij wat het verschil is tussen vermogensturing en temperatuursturing? Is temperatuursturing een soort aan/uit?
@keeskaasie
@keeskaasie Год назад
Behalve dan bij de Honeywell T87 modulation en chronotherm modulation daar zijn de ketel instellingen weer leidend.
@F1WilliamsJeff
@F1WilliamsJeff 2 года назад
Ik heb een Intergas ketel en daar met Opentherm aangesloten op een Netatmo modulerende thermostaat. Alles op de Intergas ingesteld qua aanvoertemp, retourtemp en snelheid van de pomp bijvoorbeeld. Ik merk dat de ketel soms toch de baas is en sommige dingen aanpast om op temperatuur te komen.
@mellowtale3311
@mellowtale3311 Год назад
Toffe video. Maar gaat de bekende honeywell round modulation ook de cv aanvoer temp zelf overrulen? Ik zie in de thermostaat handleiding niets over het instellen van de max aanvoer op de thermostaat..veel dank alvast!
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Hangt van de ketel af, bij Intergas niet zover ik weet, oudere Nefits kennen geen OpenTherm en bij de andere ketelmerken is het afhankelijk van de software in de ketel(print). Je kunt dit wel zien als je de aanvoertemperatuur op het display in de gaten houdt, of de ingestelde temperatuur op de ketel wordt gevolgd. Zo niet, pas dan het ketelvermogen aan (omlaag).
@ErikGeurts
@ErikGeurts 2 года назад
Sinds er bij mij afgelopen jaar een hybride warmtepomp is geplaatst, heb ik ook voor het eerst kennis gemaakt met de buitenvoeler. Misschien is het een interessant onderwerp voor een toekomstige video om daar aandacht aan te besteden?
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
Zie deze video: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-A9JHHdahyE4.html
@madje69
@madje69 2 года назад
Vraagje. Situatie cv met open therm en radiatoren waar thermostaat hangt en een aansluitende ruimte waar vloerverwarming ligt. Door open therm word ook de watertemperatuur gevarieerd. Dient voor de vloerverwarming nu de minimale watertemperatuur van de cv aangepast te worden? Of kan ik beter de thermostaat verhangen naar de ruimte waar de vloerverwarming ligt? Alvast bedankt voor het advies.
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
Ik zou in de thermostaat de CV aanvoertemperatuur vastzetten, dan zal er gemoduleerd worden met het ketelvermogen (harder/zachter branden), dat resulteert in een stabiele temperatuur.
@Hneel65
@Hneel65 2 года назад
Ik denk dat veel mensen een thermostaat zien als een soort remote-control. Het ligt dus ingewikkelder dan dat.
@edxx6837
@edxx6837 2 года назад
Ik heb een opentherm Honeywell, zoals afgebeeld en een intergas ketel, in de ketel het vermogen en aanvoertemp. Etc ingesteld. Dus hier is de ketel de baas, ondanks dat het wel via opentherm communiceerd. ? Of mis iknou iets..
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
Het zou kunnen dat Intergas er anders mee omgaat dan andere merken. Ook hier geldt weer dat dat OpenTherm een 'standaard' is die niet in alle gevallen hetzelfde werkt.
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
@@Toddie1967 Dat is helemaal vreemd, dan worden er dus instellingen vanuit de thermostaat *niet* overgenomen richting de ketel. Staat de Nest niet stiekem toch op AAN/UIT? Enige andere wat ik kan bedenken is dat de thermostaat die instellingen richting de ketel communiceert op een manier die jouw specifieke ketel niet snapt. Ik weet dat er bij de Remeha Tzerra Ace bepaalde versies van de stuurprint waren die niet goed om gingen met OpenTherm commando's. Wellicht speelt dat bij jou (of dat in de weg zit hangt af van jouw eigen situatie).
@chewmonkey89
@chewmonkey89 2 года назад
Ik geloof dat bij Honeywell je de ketel instelt zodat de thermostaat weet wanneer en hoe lang hij aan/uit moet staan. De Honeywell is daarbij zelflerend.
@rudyvk
@rudyvk 2 года назад
Intergas en Honeywell EvoHome hier. De keteltemperatuur gedraagt zich als een maximum. Als de thermostaat 90gr. vraagt, pakt de ketel wat ik instel. Max. vermogen gevraagd door de Honeywell betekent ook het maximum ingesteld vermogen in de ketel. Ik gebruik op deze set de RF OpenTherm module van Honeywell. Zelfs de Intergas stappenmodulatie grijpt in als deze aan staat. Als de thermostaat 100% vraagt komt de ketel toch rustig op vermogen. Overigens luistert Honeywell inderdaad ook. Je kunt dat mooi zien als je de minimum temperatuur aanpast. Hij gaat bij warmtevraag hierin mee op zijn aanvraag. Ik verzamel deze gfevens via de seriele aansluiting op de ketel en via RF met een HGI80 interface. Je kunt zo erg veel informatie zien.
@geitenwollensokje8351
@geitenwollensokje8351 2 года назад
@@KetelKlets je hebt het over bepaalde versies van de stuurprint van de tzerra ace die niet goed omgingen met OT commando's. Kun je dit ergens terugvinden adhv serienummers oid? Ik ben alle mogelijke oorzaken aan het inventariseren waarom bepaalde instellingen van onze I-sense niet worden overgenomen door de ketel.
@mellowtale3311
@mellowtale3311 Год назад
Nog een vraag: hoe kan het dat als een digitale aan/uit thermostaat, gevoed door de ketel, het circuit verbreekt (ketel verwarmt dan dus niet), de thermostaat zelf nog wel gewoon spanning heeft om het display etc te laten werken? In een situatie zonder batterijen. Zoals de honeywell round aan/uit. Het circuit is dan toch verbroken = geen stroom? Wat zie ik over het hoofd? Alvast veel dank!
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Daar zit wel een batterij in, twee lithium AA penlights om precies te zijn. 'Powerstealing' komt ook nog wel eens voor, dan zit er een grote elco in de thermostaat die voor x-uur vermogen heeft opgeslagen.
@mellowtale3311
@mellowtale3311 Год назад
@@KetelKlets oh huh, maar als ik de spanning van m'n ketel afhaal, is het display dood daarna. Maargoed los van dit voorbeeld, zijn er toch wel digitale thermostaten zonder batterij die gewoon wel werken (display actief enzo) zonder dat er warmtevraag is (= circuit onderbroken = thermostaat zou ongevoed moeten zijn?) Hoe gaat dat dan? Veel dank!
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@mellowtale3311 Dat zijn meestal modulerende thermostaten waar spanning op de draad staat. Mijn Remeha eTwist werkt bijvoorbeeld op 24V.
@mellowtale3311
@mellowtale3311 Год назад
@@KetelKlets oke dank je wel!
@ronaldvandergeest9572
@ronaldvandergeest9572 2 года назад
Hallo, wij hebben een Honeywell round wireless thermostaat, en we hebben nu al een paar keer gehad, dat deze willekeurig "op hol" slaat en op 33 graden wordt ingesteld. Enig idee waardoor dit veroorzaakt kan worden / of dit een bekend probleem is?
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
Nee herken ik niet. Wellicht is er in de buurt een andere wireless thermostaat actief die voor instoring zorgt? Kies een ander kanaal of voer opnieuw de koppeling uit (indien mogelijk, ik heb geen ervaring met deze specifieke thermostaat).
@jeroen5098
@jeroen5098 Год назад
Ik heb een intergas xtreme 36 icm een honeywell thermostaat. Deze is ingesteld op OPC ( aan uit) en de xtreme staat op 57 op 2 (aan uit). In mijn homewizzard zie ik bij opentherm als bij aan uit een grafiek staan die geen verschil laat zien... Beide laten een curve zien, wat langszaam naar maximaal en daarna weer naar minimaal tot uit gaat. De aan uit functie is toch gewoon maximaal branden en bij bereiken van de temperatuur weer uitgaat en een mooie lijn laat zien?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Je haalt twee dingen door elkaar: - de ketel die modulerend brandt - de thermostaat die modulerend aanstuurt Je kunt prima een aan/uit thermostaat hebben die niet moduleert terwijl je ketel zijn brander wel modulerend aanstuurt (bijvoorbeeld door ook naar de delta T tussen aanvoer- en retourtemperatuur te kijken). Idealiter zijn zowel de thermostaat als de verwarmer (CV ketel of warmtepomp) modulerend.
@jeroen5098
@jeroen5098 Год назад
@@KetelKlets Als je als gebruiker zowel de thermostaat als de ketel op 'aan uit' zet is het moduleren toch uit? Als het afkoelt in de woning, springt de cv aan en staat deze zeker een uur op een laag pitje te branden (35 graden water) hierna loopt de temperatuur wel op. Als ik de thermostaat handmatig op 1 a 1,5 graden hoger zet komt er wel een mooie curve en is watertemperatuur in 59 graden en 39 retour. Als de watertemperatuur lager komt dan 50 graden heeft de verdeler er moeite mee om de woning op te warmen.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@jeroen5098 De kamerthermostaat is een sensor voor de computer in de ketel. De branderautomaat bepaalt vervolgens hoe de brander (of warmtepomp) moet branden/verwarmen en met welk vermogen. Dat bepaalt de kamerthermostaat dus niet rechtstreeks.
@jeroen5098
@jeroen5098 Год назад
@@KetelKlets Ik heb de ketel op opentherm gezet en de thermostaat op optimaal comfort. Ik zie nu op de grafiek veel pendel gedrag en zal hierin verder moeten zoeken... Bedankt voor je info!
@kennyvanlimbergen7409
@kennyvanlimbergen7409 Год назад
Beste Naar aanleiding van je filmpjes al veel bijgeleerd. Nu even een vraagje door geschillen met onze cv instalateur heeft deze zijn kat gestuurd van zodra dd ketel in het stopcontact stak. Gevolg de vvw is niet geregeld. De debiet meters staan volledig open hier zit een menggroep tussen waarvan we niet weten hoe zo een ding werkt . Nu hebben we een hoog gasverbruik op 3.5 maand 760 m³ En wil ik dit zelf wel wat optimaliseren maar hoe begin ik hieraan ik heb de ketel op 35 graden staan. Dus 35 naar de menggroep en zo naar de collector maar hoe stel je deze flow metertjes af?? Ook slaat onze ketel enotm vaak aan zelfs als de thermostaat 19.5 aangeeft zoals gevraagt. Van de moment dat de aanvoertemperatuur zakt door het rondpompen slaat de ketel aan. Kan u ons hierbij helpen. Mvg kenny
@Richard-bq3ni
@Richard-bq3ni Год назад
Ik heb een NEST generatie 3 thermostaat en aangesloten en zal OpenTherm moeten ondersteunen (op intergas ketel). Echter ik heb niet echt het idee dat er gemoduleerd wordt. Aanvoer temperatuur is zoals ingesteld op de ketel (gemeten op de aanvoer buis) totdat de ingestelde temperatuur bereikt wordt, en dan stopt hij met stoken. In de thermostaat is enkel warm water temperatuur in te stellen, verder niets. Doe ik iets verkeerd?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Intergas heeft niet de hele OpenTherm specificatie geïmplementeerd, wellicht is dat waar je nu tegenaan loopt. Maar check ook zeker even de installatiehandleiding om na te gaan of de ketel zelf het thermostaatsignaal herkend (ik denk het wel, maar toch).
@SolAce-nw2hf
@SolAce-nw2hf Год назад
@@KetelKlets De ketel waardes zijn beperkend. Bij opstarten van de ketel en de thermostaat leest de thermostaat de beperkingen van de ketel uit en gaat daarmee rekenen wat te doen bij een bepaalde temperatuur en warmtevraag. Bepaalde waardes in opentherm zijn readonly om te voorkomen dat de thermostaat iets stuk maakt, en de ketel heeft vaak nog zelfbescherming als de thermostaat vind dat de ketel iets moet doen dat niet veilig is. Je moet er niet aan denken dat een thermostaat opeens 75 graden door de vloerverwarming heen gaat pompen omdat je een weekje op wintersport bent geweest en de ruimte koud is. Of dat hij een een inmiddels loeihete watervoorraad van 90 graden maar blijft bijstoken met 100% vermogen?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@SolAce-nw2hf Niet bij Remeha bijvoorbeeld, zie daar voorbeelden genoeg van ketels die niet luisteren naar de ketelwaardes. En daar hangt het dan tevens weer af van welke versie stuurprint je hebt, want ook daar zaten bewezen fouten in die onder garantie werden/worden vervangen. OpenTherm blijft gokken in de praktijk.
@SolAce-nw2hf
@SolAce-nw2hf Год назад
@@KetelKlets Ik heb toevallig veel ervaring met Remeha ketels. Zodra je de r-bus aansluiting gebruikt gaat het allemaal heel anders. Ik krijg nog geen info hoe dat protocol in elkaar zit, maar zelfs een e-twist met opentherm gateway krijgt de remeha ketels die ik getest heb niet van hun waardes af. Dat kan ook gekke verrassingen opleveren zoals een op de ketel verhoogde aanvoertemperatuur die de thermostaat niet gebruikt. Maar zoals altijd werkt uit en aan zetten prima om alles opnieuw in te lezen bij het opstarten. De eerste keer dat ik dat had was de thermostaat nog aan het rekenen met oude waardes. Niet heel fijn als iemand je aan heeft geraden om het vermogen met 60% te knijpen en de thermostaat niet weet dat het moduleren naar 100% nu tot die nieuwe bovengrens loopt.
@No-oy7we
@No-oy7we Год назад
Hey rick, ik heb een remeha calenta 40c cw5 in huis. Hij staat momenteel ingesteld op een aanvoertemp van 60 graden(gaat naar 65) en ik heb het vermogen gelimiteerd op het laagst mogelijke. Nu doet hij nog steeds hetzelfde als hiervoor, hij schiet in 1a2 minuten naar die 65 graden, wacht dan 5-10 minuten en springt dan terug aan voor 1-2 minuten. Spreken we hier dan over pendelen? Volgens mij is de ketel ook veel te oversized met wat we in huis hebben aanstaan(4 van de 9 radiatoren) . Toen ik de pomp op 50% minimum zette merkte ik wel dat de temperatuur steady-er bleef. Wat ik ook nog aan dacht te testen was misschien de aanvoertemperatuur te verhogen naar 75 maar omdat hij gewoon zo verdomd krachtig is gaat hij ook in een mum van tijd naar 75. Wat zou je me aanraden te doen? Alvast bedankt
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Dat lijkt inderdaad op pendelen. Zorg dat er altijd minstens 1 of 2 radiatoren open staan zodat de ketel zijn vermogen kwijt kan. Zet de pompsnelheid eventueel hoger om eens te kijken wat dat doet. Als je een OpenTherm thermostaat hebt, stel daar dan ook de juiste waardes in en haal de ketel even uit het stopcontact zodat de nieuwe vermogenswaardes goed worden gezien door de thermostaat.
@No-oy7we
@No-oy7we Год назад
@@KetelKlets Zal ik zeker eens proberen, ik heb ook gemerkt dat hij vaak zegt dat bv de aanvoertemp 65 is en de retour 58. Niet al te goed dus, maar als ik vervolgens de aanvoerbuis aanraak is deze bijna te heet om aan te raken maar de retourbuis is dan weer totaal niet warm... kan dit duiden op een kapotte sensor of is hier iets anders aan de gaande?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@No-oy7we Is het mogelijk dat er vlakbij de ketel ergens een kleine radiator hangt die veel te snel doorstroomt? Doordat het retourwater van die radiator te heet is en wordt bijgemend met het koudere retourwater van de andere radiatoren, kan het toch als 58C bij de ketel aankomen. Indien ja, regel die kleine radiator dan zo af dat het water daar trager doorheen stroomt: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-lrXEGfQ-7Sc.html
@No-oy7we
@No-oy7we Год назад
@@KetelKlets al de radiatoren zijn afgesteld geweest door de ex man van mijn moeder(deze deed verwarmingsinstallaties) als de verwarming aanspringt worden alle radiatoren dus mooi en gelijk warm. Zelf als de ketel al even bezig is met verwarmen blijft de aanvoerbuis lauw op zn hoogst dus ik vermoed ten sterkste dat de sensor gewoon kapot is. Zal dit eens vragen bij de volgende onderhoudsbeurt
@SolAce-nw2hf
@SolAce-nw2hf Год назад
Het klopt niet helemaal. Bij Opentherm is er weliswaar een master-slave verhouding tussen de thermostaat en de ketel, maar de thermostaat vraagt eerst uit wat de ketel kan. Dus stel dat je op de ketel hard in hebt gesteld dat de aanvoertemperatuur maximaal 35 graden is, dan zal de thermostaat daarna niet om 70 graden vragen. Ook vraagt hij het vermogen uit. Hij kan vervolgens zelf vragen aan de ketel om naar een bepaalde setpoint te gaan binnen die range en ook moduleren binnen wat de ketel opgeeft. Dus stel dat je op een ketel instelt dat hij 1300 tot 1300 toeren kan maken en zijn minimale aanvoertemperatuur 80 graden is, dan presenteert hij zich dus effectief als een niet modulerende, niet-HR ketel (grapje). In de opentherm specificatie staat welke waardes leesbaar en welke waardes schrijfbaar zijn (of allebei). Natuurlijk kan een fabrikant hier wel op uitbreiden met andere features, maar die zullen dan vaak alleen in producten van die fabrikant zitten.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Is helemaal afhankelijk van de fabrikant. Intergas heeft bijvoorbeeld maar een deel van de OpenTherm spec geïmplemeteerd, waardoor je daar wel waardes op je ketel kunt vastprikken, terwijl dat bij andere merken weer niet lukt. Klassiek voorbeeld van een spec met teveel 'optionele' velden waardoor het in de praktijk matig werkt.
@geenzin1981
@geenzin1981 2 года назад
Klopt niet. Onzin verhaal.
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
Vertel
@geenzin1981
@geenzin1981 2 года назад
@@KetelKlets , verschillende modulerende thermostaten gebruikt. Ketel op parameter niveau ingesteld, en hierbij is de ketel lijdend.
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
@@geenzin1981 Je hebt zeker een Intergas?
@geenzin1981
@geenzin1981 2 года назад
@@KetelKlets klopt
@KetelKlets
@KetelKlets 2 года назад
@@geenzin1981 Intergas is een beetje een vreemde in dit verhaal. Zij ondersteunen wel OpenTherm, maar blijkbaar niet de hele specificatie. Dat hoor ik althans in de reacties onder deze video. En dan krijg je inderdaad de situatie die jij beschrijft.
Далее
Gas is veel te duur geworden, ik ga elektrisch!
10:38
CV-ketel aanvoertemperatuur: verlagen of niet?
6:21
Просмотров 224 тыс.
Семья с двойным дном. Рассказ
2:45:06
Hoe red je de Remeha Avanta cv-ketel van E4 storing
7:25
Gasloos met een hybride warmtepomp? Remeha Elga Ace
9:35
Instellen Remeha Quinta 28C cv-ketel..
6:29
Просмотров 32 тыс.
Smart Meter Disaster!!
16:33
Просмотров 383 тыс.
Remeha Tzerra Ace-Matic - Technische introductie
5:17
Hoe plaats je een Remeha e-Twist klokthermostaat...
4:50