Тёмный

De 8 belangrijkste nadelen van een warmtepomp (en mogelijke oplossingen) | hoomie 

Hoomie.online
Подписаться 400
Просмотров 75 тыс.
50% 1

Als je overweegt om een warmtepomp aan te schaffen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van zowel de voordelen als de nadelen van zo'n apparaat. In deze video bespreekt Paul de 8 belangrijkste nadelen van een warmtepomp en hoe je deze kunt oplossen. Bij hoomie vinden we transparantie belangrijk, dus we willen je graag helpen om een goede beslissing te nemen als het gaat om het verduurzamen van je huis.
Blijf kijken tot het einde van de video om alle 8 nadelen te ontdekken en hoe je deze kunt oplossen. En als je nog vragen hebt over warmtepompen of het verduurzamen van je huis, neem dan contact op met hoomie. We helpen je graag verder!
00:00 Intro - De 8 belangrijkste nadelen van een warmtepomp (en mogelijke oplossingen)
00:37 Nadeel 1 - Een warmtepomp is een grote investering
01:06 Nadeel 2 - Je woning moet geschikt zijn voor een warmtepomp
01:31 Nadeel 3 - Een warmtepomp neemt veel ruimte in beslag
02:08 Nadeel 4 - Een warmtepomp maakt geluid
02:32 Nadeel 5 - Het rendement van een warmtepomp daalt bij koud weer
03:01 Nadeel 6 - Het duurt langer voordat je huis opgewarmd is
03:24 Nadeel 7 - Je kunt niet zomaar je huis uitbreiden
03:51 Nadeel 8 - De buitenunit ziet er lelijk uit
#nadelen #warmtepomp #hoomie
Bekijk onze website voor meer info: hoomie.online?
Lees hier het blog over de nadelen van een warmtepomp: hoomie.online/academy/nadelen...
Meer weten over het geluid van een warmtepomp? Lees hier het blog: hoomie.online/academy/geluid-...

Опубликовано:

 

1 июл 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 121   
@EPoel-vg8ci
@EPoel-vg8ci 11 месяцев назад
nadeel 9 Overheid heeft een energieplafond in het leven geroepen, echter heeft men geen rekening gehouden met de gasloze woningen waardoor je al snel over de drempel gaat en de volle mep betaald.
@eddysenesael3997
@eddysenesael3997 6 месяцев назад
Eindelijk eens een eerlijke kijk op de warmtepomp. Iedereen lijkt zich blind te staren op die warmtepompen in de media.
@MrArtton
@MrArtton 9 месяцев назад
Bedankt voor de eerlijke uitleg 👍🏻👍🏻🙏🏻
@shoguncrypto165
@shoguncrypto165 Год назад
Bedankt, nuttige info
@Hoomie.
@Hoomie. 11 месяцев назад
Fijn dat je er iets aan had! :)
@DaveTromp
@DaveTromp 5 месяцев назад
Zo maar wat vragen? Waar komt eigenlijk al die electriciteit vandaan die nodig is in de winter voor de warmtepomp? Gas en kolencentrales? Stoken we niet uiteindelijk ons huis nog steeds grotendeels op fosiele brandstof alleen tegen hogere kosten omdat we de gas infra die we hebben gaan vernietigen en de elektra infra moeten verzwaren? En dan zijn er nog alle extra kosten voor aanpassing in huis. Hoeveel zonnepanelen en windmolens hebben we nodig in Nederland om alle huizen met elektriciteit te verwarmen in de winter? Is er dan wel genoeg capaciteit om ook alle elektrische auto's op te laden? En zijn er wel voldoende installateurs om al die warmte pompen te installeren. Een CV ketel is in een halve dag vervangen door 1 installateur. Een hybride warmtepomp neemt toch zeker 3 dagen met twee man in beslag en behoeft meer onderhoud lijkt mij. Zo gerekend, hebben we dus 12 keer zoveel installateurs nodig, terwijl we nu al tekort kundige installateurs hebben. Lijkt me dus een leuke hobby zo een warmtepomp. Hobbies mogen geld kosten. Dus als je geld hebt voor deze hobby, prima, maar laten we in gods naam dit niet gaan verplichten.
@joszoet4003
@joszoet4003 28 дней назад
Precies !
@panlomito
@panlomito 10 месяцев назад
Om optimaal gebruik te kunnen maken van een warmtepomp is het noodzakelijk dat de woning zeer goed geïsoleerd is en voorzien van vloerverwarming of wandverwarming. De meeste NL-woningen voldoen niet aan deze voorwaarden en zijn daardoor ongeschikt voor het gebruik van een warmtepomp. Dus eerst investeren in isolatie van dak, gevels, vloer en HR++(+) beglazing en lage temperatuurverwarming (LTV) maar dan sla je wel twee vliegen in één klap: het energieverbruik daalt aanzienlijk en het klimaatcomfort in de woning neemt sterk toe. Zonder isolatie en LTV neemt het energieverbruik alleen maar toe. Zijn de financiële middelen beperkt voor al dat fraais, neem dan een airco (lucht-lucht warmtepomp), dat is veel goedkoper dan een hybride.
@goudhaantje3569
@goudhaantje3569 11 месяцев назад
In mijn Spaanse huis was het buiten deze winter ongewoon koud. De airco warm koud (2 x lucht lucht airco) deed het ook bij vorst goed. Voorlopig is dit ook in NL nu onze denkrichting.
@poekiemanpoekieman9224
@poekiemanpoekieman9224 Месяц назад
Ik woon in een appartement in de stad (in NL) en gebruik inderdaad sinds 2 jaar een airco om dit te verwarmen. Gaat best goed. In de winter heb je wel regelmatig dat de airco in 'ontdooi' stand gaat. Dan gebruikt die stroom om de buitenunit te ontdooien en komt er binnen geen warmte uit. Da's een nadeel. En een airco maakt uiteraard wat luchtstroom geluid.
@lucascoltof9847
@lucascoltof9847 11 месяцев назад
Belangrijk tevens is dat jouw afgifte systeem, radiatoren en vloerverwarming geschikt zijn om de lage water temperatuur ,die de warmtepomp levert, goed af te kunnen geven aan de omgeving, aan dus de ruimtes in je huis. Vooral bij all electric warmtepomp moeten vaak ook de radiatoren worden vervangen. Vaak moet er ook in de meterkast zeker een maar snel ook twee (krachtstroom) aansluitingen bij komen.
@GBOAC
@GBOAC 10 месяцев назад
Er moeten twee *fasen* bij komen, samen met de eerste bestaande fase vormen ze *een* krachtstroomaansluiting.
@dannyvanlaarhoven
@dannyvanlaarhoven 7 месяцев назад
Heb pas een Intergas Extreme36 in huis laten hangen (huis uit 2013 enorm goede isolatie), vermogen goed ingesteld en gemoduleerd. Heerlijk zo'n CV ketel haha. Hiervoor even gehuurd met een warmtepomp in een nieuwbouw appartement (ook extreem goede isolatie), maar jezus dat duurde dat lang om op te warmen. Was vloerverwarming overal maar kreeg het nou niet echt lekker warm.
@busje884
@busje884 11 месяцев назад
een ander type warmte pomp niet genoemd Namelijk de (airco) kan zowel koelen als verwarmen. een stuk of 2 airco.s deze in combinatie met een electrische boiler is ook nog eens goedkoper.
@TheVideohans
@TheVideohans 10 месяцев назад
Bij extreme kou heeft een warmtepomp en of Airco het moeilijk. Plaats je de buiten unit in een omvatting, dan werkt het in de winter al beter. Als je ook nog je WTW uitgang (de overgebleven warme lucht van binnen) in de omvatting van de buiten unit laat uitkomen, dan genereer je nog meer warmte resultaat. In ieder geval het overwegen waard. PS. Waarom staat de buiten unit altijd buiten? Is een schuur niet een beter lokatie? Natuurlijk met voldoende ventilatie.
@jaapvliet
@jaapvliet 6 месяцев назад
Interresant filmpje en opmerkingen. Ik zal mijn praktijkervaring eens uit de doeken doen.: Ik woon sinds 4 maanden in Zweden en in het huis wat ik heb gekocht staat een geothermische warmtepomp Vaillant Ecotec plus type VWF 112/4. De vorige bewoners hebben gekozen voor een buitenthermostaat maw hoe kouder buiten hoe meer de pomp aan warmte wil/gaat afgeven. Mijn woonoppervlak is 91m2 en t/m oktober alles ok. Maar toen kwam november met een dag temp van -3 en snachts -6--10. Toen zag ik niet alleen mijn stroomverbruik toenemen naar zo'n 900kw per maand maar ik vond ook dat het niet echt warm werd in het huis. Tijd dus voor onderzoek. Alleerst de dag/nachtinstellingen aangepast naar een verschil van 2 graden maar daar zat geen verschil ( zelfs als ik speelde met een dag temp. van 16 en nacht van 14 bleef de pomp hetzelfde verbruik houden en vreemd genoeg ook de binnentemp zowel dag als nacht bleef 20 graden.) Volgende check gedaan op de aanvoertemperatuur van het water naar de radiatoren. Hiervoor door alle mogelijke ( dus ook de afgeschermde ) menu instellingen gefietst maar niet gevonden waar ik dit kan aanpassen. Nu ben ik bezig om te kijken of ik een binnenthermostaat kan laten plaatsen zodat de pomp netjes inschakelt en uitschakelt op basis van de binnentemp. Al met al vind ik dus een warmtepomp in deze omstandigheden niet de goedkoopste oplossing. Weet iemand over het gebruik van een binnenthermostaat op deze warmtepomp iets zinnigs ? wat gebeurt er met de buitensensor? waarom kan het aanvoerwater niet hoger worden ingesteld? Ja ik heb Vaillant benaderd maar deze wil blijkbaar alleen verkopen ipv vragen beantwoorden.
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 11 месяцев назад
Bedankt voor deze video! Wij hebben een goed geisoleerd vrijstaand huis en verbruiken ca. 1000 m3 gas. Hoe zinvol is het voor ons om een (hybride) warmtepomp aan te schaffen? Ik vermoed dat wij in totaal veel duurder uit zullen zijn.
@jefwisse1957
@jefwisse1957 11 месяцев назад
Uw vermoeden is juist. Warmtepompen verbruiken veel elektrische energie. Wil je dit verbruik betaalbaar houden dan zul je PV panelen (zonnepanelen) moeten aanschaffen die in staat zijn om het verbruik te compenseren. Helaas verbruiken warmtepompen de meeste energie in de koudere periode (winter). De opbrengst van PV panelen is in de winter juist aanzienlijk geringer. Neem de kosten van de apparatuur en de installatie en je hoeft geen geleerde te zijn om te bepalen dat het omschakelen van gas naar elektrische verwarming een bak geld kost. Daarbij komt ook nog dat warmtepompen een geringere levensduur hebben en storingsgevoelige zijn. Realiseer je ook dat als het besluit eenmaal genomen is om de gasaansluiting te verwijderen (vanwege de aansluitkosten) je dit niet meer kunt terugdraaien.
@Hoomie.
@Hoomie. 11 месяцев назад
Beste André, dankjewel voor je reactie. We hebben op onze website een aantal artikelen met voorbeeldberekeningen: hoomie.online/academy/hybride-warmtepomp-kosten/ en hoomie.online/academy/warmtepomp-kosten/. We kunnen dit ook exact voor jou uitrekenen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op via hoomie.online/contact/. We doen een groot deel van ons proces digitaal, dus als we je adresgegevens hebben kunnen we je direct een goede indicatie geven van de mogelijkheden voor jouw huis en heb je al snel een voorstel met o.a. de exacte terugverdientijd in jouw situatie.
@guidofliek5278
@guidofliek5278 10 месяцев назад
Natuurlijk hoef je geen PV panelen te plaatsen. We hebben toch ook niet iets in huis wat een beetje gas opwekt om onze cv ketel te compenseren? Warmtepomp is gewoon een andere manier van verwarmen. Een x aantal Kilowatt per jaar of een X aantal kuub gas per jaar. Niemand die zich ooit heeft afgevraagd wat de terugverdientijd van zijn cv ketel was, toch? @@jefwisse1957
@_JustBeingCasual
@_JustBeingCasual 7 месяцев назад
@@jefwisse1957 Als je van een 1 kuub gas is 8 kwh stroom zou dat betekenen dat, zijn stroomgebruik ongeveer 2000 moet zijn met een cop 4 systeem (mits goed ingesteld), valt natuurlijk wel een stuk hoger uit maar zou in dat buurt moeten zijn als het goed ingesteld is; dus je bent in principe niet veel meer kwijt zelfs zonder zonnepanelen. Gas afsluiten ben ik het met je eens, het is aantrekkelijk maar zou nog even wachten aangezien met waterstof kunnen door de gasbuizen gepompt worden, dat zou een goedkoop alternatief voor gas moeten zijn; maar goed of dat echt te realiseren is of het een nieuwe set buizen gaat worden, geen idee maar wel handig om rond te kijken wat ermee gebeurd.
@Gerald-PA3GEG
@Gerald-PA3GEG 6 месяцев назад
@@jefwisse1957 Zelfde situatue als de schrijver waarop u antwoorde, voor mij geen warmtepomp, zelfde geldt voor zonnepanelen, ik ken niemand die eerlijk zegt daar heb ik spijt van, terwijl het toch duidelijk is dat al die mensen met mooie praatjes binnengehaald zjn, en nu straks gaan betalen voor het leveren aan het net.
@waltertenboske8147
@waltertenboske8147 11 месяцев назад
Ik heb mijn warmtepomp nu een jaar draaien (all-electric lucht-water, SWW met elektrische boiler). Heb 'm voor 5.900 euro (na subsidie) aangeschaft. Ik verbruik alleen nog elektriciteit, heb mijn energierekening van 2300 euro van het jaar ervoor euro uitgespaard + 350 euro teruggekregen (zonnepanelen). Binnen ruim twee jaar heb ik mijn warmtepomp terugverdiend en stook ik kosteloos zolang de salderingsregeling nog niet verregaand is afgebouwd. Huis is van 2005 zonder na-isolatie. Warmtepomp is dus niet duur, maar vraagt wel een investering. Complimenten voor de transparantie over potentiële nadelen van een WP, maar de meeste zijn met een goede voorbereiding, inlezen in de materie en keuze voor een goede installateur te ondervangen.
@janaarts6287
@janaarts6287 11 месяцев назад
en als hij ouder word,dan komen de kosten!! dus nog maar niet op tafel dansen
@waltertenboske8147
@waltertenboske8147 11 месяцев назад
@@janaarts6287 Dit baseer je op aannames, napraten of feiten? Technische principes van een warmtepomp zijn gelijk aan een koelkast. Die van mij gaat al 17 jaar zonder problemen mee. In Zweden werd in 1980 de eerste warmtepomp geïntroduceerd en wordt inmiddels 60% van de huishoudens met een warmtepomp verwarmt, welke 70% van het jaar draaien. Dus technisch is de warmtepomp doorontwikkeld. Maar zoals alles op techniek gebaseerd gaat het een keer stuk. Ik bespaar ieder jaar 2500 euro, dus er is t.z.t. wel wat ruimte voor reparatie of vervanging.
@kokpol9173
@kokpol9173 11 месяцев назад
@@janaarts6287ik hoor graag meer details. Of was dit een losse flodder?
@Hoomie.
@Hoomie. 10 месяцев назад
Dankjewel voor het delen van jouw ervaring, Walter! Fijn als meer mensen hier hun eigen ervaring met een warmtepomp delen :)
@alain2854
@alain2854 7 месяцев назад
@@janaarts6287 heb je al veel kosten aan uw koelkast gehad?
@poekiemanpoekieman9224
@poekiemanpoekieman9224 Месяц назад
Als je je huis om een warmtepomp te kunnen gebruiken zwaar moet isoleren, dan zou je ook (veel) minder gas gebruiken als je verder niets aan je situatie veranderd had.
@rooorooo02200220
@rooorooo02200220 10 месяцев назад
Eerlijk verhaal!
@Hoomie.
@Hoomie. 10 месяцев назад
Dankjewel, daar doen we het voor!
@henk-ottolimburg7947
@henk-ottolimburg7947 7 месяцев назад
Nadeel 11, er zijn ook warmtepompen die in huis geplaatst zijn. De pomp zuigt dan lucht uit huis aan, het huis zuigt op zijn beurt lucht van buiten, wat dus tevens ventilatie is. Indien het koud is, zit je altijd op de tocht van ijskoude lucht van buiten. Bovendien kun je niet stoken als de buren hout stoken. De pomp moet dan geheel uit. Dan gaat dat rekensommetje van 'altijd je pomp aan laten staan' dus helemaal niet op.
@markth8294
@markth8294 11 месяцев назад
Hoe zit het eigenlijk met een hoog temperatuur warmtepomp. Wat zijn daar de voor en nadelen van.
@guidofliek5278
@guidofliek5278 10 месяцев назад
Vooral een hoog energie verbruik. Een warmtepomp werkt nu eenmaal op het beste op lage temperaturen, en vooral ook constante temperaturen.
@pirsensor1186
@pirsensor1186 5 месяцев назад
Kan ik van mijn oude koelkast een warmte pomp maken? volgens werkt ongeveer het zelfde denk ik.
@horrieschut
@horrieschut 4 месяца назад
Als je een kleine ruimte wilt verwarmen zoals het toilet
@rolandbaumgarten6527
@rolandbaumgarten6527 4 месяца назад
moet je wel eerst de toiletpot verwijderen anders past het niet.@@horrieschut
@user-lh4tu5zw4d
@user-lh4tu5zw4d 10 месяцев назад
hoever is de ontwikkeling van de warmte pomp ik bedoel hiermee dat ik zowel positieve maar ook zeer zeker negatieve verhalen hoor. is een warmtepomp rendabeler dan een goede cv ketel. wij zijn namelijk in overweging om een warmte pomp te gaan nemen maar door de diverse verhalen weet ik eigenlijk niet waar ik wel of juist niet goed aan doe op dit moment. het is inderdaad een enorme investering. dus hoe snel is dan de terugverdientijd van een warmtepomp en uiteraard wat is de levensduur van een warmte pomp. mvg ed
@Hoomie.
@Hoomie. 10 месяцев назад
Beste Ed, dankjewel voor je bericht! Het is goed om te weten dat de warmtepomp geen nieuwe techniek is. In Zweden gebruiken ze hem bijvoorbeeld al jaren en heeft-ie dezelfde status als de cv-ketel (daar is namelijk geen aardgas gevonden, dus zij hebben de aardgasfase overgeslagen). Een warmtepomp is zeker rendabeler dan een cv-ketel. Cv-ketels worden wel steeds zuiniger, maar de verhouding is nog steeds 1 op 1, terwijl je bij een warmtepomp tot wel 4 of 5 keer zo veel warmte terug krijgt voor elke kWh die je verbruikt. Dit komt doordat een warmtepomp gebruikmaakt van warmte uit de buitenlucht en een cv-ketel werkt op gas. Ik snap dat je huiverig wordt van alle negatieve verhalen. Dan is het goed om te weten dat we bij hoomie goed kijken naar jouw specifieke situatie voordat we met een advies komen. Dus we kijken naar de staat van je huis (bouwjaar, isolatie), met hoeveel mensen je woont, wat je toekomstplannen zijn. Op deze manier kunnen we uitrekenen wat het maximale vermogen moet zijn van de warmtepomp en binnen hoeveel tijd je hem hebt terugverdiend. Dit hangt namelijk erg af van jouw specifieke situatie en is dus niet in z'n algemeenheid te zeggen. We hebben wel een blog geschreven met een voorbeeldberekening: hoomie.online/academy/hybride-warmtepomp-kosten/ Mocht je meer willen weten over hoe wij een warmteverliesberekening maken (essentieel voor het bepalen van het juiste vermogen, niet iedere installateur doet dit), dan kun je deze blog eens lezen: hoomie.online/blog/vermogen-warmtepomp-berekenen/ En je bent natuurlijk altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze verduurzamingsadviseurs: hoomie.online/aanvraag-adviesgesprek/
@sjondeer8393
@sjondeer8393 6 месяцев назад
Ik heb hele mooie radiatoren, vintage gietijzer en die zou ik graag willen behouden, maar ik vind nergens antwoorden hoe dit te combineren met een warmtepomp.
@horrieschut
@horrieschut 4 месяца назад
Zet je ketel temperatuur op 50a55 graden. Als het dan nog warm genoeg is in de woning (en het buiten koud is) zal dit kunnen met een warmtepomp.
@corollarijder
@corollarijder 11 месяцев назад
Goede video, maar dat je in een oud huis móet isoleren klopt niet helemaal. Je kunt heel goed een ouder huis voorzien van een wp zonder te isoleren. Natuurlijk is isoleren eigenlijk het eerste wat je zou moeten doen, nog voordat je aan een wp denkt, maar lage temperatuur radiatoren kunnen ervoor zorgen dat je toch een wp kunt inzetten.
@Hoomie.
@Hoomie. 10 месяцев назад
Dankjewel voor je reactie! Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder energie het verbruikt. Dat is dus altijd de eerste stap. Vandaar dat wij adviseren om je huis zo goed mogelijk te isoleren. Een warmtepomp werkt op een lagere temperatuur dan een cv-ketel, dus bij een huis dat niet voldoende geïsoleerd is, zal een warmtepomp moeite hebben het voldoende warm te krijgen en dan krijg je dus klachten van mensen die zeggen dat het met een warmtepomp nog steeds koud is in huis. Overigens is hiermee niet gezegd dat je per se lagetemperatuurradiatoren of vloerverwarming nodig hebt bij een warmtepomp. Ook met boosters kom je een eind. Een andere optie is een hoogtemperatuurwarmtepomp. Meer hierover in deze blog: hoomie.online/academy/warmtepomp-zonder-vloerverwarming/
@corollarijder
@corollarijder 10 месяцев назад
@@Hoomie. mooi verhaal, maar heb je al eens een warmteverlies berekening gedaan? En een hoge temperatuur warmtepomp is alleen nodig bij grote en vooral oude huizen waar extra isolatie niet mogelijk is.....
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Maar een huis niet isoleren en wel een WTP aanschaffen is gewoon niet slim. Hoe je ook wend of keert, het zal resulteren in een hoog elektriciteitsverbruik en een kortere levensduur van de WTP. Isoleren is vaak goed te doen tegen acceptabele kosten (en daar gaat subsidie nog vanaf) waardoor in veel gevallen de terugverdientijd goed is te doen. En verder, geen situatie is gelijk dus er moet altijd een deskundig advies komen. Dit laatste, zo weet ik uit ervaring na diverse gesprekken met installateurs, gaat nog wel eens mis want er lopen genoeg verkoop-cowboys rond. (Geen van hen verdiepte zich in aantal personen, gebruik van de woning (we hebben 2 kantoren) en slecht één van hen deed een rondje door de woning)
@ARPost-kn2jl
@ARPost-kn2jl 10 месяцев назад
De geluidsnormen zijn gebaseerd op 1 warmtepomp. Maar als je in een straat tientallen warmtepompen tegenover elkaar krijgt, gaat die vlieger niet meer op.
@manon-gfx
@manon-gfx 9 месяцев назад
10x zoveel warmptepompen is 10dB meer. Daarnaast staan die tientallen warmtepompen niet allemaal naast elkaar en zijn er steeds stilleren warmtepompen. Het geluid is niet fijn, maar weegt dat echt op tegen alle voordelen van de warmtepomp?
@ARPost-kn2jl
@ARPost-kn2jl 9 месяцев назад
@@manon-gfxelke 1db extra is een verdubbeling van het volume. Er is ook risico op resonantie/onderlinge versterking van geluid. Maw vantevoren haast niet te voorspelling hoe/wanneer er overlast is. Maar als ze eenmaal staan is het te laat. Dus ligt eraan aan wie je het vraagt. Degene met de voordelen is vaak niet dezelfde als degene met de nadelen.
@manon-gfx
@manon-gfx 9 месяцев назад
@@ARPost-kn2jl Nee, elke 3dB extra is een verdubbeling van de energie in geluidsgolven, maar dat ervaren we niet als twee keer zo luid. Vandaar ook die logaritmische decibel schaal. Resonantie is inderdaad lastig. Tegenwoordig zijn er tal van geluidsdempende manieren om hier oplossingen voor te vinden, maar dan moet er inderdaad nog wel een prikkel gegeven worden zodat de degene die zo'n installatie nemen daar ook iets mee doen.
@o.mulders2584
@o.mulders2584 8 месяцев назад
Eke 3db is een verdubbeling
@MartinTheBear
@MartinTheBear 8 месяцев назад
Tegenwoordig heb je al een WP voor onder de 3000. Somiige WPs zijn mononlovks.Alleen een buitenapparaat
@jeltesikkema8364
@jeltesikkema8364 11 месяцев назад
Een warmtepomp houdt ook niet van zoneren. Lokaal verwarmen betekent dat de wp niet genoeg afgifte en flow heeft. Dit zou je kunnen oplossen door een buffervat toe te passen maar die moet hoger van temperatuur zijn dan wat nodig is in het afgiftesysteem. En dat betekent weer een lagere efficiëntie.
@Hoomie.
@Hoomie. 11 месяцев назад
Bedankt voor je reactie! Wij adviseren wel altijd om een buffervat te plaatsen. In dit artikel leggen we uit waarom: hoomie.online/blog/buffervat-warmtepomp/
@robbie2327
@robbie2327 8 месяцев назад
Puntje 10? - Vanwege de complexiteit van deze installatie liggen de kosten bij storingen vele malen hoger dan bij een 'simpele' CV-ketel. (jammer genoeg)
@flowyoung4712
@flowyoung4712 Год назад
Een aantal van deze problemen wordt opgelost door een warmtepomp in combinatie met PVT panelen te nemen (bijv. Triple Solar of Qsilence). PVT panelen werken in combinatie met water/water warmtepompen, welke over het algemeen een stuk kleiner zijn (afhankelijk van de boiler). Ook zijn ze erg stil, en is er geen buitenunit meer nodig (los van de PVT panelen dan). Bovendien ligt het rendement een stuk hoger dan bij lucht/water warmtepompen. Het enige nadeel is dat de kosten nog hoger liggen...
@mremmob
@mremmob 11 месяцев назад
Jammer dat je met PVT panelen niet overdag kan koelen. En installatie met PVT is wel 5x duurder.
@flowyoung4712
@flowyoung4712 11 месяцев назад
@@mremmob Dat kan zeker wel, mits de retour temperatuur vanaf dak lager is dan 45 °C. Maar het is inderdaad efficiënter koelen in de avond/nacht. Wat betreft de kosten liggen die inderdaad een stuk hoger, echter niet 5x.
@ercanyilmaz8108
@ercanyilmaz8108 6 месяцев назад
Een ander nadeel van PVT panelen is, heb ik begrepen, dat als er sneeuw ligt, er geen zon wordt opgevangen. Op dat moment zal het volledig afhankelijk zijn van de externe warmtebron of heel veel stroom uit de net trekken.
@kokpol9173
@kokpol9173 11 месяцев назад
Om even terug te komen op alle punten: Nadeel 1: ja een warmtepomp is duurder in aanschaf dan een cv ketel. Een nieuwe warmtepomp ligt in aanschaf tussen 12k en 18k. Een nieuwe cv ketel kost zo’n 4000 (er is er recent hier in de buurt een geplaatst). Gemiddeld is de besparing 1000 of meer per jaar, dus gemiddeld ligt de tvt op 11 jaar. Met een levensduur van 15 tot 20 jaar. Nadeel 2: nee je huis hoeft niet volledig geïsoleerd te zijn. Het enige is dt je afgifte geschikt moet zijn, hiervoor dient het vermogen van elke radiator meegenomen te worden. Dit dient voldoende te zijn om het benodigde vermogen te kunnen afgeven. tip: T33 radiatoren kan je goedkoop krijgen. Nadeel 3: binnendeel is meestal kleiner dan een cv ketel, enige is dat je een boilervat kwijt moet kunnen. Maar dat lukt eigenlijk altijd wel. Nadeel 4: Een goed geïnstalleerde warmtepomp maakt geen herrie tot zo’n -10. Een slecht geïnstalleerde warmtepomp kan daarintegen wel veel herrie maken. Nadeel 5: ja de efficiency daalt, maar blijft altijd ruim 2 keer zo hoog dan een cv ketel. Gemiddeld over het jaar is de efficiëntie ruim 4 (!) keer zo hoog. Nadeel 6: klopt, maar een warmtepomp dien je op 1 temperatuur te laten staan. Dat is daarnaast ook nog het meest efficiënt. Nadeel 7: Als je er bij het plaatsen rekening mee houdt is dit ook een onzin argument. Daarnaast kan je er gemakkelijk een kleine extra wp bij zetten. Nadeel 8: dit is het enige punt wat klopt. Maar scheelt wel per merk.
@Lamz..
@Lamz.. 5 месяцев назад
Jij ziet alleen maar voordelen? Geniet van je warmtepomp!
@joszoet4003
@joszoet4003 2 месяца назад
Nadeel 10... De prijs om een warmtepomp aan te schaffen is aanzienlijk. Om de stroomkosten te beperken moeten zonnepanelen worden aangeschaft, die swinters nauwelijks iets aan stroom opbrengen... Trouwens : Stroom bestaat voor 70 % uit fossiele energie...
@user-wo2rf9gd3l
@user-wo2rf9gd3l 2 месяца назад
Heb jij het filmpje bekeken? Jouw "Nadeel 10" werd in de video gelijk als eerste nadeel genoemd. En inderdaad wordt stroom nu nog voor een deel met fossiele brandstoffen gegenereerd. Wat is het alternatief? Dat we afwachten tot energiecentrales "groen" zijn, voordat we overstappen op elektriciteit? Je doet me denken aan die mensen die vonden dat het onzin was om een elektrische auto the kopen omdat er te weinig laadpalen waren; andere mensen vonden het onzin dat er laadpalen werden gezet omdat er te weinig elektrische auto's waren. Je moet *ergens* beginnen. En gezien de klimaatverandering moeten we het beide tegelijkertijd doen.
@marijn1250
@marijn1250 10 месяцев назад
Respect voor deze video. De warmtepomp wordt aangeraden en in de toekomst zelfs verplicht gesteld. Dit terwijl, zeker voor renovatie, dit een zeer slecht product is om vanuit te gaan. Niets is zo efficiënt en onderhoudsvriendelijk als een gas gestookte CV ketel. Onderhoudt en afschrijving van een warmtepomp loop je op leeg. Zowel de milieu belasting als het rendement van een gasketel is beter. Dan hebben we het nog niets eens over de kosten van elektra tegenover gas. Lieve mensen, doe je huiswerk en reken het na. Laat je niet gek maken!! Een warmtepomp wordt door de overheid verkocht als het gouden ei, maar dat is het helaas niet...
@gerritbrink3430
@gerritbrink3430 10 месяцев назад
Marijn je hebt gelijk, ik heb al twee voorbeelden van warmtepompen, van ca. 15 á18 jr. oud, die gedeeltelijk vervangen moeten worden, omdat de verbindingen gaan lekken, pompen houden er mee op! kost zo weer €15.000 uur om weer alles voor elkaar te krijgen!
@terra_incognita683
@terra_incognita683 10 месяцев назад
@@gerritbrink3430 Dat is de levensduur van een warmtepomp dus op zich niet gek. Verder hangt veel af van de deskundigheid van degene die het advies heeft gegeven. Als je warmtepomp bijvoorbeeld te veel vermogen heeft gaat-ie bijvoorbeeld veel pendelen en dat is slecht voor de levensduur van de warmtepomp. Zomaar zeggen dat een warmtepomp niet goed is, terwijl er qua advies en installatie ook van alles mis kan gaan, is wel erg kort door de bocht. Maar nogmaals: levensduur van 15 jaar is normaal.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
​@@terra_incognita683 Aanvullend, de compressor in een warmtepomp mag maximaal 5 a 6 keer per uur ingeschakeld worden. Anders gaat de compressor voortijdig defect. Een oplossing tegen dit pendelgedrag kan een buffervat zijn van bijv. 100 á 120 liter.
@Hoomie.
@Hoomie. 9 месяцев назад
Bedankt voor je aanvulling Ad__Rem. Om deze redenen verkopen wij onze all-electric (ready) warmtepompen uitsluitend inclusief buffervat. Zie ook: hoomie.online/blog/buffervat-warmtepomp/
@robertschrijvers4354
@robertschrijvers4354 11 месяцев назад
Grootste nadeel is dat geen installateur er verstand van heeft. 13 installateurs op bezoek gehad. En lopen hard weg
@Hoomie.
@Hoomie. 10 месяцев назад
Wat vervelend, Robert! Mocht je het nog een kans willen geven: bij hoomie werken we met installateurs die ervaring hebben met het installeren van warmtepompen en er dus zeker niet voor weglopen. Bij ons nemen verduurzamingsadviseurs het hele advies- en verkooptraject op zich en de installateur komt pas in beeld tijdens de schouw. De installateur hoeft tijdens de schouw alleen nog maar te checken of het voorstel dat wij hebben opgesteld in de praktijk ook uitgevoerd kan worden (dit is bijna altijd het geval). Je bent welkom bij ons! Hier kun je een adviesgesprek aanvragen: hoomie.online/aanvraag-adviesgesprek/
@Molen2020
@Molen2020 11 месяцев назад
Onze elektrische warmtepomp maakt niet meer geluid dan een cv ketel en heeft ook geen buitenunit
@o.mulders2584
@o.mulders2584 8 месяцев назад
Fijn voor je. €15.000
@Molen2020
@Molen2020 8 месяцев назад
@@o.mulders2584 Nou nee de pomp is bij nieuwbouw geplaatst met subsidie, dus totale kosten 8000,- euro
@bernadette7453
@bernadette7453 11 месяцев назад
Troep allemaal ik moet het niet blijf bij het oude
@user-wo2rf9gd3l
@user-wo2rf9gd3l 2 месяца назад
Uitstekend geformuleerde kritiek! /s
@carbonheating
@carbonheating 11 месяцев назад
nadeel 9 onderhoudskosten en levensduur. over 15 jaar heb je weer hoge kosten
@kokpol9173
@kokpol9173 11 месяцев назад
En met een cv ketel niet? Warmtepomp heeft niet tot nauwelijks onderhoud nodig (eens in de 3 a 4 jaar). Een cv ketel moet elk jaar onderhouden worden
@c.p.9556
@c.p.9556 10 месяцев назад
Nadeel 9: Interventiekosten op warmtepompen zijn en stuk duurder als bij cv ketels en zullen gezien de elektronica of de slecht plaatsing van de eerste beste huisjesklussers vele vaker voorkomen. Ook de wachttijden voordat de koeltechnicus langst komt zijn aanzienlijk langer. Nadeel 10: als je na het voorbereiden van je huis op warmtepomp gewoon je cv ketel had gereduceerd tot een 3de van het vermogen had je dezelfde winstmarge gekregen als dat je met je dure wp investering deed. Nadeel 11: EEN WARMTEPOMP WERKT PUUR EN ALLEEN ZUIVER OP ELEKTRICITEIT WAT EVENEENS WAANZINNIG KOSTELIJK KAN ZIJN !!! Tenzij je reeds panelen hebt voor elektriciteit... (Dat beseffen heel wat mensen blijkbaar nog niet goed) Groetjes! Technieker, dienst na verkoop in hvac installaties... en dit nu zo'n dikke 20 jaartjes!
@guidofliek5278
@guidofliek5278 10 месяцев назад
Waarom zou het een nadeel zijn dat een warmtepomp op electriciteit werkt? Het gaat erom uit hoeveel warmte hij kan produceren uit 1 Kwh electra. Een electrische auto werkt ook enkel op electricieit. Maar die rijdt wel een stuk zuiniger per kilometer dan welke diesel of benzine dan ook.
@c.p.9556
@c.p.9556 10 месяцев назад
Een elektrische auto rijd helemaal geen stuk zuiniger. In sommige omstandigheden heb je er wat voordeel bij... Dat voordeel geld dan ook enkel voor de korte afstandsreizigers met elektrische wagens want over trajecten afleggen van 1000km (van Antwerpen tot zuid Frankrijk zeg maar) gaan we met de nodige snelle ladingen en het verhoogd verbruik op de snelweg al een heel andere richting uit dan wat de boekjes voorlezen voor het publiek... Ik denk dat je beter de vraag stelt over hoeveel kWh er nodig is om 20kW warmte aan een woning te geven. Dat staat dan nog los waarvan die aantal kWh vandaan komen en hoe ze geproduceerd en / of getransporteerd werden (ook dat verhaal heeft vaak een stevige achtergrond)...@@guidofliek5278
@lexpee
@lexpee 11 месяцев назад
En een hoge energie rekening waar mensen stijl van achterover vielen.
@kokpol9173
@kokpol9173 11 месяцев назад
Als dat zou is zou ik se installateur snel terugroepen en de installatie door een vakkundige laten nakijken. Stuur me gerust een pb. Een gemiddelde warmtepomp gebruikt tussen 2000 en 3000 kwh.
@lexpee
@lexpee 10 месяцев назад
@@kokpol9173 heb je nieuws niet gevolgd over een wijk waar mensen zoon warmtepomp hebben, dat het systeem hoofdzakelijk draaide op elektra. Omdat het warmtepomp systeem onvoldoende warmte gaf als het koud werd. Dat mensen steen bij been klaagde en er niets werd gedaan. Dat mensen een olie kachel in de kamer hadden staan om het warm te krijgen.
@guidofliek5278
@guidofliek5278 10 месяцев назад
Gelukkig val je niet achterover van de gasrekening
@lexpee
@lexpee 10 месяцев назад
Nee ik stook op diesel.
@xander54332
@xander54332 8 месяцев назад
Zwaar incompleet verhaal! Er bestaan meer soorten warmte pompen! En het rendement kan heel veel verschillen! Jullie hebben nu alleen lucht-water warmte pomp! Gehad!
@luchof8364
@luchof8364 11 месяцев назад
Stroom is echt niet milieu vriendelijker dan gas
@annelieswitlam8305
@annelieswitlam8305 5 месяцев назад
Wat ik mis is de hoeveelheid straling die de warmtepomt geft.
@user-wo2rf9gd3l
@user-wo2rf9gd3l 2 месяца назад
Ongeveer net zoveel als je koelkast: geen.
@todayinsungaria
@todayinsungaria 11 месяцев назад
Meer nadelen dan voordelen dus
@computerjantje
@computerjantje 7 месяцев назад
als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan mensen die eerlijk transparant zeggen te zijn terwijl hun belangen aan alle kanten eruit knallen. Zeg dan gewoon dat je bevoordeelt bent. dan ben je temninste eerlijk. Bij elk nadeel noem je direct toch een manier waarmee het allemaal wel meevalt. Heb je bij het opnoemen van alle voordelen ook meteen een relativering richting een nadeel geplaatst? vast niet. Het is niet erg dat je warmtepompen verkoopt maar doe dan niet alsof je neutraal erin staat.
@dirckdevriez6661
@dirckdevriez6661 11 месяцев назад
Nadeel 7? Als je nog gaat isoleren koop je nu een te grote die later overbodig is. Dan is later uitbouw wel mogelijk. Een niet verwarmde serre zal de woning ook zuiniger maken. Deze kreeg zon & lek van ooit buiten gevel als energie bron. Voordeel; Een Serre kan ook geluid dempen als je buren over buiten unit klagen, kast kost ook geld en dempt ook maar Serre is nog leukere oplossing. Ik heb Airco daar geplaatst en die heeft nu hogere rendement dan buiten Serre bij verwarmen, wel moet bij koelen in zomer de schuifpui open want anders koelde deze slechter!
@Hoomie.
@Hoomie. 11 месяцев назад
Wij vragen in de adviesgesprekken inderdaad altijd naar de toekomstplannen met het huis, zodat we een warmtepomp adviseren die toekomstbestendig is.
@AV-DWHV
@AV-DWHV 3 месяца назад
Verwarmen doe je met vuur, niet met een energie verslindende warmtepomp!
@myfavorites9686
@myfavorites9686 11 месяцев назад
De mogelijke oplossingen❓ ik heb geen oplossing gehoord ❗️ Dit hele verhaal snijdt geen hout.
@andriesdort5449
@andriesdort5449 11 месяцев назад
Afwijzende waarschuwingen van diegenen die geen eigen ervaring hebben? ik lees weinig van mensen die hem thuis geinstalleerd hebben....
@TheNeeleman
@TheNeeleman 11 месяцев назад
En uitgerekend die mensen kijken dan video’s over “nadelen” 🤣 heel typerend
@jacobo8773
@jacobo8773 11 месяцев назад
Wij hebben eentje. Bij een nieuwbouw (erg goede isolatie, gasloos huis). Werkt prima, geluidsniveau is laag. Neemt redelijk wat stroom. Hebben 24 zonnepanelen waarmee de stroomrekening jaar rond op een paar euro per maand uitkomt, dan is je huis verwarmt, heb je electrisch gekookt, heb je in bad gelegen etc etc Is in de winter super comfortabel in het hele huis (continu 21 graden in elk vertrek). Kortom bij een nieuwbouw huis groot succes, zou nooit weer een gashuis willen. Een huis verbouwen en dan een warmtepomp heb ik geen ervaring mee. Hoe lang de warmtepomp meegaat en wat de kosten van onderhoud zijn moet nog blijken na 20 jaar gebruik. 😅
@kokpol9173
@kokpol9173 11 месяцев назад
@@jacobo8773mag ik vragen hoeveel stroom je warmtepomp verbruikt? In een nieuwbouwwoning zou dit max zou ronde de 2500 kwh mogen liggen, is dit hoger? Dan kijk ik graag met je mee waar het in je installatie fout gaat
@fryske.tynster
@fryske.tynster 11 месяцев назад
beetje algemene info for the mass om zo maar te zeggen alleen jammer dat we al 2 jaar verder zijn ..mosterd naar de maaltijd
@user-wo2rf9gd3l
@user-wo2rf9gd3l 2 месяца назад
Nog maar 17% van de Nederlandse huishoudens heeft een warmtepomp. Hoezo, mosterd "na" de maaltijd?
@ankederuijter5624
@ankederuijter5624 11 месяцев назад
Met andere woorden een warmtepomp is onnodig duur en beslist niet efficiënt. Geen warmtepomp aanschaffen
@kokpol9173
@kokpol9173 11 месяцев назад
Mijn bullshit alarm gaat af bij deze reactie
@reallyme3573
@reallyme3573 Год назад
Nadeel 4 mag wel op 1. Die apparaten maken echt een pokkeherrie. Er is nog een nadeel wat hier niet genoemd wordt: Als iedereen zo'n apparaat aanschaft, dan kan straks bij strenge vorst het electriciteitsnet het niet aan en zit iedereeen in de kou. Er is nog een nadeel wat hier niet genoemd wordt: Verdroging: een buitendeel van een warmtepomp ontrekt veel waterdamp aan de lucht, waardoor de natuur verdroogt. Er is nog een nadeel wat hier niet genoemd wordt: Onderhoud. Een buitendeel van een warmtepomp heeft veel onderhoud nodig, onderhoud je dit niet, dan daalt het rendement flink en neemt het geluidsnivo fors toe. Er is nog een nadeel wat hier niet genoemd wordt: De levensduur. Na een jaar of 5 is zo'n buitendeel versleten. Er is nog een nadeel wat hier niet genoemd wordt: Opruimen. Nadat het apparaat versleten is, moet het worden afgevoerd. Ook dit kost geld. ---- Let op: Deze nadelen gelden vooral voor de buitendeel van een warmtepomp die warmte ontrekt aan de lucht. Een bodemwarmtepomp veroorzaakt veel minder lawaai, heeft een constant rendement het hele jaar rond, ook bij strenge vorst, heeft geen buitendeel, ontrekt geen waterdamp aan de lucht, heeft minder onderhoud nodig en gaat langer mee.
@milanvanbussel5840
@milanvanbussel5840 Год назад
verdroging, waar heb je dat vandaan? als ik daar op google krijg ik niks te vinden. En ik ben ook wel benieuwd waar je hebt gelezen dan een warmtepomp het maar 5 jaar volhoudt.... onderhoud is niet heel veel spannender of frequenter dan dat van een cv-ketel. Zelfde geldt voor opruimen, als de nieuwe wordt geplaatst wordt de oude opgehaald.
@reallyme3573
@reallyme3573 Год назад
@@milanvanbussel5840 Lucht die afkoelt kan minder waterdamp bevatten, en dan krijg je condens. Zoek op warmtepomp en condenswater of warmtepomp en condensafvoer dan vind je het wel. Zelfs met google. Er is zelfs een apparaat dat hetzelfde principe gebruikt om je was te drogen: De warmtepompdroger.
@reallyme3573
@reallyme3573 Год назад
@@milanvanbussel5840 Levensduur: De levesduur van nu geïnstalleerde warmtepompen wordt GESCHAT dooor de verkopers en de fabrikanten en hiervoor wordt dezelfde levensduur aangehouden als voor een luchtkoeling (airco), n.l. 15 jaar of simpelweg gelijkgesteld aan de levensduur van een CV-ketel van 20 jaar. Een luchtkoeling (airco) draait maar een paar weken of maanden in het jaar, een CV-ketel heeft 8x zoveel vermogen als een warmtepomp en heeft 8x zo weinig draaiuren en gaat dus 8x zo lang mee. Een warmtepomp draait bijna continu. Iets wat continu draait slijt continu. Dus 15 jaar is wat ze je vertellen als je zo'n apparaat wil kopen. Dat is oplichting. Je kan ook kijken hoe lang deze fabrikanten garantie geven op hun apparatuur. Dat is maar 2 jaar. Inclusief onderhoudscontract kan de garantie verlengd worden tegen extra betaling tot 5 jaar.
@flowyoung4712
@flowyoung4712 11 месяцев назад
Een bodemwarmtepomp is voor veel huishoudens niet mogelijk (bijv. appartementen). De genoemde nadelen vervallen echter bij een water/water warmtepomp in combinatie met PVT panelen.
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 11 месяцев назад
Nieuwe warmtepompen hoor je bijna niet. In Zweden hebben ze al 20 jaar warmtepompen en die gaan echt wel 15 jaar mee. Een warmtepomp verdroogt de natuur niet. Dat is gewoon onzin. Een buitendeel moet je onderhouden en reinigen zoals alles wat buiten staat. Je moet een versleten warmtepomp afvoeren net als een fiets en een auto afgevoerd moeten worden. Alleen het electriciteitsnet is een valide punt.
@milacek
@milacek 7 месяцев назад
wat een onzin
@user-wo2rf9gd3l
@user-wo2rf9gd3l 2 месяца назад
Uitstekend geformuleerde kritiek! /s
Далее
Airco gebruiken voor verwarmen voor en nadelen deel 1
10:26
Bewoners in Houten vertellen over hun warmtepomp
7:31
Просмотров 3,7 тыс.
치토스로 체감되는 요즘 물가
00:16
Просмотров 3,3 млн
This is Why Heat Pumps May NOT Be The Future
13:12
Просмотров 2,3 млн
Deel 89 airco als verwarming Mijn ervaring na 3 jaar
4:55