Тёмный
No video :(

DOKTOR MUAYENEHANELERİNİ KAPATAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ 

Av. Murat Tezcan
Подписаться 54 тыс.
Просмотров 2,3 тыс.
50% 1

6 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğü giren Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in, özel muayenesi bulunan tabip ve diş tabiplerinin özel hastanelerde çalışma zorunluluğu getiren, tabiri caizse özel muayenehane açma imkanını neredeyse yok eden 3. Maddesinde; "Aynı Yönetmeliğin ek 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinin (4) numaralı alt bendi ile aynı fıkranın (ı) ve (o) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"4) Özel hastaneler, tabip ve diş tabibi kadro sayıları için ayrı ayrı hesaplanmak şartıyla ve bu kadro sayılarının yüzde yirmisini geçmemek üzere belirlenen sayıda profesör ve doçenti, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 36 ncı maddesinin yedinci fıkrası kapsamında devlet üniversitesi ile yapacakları kurumsal sözleşme çerçevesinde ve Bakanlıkça planlama amacıyla oluşturulan komisyon tarafından; özel sektör için öngörülmüş il özel oranı, ilgili uzmanlık branşının ülkemizdeki durumu, müracaat edilen ilde ilgili branşta milyon kişiye düşen uzman tabip sayısı, aynı ilde özel sağlık tesislerinde ilgili branşta çalışan uzman tabip sayısı gibi kriterler çerçevesinde yapılacak değerlendirmede uygun bulunması halinde özel hastanenin boş uzman hekim kadrosunda çalıştırabilir."
"ı) Muayenehanesi bulunan hekimler, 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla, muayenehanesine müracaat eden hastalarının teşhis ve tedavisini yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olması halinde özel hastanelerde yapabilirler. Özel hastanelerin boş uzman hekim kadrosu olmaması durumunda, ruhsatında ve/veya faaliyet izin belgesinde kayıtlı uzman hekim branşlarındaki toplam kadro sayısının %15'ine kadar uzman hekimle sözleşme imzalayabilir. Aynı branşta birden fazla hekimle sözleşme imzalanmak istenmesi durumunda ilgili branşın toplam kadro sayısının üçte birinden fazla uzman hekim ile sözleşme imzalanamaz. Muayenehane hekimiyle yapılan sözleşmenin taraflarca imzalanmış nüshası, özel hastane tarafından SKYS'ye eklenir ve müdürlüğe gönderilir. Bu durumdaki hastalar, hastanedeki tedavi masraflarının kendileri tarafından karşılanacağı hususu ile tıbbi müdahalenin konusu ve sonuçları hakkında muayenehanede bilgilendirilir ve hastanın bilgileri tedavi olacağı özel hastaneye, Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) üzerinden Bakanlıkça belirlenen form ile gönderilir. Özel hastanede gerçekleştirilecek ayakta veya yatarak tedavi öncesi muayenehane hastalarına ilişkin bilgilendirilmiş rıza formu hasta veya kanuni temsilcisi, muayenehane hekimi, özel hastanenin ilgili birim sorumlusu ve mesul müdür tarafından imzalanır. Hastanın hastanede tedavisi süresince ilgili hekim tarafından kesintisiz hizmet sunumu sağlanır. Hastaya sunulan teşhis ve tedavi hizmetlerinden muayenehane hekimi ve özel hastane müştereken sorumludur. Bu hekimlere hizmet sunan özel hastanenin mesul müdürü her ay sonu itibarıyla tedavi edilen hasta sayısı ve hekim ismini müdürlüğe bildirir. Ayrıca bu şekilde tedavi gören hastalara ayrıntılı fatura düzenlenir."
"o) Vakıf üniversitesi kadrosunda bulunan tıp ve diş hekimliği fakülteleri öğretim üyeleri üniversite hastanesi ve işbirliği yapılan özel hastane dışında 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine uygun olmak kaydıyla özel hastanenin boş uzman hekim kadrosunda çalışabilir." Düzenlemesine yer verilmiştir.
Yukarıda anılan Yönetmelik ile Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler hem ulusal hukuka hem de uluslararası hukuka birçok yönden aykırılıklar barındırmaktadır.
Twitter: / muratezcan
Instagram: / avmuratezcan
RU-vid: / avmurattezcan
Facebook: / murat.tezcan.7

Опубликовано:

 

25 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 13   
@AvMuratTezcan
@AvMuratTezcan Год назад
ÖNEMLİ NOT: Abone olan kullanıcıların soruları öncelikle yanıtlanacaktır.
@ProfHuseyinCengiz
@ProfHuseyinCengiz Год назад
Kamu, halk sağlığına katkınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
@cemilyurtseven2754
@cemilyurtseven2754 Год назад
Kamuoyunun bilgilenmesi acisindan paylasim yaptiginiz için teşekkürler avukat bey, sesimize ses oldunuz
@TheOnurgundogan
@TheOnurgundogan Год назад
Çok teşekkürler güzel yorumuz için 🙏
@cevdetmuratakagun9056
@cevdetmuratakagun9056 Год назад
Teşekkür ederim
@fahriuysal286
@fahriuysal286 Год назад
Kanunların yönetmeliklerin üzerinde olması , “kazanılmış hak” lar düşünüldüğünde Öz.Sağ.Kurumların da ki YÖNETMELİK değişiklikleri ile önleri kesilen hasta ve muayenehane hekimleri için 1-3-5 dava yerine , idare mahkemelerin de 7000 hatta 77.000 dava açılması HASTA HAKLARI ve KAZANILMIŞ HAKLAR için en hızlı ve etkin yol olabilir mi , 3-5 dava açılmış olması yeterli mi❓
@cok.f
@cok.f Год назад
Saglik iletisimi ile ilgili yeni yayınlanan yonetmelik hakkinda da bilgi verebilir misiniz ?
@ercanergelen5533
@ercanergelen5533 Год назад
Murat bey bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.Ben kendi borçlarımdan dolayı reddi miras yaptım ve mahkemeden karar aldım. Miras payım çocuklarıma geçti ve bunu tapuya tescil ettirdim. Budurumda çocukların hissesi çocukların malları icradan satılabilirmi.
@cevdetmuratakagun9056
@cevdetmuratakagun9056 Год назад
Teşekkür ederim kardeşim
@fahriuysal286
@fahriuysal286 Год назад
SB söylediği “muayenehane hekimi hastaneleri” oluşması durumu var ise, planlamayı delen zorlayan sağlık kurumları ve doktorlar var ise bunu önleyecek, takip edecek olan kurum SB lığı değil midir? Kendilerini kullandıran suistimal eden kurum ve doktorların yerine tüm doktorları ve tüm kurumları itham etmeye karşı da davalar açılabilir mi? Çok sayıda farklı gerekçeler ile yasal hak kullanımı bu tür idari keyfiyetleri önlemekte etkili bir yol mu dur?
@mustafasarac4722
@mustafasarac4722 Год назад
merhaba murat bey kiracıma alacka ce tahliye icin icra takibi actım 26 mayısda kendi de 31 mayısda borca itiraz etti.itirazın kaldırılması ve tahliye davası acmak iicin sure nekadar. ne yapmam lazım saygılar 6 ay gecti
@zariyali
@zariyali Год назад
👍👍👍👍
@sevimutku8462
@sevimutku8462 Год назад
👌👏
Далее
Музыкальные пародии
00:28
Просмотров 16 тыс.
Bana Baştan Anlat - Ayşegül Çoruhlu
1:02:40
Просмотров 146 тыс.
Miras Payı veya Miras Hakkı Nasıl Devredilir?
10:13
Masa Notları #52 I Borsada Baskının Sebebi
Просмотров 1,9 тыс.