Тёмный

Hoe werkt de salderingsregeling, en wat gebeurt er in 2023 met stroom terugleveren? | Stralendgroen 

Stralendgroen
Подписаться 3,1 тыс.
Просмотров 72 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

10 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 82   
@jimlangerhuizen6621
@jimlangerhuizen6621 Год назад
Dank je wel voor de heldere bondige uitleg 👍
@stralendgroen
@stralendgroen Год назад
Graag gedaan! We zijn blij dat onze uitleg helder en bondig was. Het is ons doel om onze klanten goed te informeren en te helpen met de grote zonnepanelen wereld .
@Rinusjoosen
@Rinusjoosen 2 года назад
Wat leuk om te horen dat de stroom van de zonnepanelen gratis is. Ga er morgen gelijk duizend bestellen.
@JBGoofy
@JBGoofy 3 года назад
Was het in Vlaanderen maar zo simpel ... (en duidelijk). Prima uitgelegd. Bedankt.
@stralendgroen
@stralendgroen 3 года назад
Nou.. ook deze regeling is waarschijnlijk weer uitgesteld dus ook in Nederland kunnen we er wat van!
@Mijnhuisgroener-nl
@Mijnhuisgroener-nl 2 года назад
Altijd goed om te bespreken! Vanaf 2025 nu!
@youtubeaccount7137
@youtubeaccount7137 10 месяцев назад
Vanaf 2026 nu
@stijndillen7426
@stijndillen7426 3 года назад
Duidelijke uitleg, bedankt!
@j.jansen166
@j.jansen166 Год назад
Ik hoor overal terugleveren aan het net, hoe werkt dat precies? sinds wanneer kun je elektrische energie opslaan in een kabel?
@NubeBuster
@NubeBuster 3 года назад
Heel duidelijk
@GerbenWulff
@GerbenWulff 2 года назад
De afbouw zit iets anders in elkaar dan uitgelegd. Als je minder stroom opwekt dan verbruikt klopt het wel, maar als je meer opwekt dan verbruikt, dan gaat het net even anders. Het percentage wordt namelijk berekend over hetgeen je opwekt en niet over je verbruik. Als je bijvoorbeeld 3.000 kWh opwekt en 2.000 kWh verbruikt, kun je maar 2.000 kWh salderen. Dat blijft in 2023 nog steeds mogelijk, omdat je maximaal (100%-9%)=91% van 3.000 kWh (2.730 kWh) mag salderen. Tijdens de afbouw van de regeling kan het dus rendabel worden om meer panelen te plaatsen.
@stralendgroen
@stralendgroen 2 года назад
Klopt inderdaad GerbenWulff!
@roel9485
@roel9485 Год назад
Fout! 100% salderen betekend salderen/wegstrepen tegen wat je verbruikt hebt. meer kan niet. Dat is dus 100%. In jouw voorbeeld dus die 2.000kWh (verbruik) en niet de 3.000kWh (opwek) Het verbruik is dan de basis voor de 100%. Mag je in 2027 maar 55% salderen dat is dat 55%van je verbruik en niet van je opwekking.
@jaapmijnster300
@jaapmijnster300 Год назад
prima uitgelegd mijn contract loopt van oktober tot oktober dus in oktober wordt er gesaldeerd dit is denk ik erg ongunstig omdat voor de winter verekend wordt
@dhpstudios2009
@dhpstudios2009 Год назад
Wanneer men de saldering stopt, zal ik bij terugleveren aan het net persoonlijk mijn installatie stop zetten. Ik hoop dat meerderen mij zullen volgen.Hun geen beloning geven voor terugleveren wij geen stroom leveren.Ik noem dit de Kiewietmethode, genoemd naar diegene die dit een keer noemde.
@gteholland
@gteholland 3 года назад
Duidelijk verhaal, maar ik heb wel 3 opmerkingen. Ten eerste wordt er verwezen naar vervuilende kolencentrales, terwijl milieu technisch kernenergie een gedeelte van het probleem kan oplossen. Ten 2e wordt een oostwest opstelling aangeraden om beter te kunnen salderen. Het probleem hierbij is dat salderen pas aan het eind van het jaar de totalen van opwekking en verbruik vergelijkt, ongeacht wanneer de stroom wordt opgewekt. Verder wekt een oostwest opstelling per vierkante meter wel ongeveer hetzelfde op, maar heb je wel meer panelen nodig. En als laatste hoor ik dat we het directe verbruik moeten verhogen. Is het niet verantwoordelijker om het eigen verbruikt te verlagen? Onze energie footprint is de grootste oorzaak van milieu en energie problemen...
@stralendgroen
@stralendgroen 3 года назад
Gedeeltelijk eens :) De oost west opstelling helpt om meer stroom direct te gebruiken vóórdat het door de meter gaat (direct eigen verbruik verhogen). Als de salderingsregeling wordt afgebouwd, dan wordt dat interessant, omdat je dan minder stroom terug levert aan het net, maar ook minder stroom hoeft terug te kopen van het net. Natuurlijk is het het allermooist om het eigen verbruik te verlagen. Maar het verbruik verschuiven naar de momenten dat je ook veel opwekt is zeker ook deel van de oplossing voor je portemonnee, én belasting van het net.
@lecramred4453
@lecramred4453 2 года назад
Je hebt wellicht iets meer panelen nodig tov zuid, maar doordat je ze strak tegen elkaar kan leggen kan je ook meer panelen kwijt op je platte dak. Op een pannendak gaat dit niet op, maar daar heb je vaak geen keuze hoe je ze kunt leggen
@remkovdb
@remkovdb 3 года назад
Dat overschot aan zonnestroom in de zomer overdag, dat moet je inzetten om waterstof te maken. Dat je dan weer kan verbranden om weer stroom mee op te wekken ... dus die daken moeten met zonnepanelen en salderen moet blijven bestaan
@AlbertvanEe
@AlbertvanEe Год назад
Ik geef mijn ouderwetse terugdraaimeter nog even een aai! Worden zonnepanelen goedkopen?
@stralendgroen
@stralendgroen Год назад
Bedankt voor je opmerking! Wat betreft de prijs van zonnepanelen, is het algemene patroon dat de kosten in de loop der tijd zijn gedaald. Dit is voornamelijk te danken aan technologische vooruitgang, Als je nog meer vragen hebt, staan we altijd klaar om je te helpen via ons mail. www.stralendgroen.nl/
@GRoss074
@GRoss074 3 года назад
Mooi filmpje, maar enige oplossing voor dd te veel opgewekte energie is gewoon een accu waarmee je bijvoorbeeld een maand stroom kan opslaan.
@stralendgroen
@stralendgroen 3 года назад
Klopt hoor GRoss074! Alleen dan wil je ook heel graag je verbruik en opwek tegelijk hebben. Zodat je minder batterijcapaciteit nodig hebt. Én een maand aan batterijopslag.. Dat is nogal wat. Dan heb je een behoorlijke ruimte en portemonnee nodig om dat voor elkaar te krijgen. Bovendien is in Nederland 1 maand opslag niet genoeg in de winterperiode... Zou inderdaad mooi zijn als dat de ultieme oplossing was. Misschien dat dat nog komt met de verbetering van de techniek :)
@holmikehol
@holmikehol 2 года назад
Akkupak is nog lang niet rendabel. Met een gemiddelde akkupak is de besparing 200 euro per jaar en dat bij een investering van 4800 euro. Je bent dus 24 jaar bezig om het terug te verdienen. De komende jaren zal dat absoluut beter gaan worden.
@robertvanderzwan2517
@robertvanderzwan2517 2 года назад
Een maand stroom op slaan in een accu ? Nou das een flinke .en de prijs ook . Je hebt het dan over 500 kw of meer ?
@B777206
@B777206 3 года назад
Dus nooit je oude kwh meter met de draaischijf laten vervangen door zo slimme meter.
@demafklappers
@demafklappers 3 года назад
Als je zonnepanelen neemt dan moet dit volgens mij door de installateur ergens aangemeld worden en dan krijgt jouw energiemaatschappij een melding en valt er binnen no-time een brief bij jou in de bus dat jouw oude ferrarismeter (draaischijfmeter) vervangen moeten worden door een slimme meter.
@B777206
@B777206 3 года назад
@@demafklappers ja dat willen ze graag maar dat ben je niet verplicht. Aanmelden is ook niet nodig want zo oude meter draait gewoon achteruit
@demafklappers
@demafklappers 3 года назад
@@B777206 Ik dacht dat de installateur het verplicht was dit te melden zodat de energiemaatschappij een slimme meter kan installeren. Men wil niet dat je EN zonnepanelen hebt EN een oude meter hebt die terugdraait.
@B777206
@B777206 3 года назад
@@demafklappers Ja ze willen direct een slimme meter plaatsen maar dat ben je nog niet verplicht.
@TedvdParre
@TedvdParre 2 года назад
Je kan deze inderdaad weigeren tot 1 januari 2023 daarna is het waarschijnlijk niet slim om te weigeren en vanaf 1 januari 2023 pleeg je er ook belastingontduiking/financieel misdrijf mee denk dat het dan snel is afgelopen bij de weigeraars.
@aquafan1491
@aquafan1491 Год назад
In het filmpje hierboven en Martien Visser vanavond in het journaal en Henri Bontenbal vertellen ook dat mijn zonnepanelen op een goedkoop moment stroom opwekken en dat ik die stroom dan later op een duur moment weer terugkrijg. Maar waar is die stroom dan in de tussentijd? Heeft mijn leverancier een accu? Heeft het net een accu? Zonder een accu ergens kan ik mijn goedkoop opgewekte stroom niet op een later moment terugkrijgen. Uw verhaal en hun verhaal klopt gewoon niet. De werkelijkheid is dat de door mijn zonnepanelen opgewekte goedkope stroom in seconden naar mijn buren in de straat gaat. Misschien is de stroomprijs op dat moment 1 cent of zelfs negatief, maar de buren bij mij in de straat betalen gewoon 60 cent aan hun leverancier. De buren bij mij in de straat betalen ODE, energiebelasting en BTW aan de overheid en het tarief voor stroom aan hun leverancier in totaal 60 cent. De leveranciers van de buren in mijn straat krijgen een hele mooie winst op de goedkope stroom waarvoor zij niets deden en de overheid krijgt van mijn buren gewoon ODE, energiebelasting en BTW Van netwerkbelasting is ook geen sprake en met maar 1 op de 5 huishoudens met zonnepanelen is de kans dat het voorbij mijn straat pas gebruikt wordt erg klein. Op veel daken liggen bovendien maar heel weinig panelen. Overbelasting van het netwerk en alle problemen komen door de duizenden zonnepanelen in zonneparken of op enorme daken van bedrijven. De sterke groei van het aantal zonnepanelen komt door zonnepanelen in zonneparken. Per jaar gaat zo'n 12 miljard subsidie naar zonnepanelen in zonneparken. De burger kreeg en krijgt nauwelijks subsidie en salderen kost maar zo'n 410 miljoen. Fabrikanten van accu's willen salderen graag afschaffen, want dan kopen mensen accu's en dan worden er al deze onzinverhalen verspreid. Wie hier op wil reageren, moet op zijn minst uitleggen waar die accu's staan waarmee ik goedkoop opgewekte stroom later op een duur moment kan gebruiken. Ook het stukje dat wij met zonnepanelen in de winter zorgen voor een enorme vraag naar grijze stroom is niet waar, zonder panelen zouden wij alles aan grijze stroom moeten hebben.
@jndeprez4362
@jndeprez4362 2 года назад
Solis Hybride (max/. P.= 4kw./h.) + PV 1000Wp meer dan max.(=5kw./h.) vermogen Hybride omvormer en batterij(en van +/_ 10Kw.)
@stralendgroen
@stralendgroen 2 года назад
Hoi JN, ik weet niet goed wat je hiermee wilt zeggen, maar leuk dat je mee denkt!
@sramchand5960
@sramchand5960 3 года назад
ik heb een vraag ,is het mogelijk dat je van omvormer gelijk je koelkast kan aansluiten.?
@stralendgroen
@stralendgroen 3 года назад
Als je off grid wil kun je misschien beter eens bij victron of stecca laadregelaars kijken!
@benuitraalte
@benuitraalte 3 года назад
Ja tuurlijk...waarom niet. Maar dan heb je een losse omvormer nodig
@biertijdbroeder
@biertijdbroeder 3 года назад
Dit is, in tegenstelling tot wat Benmobiel zegt, dus niet mogelijk. Een omvormer heeft namelijk een gelijkspanning nodig om uberhaupt te kunnen werken. Deze is nodig om ervoor te zorgen dat de fasen gelijk lopen. Een omvormer heeft dus altijd aansluiting van het net nodig, je koelkast direct voeden vanaf je omvormer zonder een koppeling met het net te maken is dus niet mogelijk.
@lecramred4453
@lecramred4453 2 года назад
Ik krijg intussen 58.5c voor teruglevering. Dan wordt overproductie wel heel erg aantrekkelijk
@stralendgroen
@stralendgroen 2 года назад
Ja dat is weer de andere kant natuurlijk van die hoge energieprijzen!
@fredgien
@fredgien 3 года назад
Huh, een batterij om electriciteit op te slaan?
@guidoveenstra10
@guidoveenstra10 2 года назад
Veel kennissen en familie vinden het afbouwen van de saldering regeling oneerlijk, ik vind dat totaal niet. Want er waren eerder gewoon minder panelen en daardoor was de impact er niet: de stroom was toch wel nodig. Hoe meer mensen zonne-energie opwekken, hoe eerlijker het afbouwen is. Ik zou het zelf niet beter kunnen uitleggen dan in dit filmpje, dus ik ga dit filmpje zeker met familie en kennissen delen!
@aquafan1491
@aquafan1491 Год назад
Als je stroom levert aan het net, gaat dat in fracties van een seconde naar de eerstvolgende gebruiker van stroom. In een woonwijk zijn dat vaak je buren in de straat. Die betalen die stroom volledig inclusief belastingen en btw en winst voor hun leverancier. Ze betalen bv. 40 cent. Door salderen krijg jij ongeveer die 40 cent, jij die panelen kocht, onderhoudt, afschrijft en de stroom opwekt en aan het net levert krijgt 40 cent. Die stroom wordt al volledig betaald door je buren en salderen voorkomt dat degene met panelen over dezelfde stroom ook nog iets gaat betalen. Salderen is dus gewoon eerlijk en is geen subsidie. Jij krijgt gewoon betaald omdat jij die panelen kocht, onderhoudt, afschrijft en de stroom opwekt en aan het net levert . De buren krijgen groene stroom van dichtbij daarvoor en zijn allerminst de dupe.
@marcelvanduuren89
@marcelvanduuren89 Год назад
'We weten niet wat de stroomprijs over een paar jaar zal zijn' Oei waren we nog maar weer terug in de goede oude tijd dat stroom nog geen issue was
@chewmonkey89
@chewmonkey89 Год назад
Met zonnepanelen maakt het niet uit wat de stroomprijs is. Hoe duurder, hoe sneller terugverdiend. En wat dacht je bij overschot: kassa en snel verder verduurzamen!
@chewmonkey89
@chewmonkey89 2 года назад
Voor mensen die deze video kijken na de stijging van gasprijs najaar 2021: voor 2,5 tot 3 kWh stroom heb je even veel betaald als voor 1m3 gas. Met de lagere energieprijzen was dit 3 tot 3,5 kWh. Dit betekent dat je met een warmtepomp ook goedkoper kunt verwarmen als je huis minder goed geïsoleerd is: je krijgt in een slechte situatie voor elke 1 kWh stroom 3 kW warmte en dat is dan alsnog goedkoper dan gas. (uitgegaan van 9,69 kWh energie per m3 die in een cv ook maximaal voor 90% efficiënt gebruikt kan worden: 8,7 netto kWh per kuub)
@TheTeek
@TheTeek 2 года назад
De huidige situatie is nog extremer, Gas is in verhouding tot energie per KWh goedkoper dan elektrische energie. Mijn huidige energie kosten zijn op elektra in normaal tarief 3,6x duurder geworden en gas "maar" 2,6x. een KWh energie op gas kost mij nu 24 cent, een KWh elektrische energie kost mij nu 54 cent. alleen kun je zelf geen gas opwekken, stroom wel. Bijkomende voordeel is dat je zonnepanelen nu heel snel hebt terug verdient (en je reduceert CO2 uitstoot)... Zonder zonnepanelen en of een warmtepomp ben je met gas goedkoper uit voor het verwarmen van je huis....
@chewmonkey89
@chewmonkey89 2 года назад
@@TheTeek helemaal waar.
@kuifmans2001
@kuifmans2001 Год назад
@@TheTeek Situtatie eind 2022 (bij de grote energieboeren): de all-in prijs voor stroom (inclusief vaste leveringskosten, energiebelasting en ODE) loopt soms al tegen de 1 euro per kWh! Gas neigt richting de 4 euro (bij variabel tarief, per maand of enkele maanden vast), ook bizar veel. Met dynamische tarieven (per uur voor stroom, per dag voor gas) kán je flink besparen, maar dan wel op slimme momenten gebruiken. Maar die dynamische tarieven stijgen ook de pan uit (in twee weken tijd voor stroom van gemiddeld € 0,25 naar boven de € 0,50 per kWh) 😥 Dat is dus een (lastige) keuze... maar een m³ gas levert nog altijd ca. 8× meer (kJ) 'warmte' dan een kWh aan elektriciteit. Douchen, koken of verwarmen op elektriciteit is dus nog altijd een heel slecht idee als je niets terug kan leveren/salderen (zoals in een appartementencomplex), tenzij je een efficiënte warmtepomp hebt en het buiten niet te koud is.
@meerhof
@meerhof Год назад
Jammernoeg niet aangepast aan de situatie van nú!
@stralendgroen
@stralendgroen Год назад
Bedankt voor je feedback!!
@glompie
@glompie 2 года назад
Ten 4e je stroom omzetten in crypto
@maikel3441
@maikel3441 2 года назад
Ken jij projecten die er al mee bezig zijn?
@donvermeer
@donvermeer 10 месяцев назад
wordt tijd voor een nieuw filmpje, oude meuk die niet meer klopt....
@stralendgroen
@stralendgroen 10 месяцев назад
Het idee blijft hetzelfde ze hebben het afschaffen van de salderingsregeling voorlopig weer uit gesteld
@stralendgroen
@stralendgroen 10 месяцев назад
Ze hebben het afschaffen voorlopig weer uitgesteld
@SchildersbedrijfMJF
@SchildersbedrijfMJF 2 года назад
accu kope he
@rein7754
@rein7754 3 года назад
electiciteitsprijs daalt al sinds 2009
@stralendgroen
@stralendgroen 3 года назад
Prestaties in het verleden bieden geen garanties voor de toekomst
@lecramred4453
@lecramred4453 2 года назад
Electriciteitsprijs stijgt als een speer
@jooptablet1727
@jooptablet1727 2 года назад
haha
@atropatene3596
@atropatene3596 Год назад
Ik ga deze comment even nomineren voor de "Did not age well" award
@rein7754
@rein7754 3 года назад
geen salderen dan geen zonnepanelen natuurlijk.. dus om er nu nog aan te beginnen
@stralendgroen
@stralendgroen 3 года назад
Gelukkig wordt het dus niet in 1 klap afgeschaft, maar rustig afgebouwd. We hebben dus nog wel even te gaan, en daarna worden batterijen interessant, ook qua prijzen!
Далее
27. Wat is het verbruik van een warmtepomp?
6:07
Просмотров 202 тыс.
ДОМИК ДЛЯ БЕРЕМЕННОЙ БЕЛКИ#cat
00:45
Het verschil tussen verschillende zonnepanelen
20:37
Просмотров 191 тыс.
Thuisbatterij dé toekomst?
4:46
Просмотров 79 тыс.
Is een thuisaccu in 2023 al interessant?
10:12
Просмотров 295 тыс.
Is een thuisbatterij een goede investering 🤔?
15:44