Тёмный

Is een thuisbatterij een goede investering 🤔? 

Vastgoedmentor
Подписаться 4,5 тыс.
Просмотров 68 тыс.
50% 1

⚡ Wil je ook gaan besparen dmv zonnepanelen? Doe dan bij Coolblue de bespaarcheck: vastgoedmentor.com/recommends... ⚡
Met de afbouw van de salderingsregeling denken steeds meer mensen na over het aanschaffen van een thuisbatterij. Een thuisbatterij klinkt als een ideale oplossing om maximaal gebruik te maken van je zelf opgewekte zonnestroom.
Echter een thuisbatterij is momenteel nog een flinke investering. Is een investering in een thuisbatterij is een rendabele investering? En is een thuisbatterij een goede investering voor het milieu? In deze video antwoord op deze vragen.
👉 Inschrijven voor de nieuwsbrief: www.vastgoedmentor.com/links 👈
👨‍🎓 Inschrijven voor de online cursus "Investeren in Garageboxen":
vastgoedmentor.com/online-cur... 👨‍🎓
Wil je ook gaan beginnen met beleggen tegen laagste kosten?
Hier de links naar de beste brokers:*
- DEGIRO (mijn broker):
📈 vastgoedmentor.com/recommends... 📈
00:00 Intro
00:34 Afbouw van salderingsregeling
01:22 Hoeveel eigen gebruik?
01:52 Waarom beperkt eigen gebruik?
02:07 Nr 1 - Verschil tussen dag en nacht
02:40 Nr 2 - Verschil tussen winter en zomer
03:32 Hoeveel stroom gebruikt een huishouden?
03:53 Nr 1 - Verwarmen mbv van een cv-ketel
04:27 Verschil stroomverbruik tussen winter en zomer
05:09 Nr 2 - Verwarmen mbv een warmtepomp (of airco)
05:31 Stroomverbruik versus zonnestroom
05:51 Nr 1 - Verwarmen mbv cv-ketel
07:23 Nr 2 - Verwarmen mbv warmtepomp (of airco)
08:39 Hoe werkt een thuisbatterij?
09:13 Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig?
10:29 Wat kost een thuisbatterij?
11:03 Alleen voor korte periodes
11:33 (Nog) niet geschikt voor wintermaanden
12:00 Hoeveel stroom kan je besparen met een thuisbatterij?
12:38 Vanaf wanneer is een thuisbatterij rendabel?
12:50 Nr 1 - Met salderingsregeling
13:15 Nr 2 - Zonder salderingsregeling
13:31 Overzicht terugverdientijd verschillende thuisbatterijen
14:31 Jouw elektrische auto als thuisbatterij
14:55 Eindoordeel
15:12 Outro
Wil je liever lezen?
vastgoedmentor.com/is-een-thu...
#vastgoedmentor #thuisbatterij #thuisaccu
Is een thuisbatterij een goede investering 🤔?
• Is een thuisbatterij e...
*Deze links zijn affiliate links. Als je deze links gebruikt krijgen wij een kleine commissie maar jij betaalt dezelfde prijs. Dit helpt ons om wekelijks gratis content te kunnen produceren.
Vastgoedmentor.com geeft geen beleggingsadvies en deelt slechts ervaringen en meningen. Gebruik je eigen gezonde verstand als je besluit te gaan investeren. Zoals bij alle investeringen gaan risico en rendement hand in hand. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Investeer dus geen geld dat je niet kunt missen.

Опубликовано:

 

1 июн 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 278   
@ideploeg3470
@ideploeg3470 9 месяцев назад
Perfect verhaal. Duidelijker dan menig pseudoprofessionele prietpraters of bij de borrelgeleuter. Thnx!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je positieve reactie 🙏. Leuk dat je de moeite hebt genomen hiervoor! Wellicht tot ziens op ons RU-vid kanaal.
@massimoek
@massimoek 5 месяцев назад
Geweldig! Ik twijfelde nog steeds over aanschaffen thuisbatterij. Ben nu na dit filmpje genezen! Helderder dan dit is er niet! Bedankt! En " keep up the good work"!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 5 месяцев назад
Dank voor je positieve comment 🙏
@martinswart1559
@martinswart1559 4 месяца назад
Dus vanaf 2027 een batterij
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 4 месяца назад
Ik denk dat de verkoop van thuisbatterijen in 2027 flink zal toenemen 🤔
@eefkooijman2485
@eefkooijman2485 3 месяца назад
Ijsselĺ woerden O
@panlomito
@panlomito 9 месяцев назад
Tip 1: neem een elektrische boiler voor het verwarmen van sanitair warm water (keuken, douche). Plaats een tijdschakelaar voor bijvoorbeeld 11:00 uur t/m 14:00 uur om het water te verwarmen met directe zonnestroom. Die boiler kun je zien als een natte thuisaccu maar is een factor 10 goedkoper dan een elektrische thuisaccu. Hiermee verhoog je dus je directe zonnestroomverbruik en heb je 's avonds/'s nachts/'s morgens vroeg geen stroom nodig uit de accu om het douchewater op te warmen. Wij hebben 6 kWp zonnepanelen en 15 kWh thuisaccu. Met de zonnepanelen wekken we dagelijks (365 dagen per jaar) zo'n 35 kWh zonnestroom op. Daarvan wordt 3 kWh gebruikt voor de 100 liter elektrische boiler, 5 kWh voor continue verbruikers (koelkast, diepvries, modem) , 3 kWh voor verlichting, 5 kWh voor wasmachine/droger, 2 kWh voor telefoon/computers en maar liefst 17 kWh voor airco's die vooral overdag draaien op directe zonnestroom. Uiteindelijk blijken we per etmaal gemiddeld 67% direct te verbruiken en 33% uit de thuisaccu. Tip 2: als je een goed geïsoleerde woning hebt die je verwarmt/koelt met een airco kun je deze beter overdag laten draaien op directe zonnestroom. Als je thuiskomt van het werk is de woning helemaal op temperatuur en hoef je 's avonds nauwelijks nog te koelen/verwarmen. Met de zonnepanelen en thuisaccu verbruiken we jaarlijks bijna 13.000 kWh wat een besparing geeft van € 4.400... met een investeringskost van 25k is de terugverdientijd een kleine 6 jaar bij gelijkblijvende stroomtarieven. Maar dan moet je wel naar Curaçao verhuizen of een ander warm land. Dat stroomverbruik is best hoog maar we hebben naast onze grote woning (300 m²) ook een vakantiewoning (100 m²) die we verhuren inclusief (zonne)stroom en warm water. Desondanks is ons termijnbedrag voor stroom slechts € 10 per maand. Tip 3: verhuis naar een warm land, dat scheelt sowieso kosten voor verwarming hoewel daar weer kosten voor koeling tegenover staan maar die kunnen eenvoudig opgevangen worden met zonnepanelen. Geen winter meer, het hele jaar door een goede opbrengst van de zonnepanelen en een goed rendement van de thuisaccu.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Mijn hartelijke dank voor deze uitgebreide toevoeging! Geniet van het lekkere weer. Veel succes ermee en wellicht tot ziens!
@7443jan
@7443jan 9 месяцев назад
IK zit aan het volgende te denken: overdag de vloerverwarming op maximaal om het huis laten opwarmen en 's avonds weer laten afkoelen. Uiteraard met een warmtepomp CV-ketel. Ideeën voor de ketelkeuze zijn welkom.
@FrLW68
@FrLW68 9 месяцев назад
Vwb de boiler opwarmen met zonne energie, zijn er voldoende filmpjes te vinden van John Visser en Ketel Klets. Met o.a. een slimme stekker kun je ervoor zorgen dat de (keuken)boiler alleen opwarmt als je op dat moment een overschot hebt. Hiermee gaat je gasverbruik omlaag en, als salderen verdwijnt, lever je in ieder geval geen gratis stroom naar de rijker wordende netbeheerder.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
betreft tip2: in feite gebruik je dan de massa van de woning als 'koude-accu'. Goeie!👍
@SolAce-nw2hf
@SolAce-nw2hf 8 месяцев назад
@@7443jan Een warmtepomp werkt veel zuiniger als die geleidelijk verwarmt. Er zijn systemen in de maak die gebruik gaan maken van het principe dat je beschrijft, maar dit gaat dan meestal maar om een paar graden om te voorkomen dat de COP van de warmtepomp te veel daalt. Je hebt ook echt goede isolatie nodig om dit te laten werken, want hoe groter het verschil tussen binnen en buiten, hoe meer warmte je verliest. Als voorbeeld: stel dat je huis 20 graden is en het is buiten 10 graden, dan lekt je huis 2x zo veel warmte als wanneer het binnen 15 graden is en buiten 10 graden. Dat is ongeacht het goed of slecht zijn van je isolatie, maar stel dat je woning 4000W verlies bij buiten 0 graden en binnen 20 graden, dan moet die warmtepomp meer vermogen leveren om dat vast te houden en nog veel meer om die 22 graden te bereiken. Hiervoor moet de vloerverwarming namelijk flink warmer en gaat de COP dan bijvoorbeeld van 4,0 naar 3,0. Effectief heb je dan geen 4000W/4,0 = 1000W nodig, maar schiet de warmtepomp bijvoorbeeld naar 6000W/3,0 = 2000W verbruik (dit is een heel grof theoretisch voorbeeld). Het is handiger om de warmtepomp rustig te laten werken en zelf op basis van weercompensatie de optimale temperatuur te laten bepalen. Dat is dan ook de reden dat je vloerverwarming nooit te ver moet laten zakken als je gewoon thuis bent. Het snel opwarmen maakt een warmtepomp onzuiniger. De systemen die komen, werken met een dynamische uurprijs, wat met onze salderingsregeling niet echt handig is als je zonnepanelen hebt. Als je in een appartement zonder zonnepanelen met veel verbruik woont en weinig thuis bent, dan kan het wel degelijk flink uitmaken, maar die situatie is met een warmtepomp vrij onwaarschijnlijk. Een optie die wel werkt is een warmtepompboiler. Die kan je veel beter timen en komt toch nooit heel hoog qua rendement omdat het water naar 55 a 60 graden moet. Dit levert een COP van 2,5 a 3,0 afhankelijk van het merk en type, en zou je dus prima kunnen gebruiken icm een dynamisch contract of voor het aftoppen van de zonnepanelen. Dat werkt ook het hele jaar door, waarbij het in de winter niet veel meer verbruikt dan in de zomer.
@user-zy4nc6vk8d
@user-zy4nc6vk8d 9 месяцев назад
Goed verhaal. Wat je niet meeneemt is dat wanneer je je batterij alleen gebruikt om teveel opgewekte stroom op te slaan voor eigen gebruik, je ook moet kijken wat je verbruik is als de zon niet schijnt. Je kan in de zomer wel veel stroom opslaan, maar als in de ochtend je batterij nog bijna helemaal vol is, dan gaat al je opgewekte stroom weer gelijk het net in. En in de winter zijn er misschien veel dagen wanneer de batterij lang niet vol raakt. Verhaal is ingewikkelder dan je brengt, zeker wanneer je variabele prijzen en zelf handelen meeneemt. Maar dat misschien in een volgend filmpje?
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je uitgebreide reactie. Dat klopt inderdaad en daarom is het ook niet zo "zwart-wit" dat je eenvoudig de terugverdientijd van een thuisaccu kunt uitrekenen. Dit is echt voor elk huishouden anders. Zeker een interessant onderwerp voor een volgende video! Mijn hartelijke dank en wellicht tot ziens!
@janklamer
@janklamer 9 месяцев назад
voor in de gure dagen een windmolen erbij. gaan de gemeentes weer janken over het uitzicht.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
@@janklameryep, zo'n windmolen zet je nog niet zo één, twee, drie neer. Althans als je alles volgens de regels wilt doen.
@stofjes4204
@stofjes4204 8 месяцев назад
Je zou juist in de buurt iets kunnen opzetten. Dus als de batterij vol is kan iemand anders jouw energie gebruiken om bijv de auto op te laden tegen gereduceerd tarief etc.
@frankborgo4646
@frankborgo4646 4 месяца назад
Windmolens zijn niet rendabel, je moet nogal een molen hebben, de kosten rijzen de pan uit bij een beetje molen, en dan moet je locatie ook nog eens gunstig zijn, hier in het oosten heb je gemiddeld windkracht 3a 4 , gaat hem niet worden met een molen en dan idd je buren en de gemeente nog mee hebben
@Boompjekappen_nl
@Boompjekappen_nl 10 месяцев назад
Veel waardevolle info, maar ik weet het niet met al die accu’s/batterijen waar tegenwoordig alles maar op moet draaien. Het wordt gebracht als groene oplossing, maar de productie ervan + slechte recycling zijn een nachtmerrie voor het milieu. Zo groen is het allemaal dus niet. Zelf opgewekte stroom overdag direct in je auto opslaan en in de avond weer eruit trekken vind ik wel creatief bedacht. Bedankt voor de info en tot een volgende keer maar weer 👍🏻
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Dank weer voor je reactie 🙏. De focus zou idd in eerste instantie moeten liggen op je eigen verbruik verhogen. Daarna kan je een accu overwegen. Mocht je al een elektrische auto hebben die bidirectionaal kan laden, dan is dat natuurlijk een mooie oplossing. Hopelijk tot ziens!
@HermanWillems
@HermanWillems 9 месяцев назад
Kunt u de slechte recycling onderbouwen? Wist je dat batterijen in Nederland letterlijk verplicht gerecycled moeten worden? Zowel lood accu batterijen uit auto's (12volt) als andere lithium batterijen. Het is misschien niet 100% groen, maar wel groener. En dat is het sleutelwoord: GROENER. (De ER er achter) Windmolens en Zonnepanelen zijn ook niet 100% groen, maar wel veel GROENER.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Ja...maar... de meeste EV's rijden overdag en moeten s'avonds massaal aan de laadpaal (groeiende piek belasting) Dus de logistiek van dit idee klopt meestal niet. De EV-accu-als-thuis-batterij plannen zijn wankel en slechts voor een klein publiek.
@pa1h119
@pa1h119 9 месяцев назад
Dank voor dit inzicht.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Geen dank. Mijn hartelijke dank voor je positieve reactie 🙏
@cg986
@cg986 8 месяцев назад
Naar mijn mening hoeft iets ook niet altijd maar rendabel te zijn om aan te schaffen. Ik wil gewoon doen wat het beste is qua duurzaamheid en geniet daarvan!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Dat is een mooie toevoeging. Leuk dat je dat wilde delen!
@cg986
@cg986 8 месяцев назад
@@Vastgoedmentor Graag gedaan! :)
@alderthaak3870
@alderthaak3870 9 месяцев назад
Goede uitleg. De afbouw van de salderingsregeling tussen 2025 en 2031 is nog steeds een wetsvoorstel. Zolang de afbouwregeling niet definitief wordt (en de kans bestaat dat hij wederom wordt uitgesteld) is een thuisbatterij m.i niet rendabel. Ik ga hem pas aanschaffen als de salderingsregeling definitief is afgeschaft. Voordeel is dan ook dat er tegen die tijd technisch betere opslag voorhanden is en de prijs vele malen lager.
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 9 месяцев назад
Goed gezien. Persoonlijk vind ik ook dat huishoudens niet verantwoordelijk moeten worden gemaakt voor het stabiliseren van het net. Daar hebben we elektriciteitsbedrijven voor.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste dank voor het reactie. Er is idd nog geen definitief besluit genomen voor de afbouw van de salderingsregeling. Dit ligt nu bij de Eerste Kamer. Bij mijn weten is dit de laatste status: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/plan-kabinet-afbouw-salderingsregeling-zonnepanelen
@vaoz9079
@vaoz9079 10 месяцев назад
Glashelder verhaal. Heel inzichtelijk gebracht. Bedankt daarvoor!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Dank dat je de tijd hebt genomen voor het achter laten van deze positieve reactie 🙏
@johnpeters5906
@johnpeters5906 9 месяцев назад
Een duidelijke uitleg heel helder. Maar wat gaat er ‘ allemaal’ veranderen als “ van den Bron” zijn zin krijgt en je moet gaan betalen per kWh voor alle stroom die je niet gebruikt en teruglevert ? Volgens mijn is dit het einde van de energie transitie , ik heb in ieder geval spijt van mijn € 12000,= investering in zonnepanelen. Wat is uw visie in deze slechte ontwikkeling.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
@@johnpeters5906 dat is idd wel een grote stap van "VandeBron". Als meer energieleveranciers huishoudens met zonnepanelen gaan laten betalen voor het terugleveren van zonnestroom, zal dat in mijn optiek de implementatie van de thuisaccu versnellen. Verder zal dit huishoudens nog meer laten gaan nadenken hoe zij zoveel mogelijk hun zelf opgewekte stroom kunnen gebruiken (dus dat is wel positief). Maar hoe dan ook zie je maar hoe snel de wereld verandert... Deze stap van "VandeBron" had ik idg niet zien aankomen.
@corollarijder
@corollarijder 9 месяцев назад
Duidelijk verhaal en duidelijk antwoord op de vraag of de thuisbatterij-voor-energieopslag rendabel is.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je positieve comment!
@RuudenMiaGerritsen
@RuudenMiaGerritsen 7 дней назад
Wij hebben nog een ouderwetse meter voor het bijhouden van het verbruik. Omdat we veel zonnepanelen hebben en warmwaterverbruik via een warmtepomp regelen is er veel verschil in opname en afgifte van stroom op het net. Dat wordt nu jaarlijks opgevraagd en dus zijn we volgens ons gunstiger uit dan wanneer we een slimme meter zouden hebben die constant bijhoud wat je opneemt en afgeeft. Klopt mijn redenering en zo ja waarom laten mensen hun oude meter vervangen door een slimme meter? Of komt er een moment dat een slimme meter verplicht wordt als je zonnepanelen hebt??
@zegerscrousenp2712
@zegerscrousenp2712 3 месяца назад
De batterijen zijn nog veel te duur in vergelijking tot het vermogen daar gaat het om. Stel je voor je voor dat je 800 m3 gas verbruikt om te verwarmen dan is dat plusminus 2000 Kwh aan stroom dan betaal op dit moment 580 euro voor deze stroom. Om in de winter te verwarmen met je warmtepomp en er is de hele week geen zon dan is je batterij van 10 Kwh al binnen een dag leeg en daar investeer je dan een slordige 6000 tot 9000 euro voor boven op onderhoud en verzekeringen al met al op dit moment nog niet rendabel. Zoals u zegt is 10 tot 15 jaar een te lange terugverdientijd en moet je nog zien of een batterij daadwerkelijk meer dan 10 jaar mee gaat zonder kuren.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 3 месяца назад
Dank voor je reactie 🙏. Zolang je in Nederland nog kan salderen zal een thuisaccu maar moeilijk rendabel worden. Het ziet er nu weer naar uit dat de salderingsregeling wellicht langer blijft bestaan. De toekomst zal het uitwijzen.
@user-fg8hm2vy4d
@user-fg8hm2vy4d 9 месяцев назад
heldere en uitstekend uitleg!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je positieve comment! Daar doen we het voor.
@bjornvermeire
@bjornvermeire Месяц назад
Opgelet! De afschrijfkost voor batterijsystemen per kWh zit exclusief omzetverlies tussen de 16 en 36cent per kWh. Elke kWh die uit de batterij komt, komt natuurlijk ook van ergens. Dus bekijk wat de waarde van de kWh is die je erin stopt. Eigen pv elektriciteit is geen 0€. Ook de waarde van het injectietarief moet je bijtellen, alsook het verlies in kWh dat je hebt op de regeling van het battetijsysteem. De afgelopen winter maakt ook duidelijk dat je onmogelijk batterijen opgeladen krijgt. Dus ik vrees dat je het distributienet van onze gemeenschap nog steeds nodig zal hebben. Ben dan ook benieuwd naar de stilstandsverliezen en omzetverliezen van dit systeem. De Huawei Luna verbruikt permanent 30Watt, hetgeen 236kWh per jaar aan verlies betekent. En dat is dan een kkein systeem. Het totale verbruik is niet alleen elektrisch. Je moet ook de kWh voor (gas/mazout)verwarming en sanitair warm water kunnen dekken. Voordat je een batterij plaatst zijn deze stappen eerst te nemen: 1) isoleer en pak de schil van het gebouw aan. Dus ook ramen en deuren... Ga zeker niet verder eer je dit hebt gedaan! 2) vervang energievretende oude toestellen en vervang de klassieke droogkast door een warmtepompdroogkast (niet in koude omgeving) 3) plaats zoveel mogelijk pv-panelen. Je kan nooit genoeg energie opwekken om volledig te voldoen in uw energiebehoefte wanneer je ook warm water en verwarming in rekening neemt (als je een normaal huis hebt ten minste😅) 3) plaats een (echt) energie management systeem. Deze stuurt de energie slim naar de grootste verbruikers (elektrische boiler, accumulatoren, warmtepompboiler, warmtepomp, laadpalen, batterijen) check bvb Luqas van Qbus! Zonder batterij dekt de pv-installatie door de slimme sturing al een zeer groot deel van de benodigde energie! 4) vervang indien mogelijk de gasketel door een warmtepomp en laat deze slim sturen. Indien niet haalbaar, zorg ervoor dat je elektrische weerstanden van o.a. boiler of thermische zoutbattetij dynamisch door het e.m.s. laat regelen, zodat je het gasverbruik kan verlagen. 5) Als je na alle vorige stappen nog energie over hebt, dan kan je een batterij overwegen. Maar best nadat je een jaar aan data hebt, zodat je op basis van injectie en tarieven de berekening kan maken of dit wel rendabel is. Het e.m.s. systeem (in ieder geval Luqas) kan sommige batterijsystemen ook sturen in functie van dynamische tarieven. Hierdoor kan een batterijsysteem misschien rendabeler worden.
@neila484
@neila484 8 месяцев назад
Ja, lekker investeren allemaal ,aan het eind word je toch wel leeg gemolken..
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Thx. Lijkt mij juist verstandig om zo min mogelijk energie te verbruiken en aan de andere kant zelf elektriciteit op te wekken. Ben je minder afhankelijk van de overheid en energiemaatschappijen. Je kan natuurlijk ook niks doen en afwachten. Maar pro-actief zelf stappen ondernemen lijkt me beter. Of niet?
@RicHrt540
@RicHrt540 4 месяца назад
Ons huis heeft voor 7000wP aan zonnepanelen; de pieken zijn zowel het opladen van de volledig electrische auto als de warmtepomp die inderdaad bijna alleen in de winter aan staat. Dit verhaal helpt mij wel verder: ik wacht liefst tot bi-directioneel laden in een e-auto beschikbaar komt. Voorlopig gaat de investering met de thuis accu niks opleveren behalve wellicht wat frustratie als je in Amsterdam woont of andere plekken met een tijdeljke stroomuitval. Heel helder verhaal waarvoor dank!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 3 месяца назад
Dank voor je reactie 🙏.
@jurgenjansen8832
@jurgenjansen8832 8 месяцев назад
Duidelijk verhaal, goeie tabellen ook 👌 zoal je zegt is het per huis/ huishouden verschillend maar heb nu een goed beeld hoe het verbruik / opbrengst eruit ziet
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Mijn dank dat je de tijd hebt genomen om deze positieve feedback achter te laten 🙏
@HermanWillems
@HermanWillems 9 месяцев назад
Zelfbouw thuis accu, kan wel 4x zo goedkoop trouwens. Door middel van zelfbouw accu met BMS. Je moet echter wel handig zijn, en beetje kennis hebben van electrotechniek. Daarnaast staat er genoeg over op internet. Wat veel mensen doen is CATL (LFP) batterijen, 16s (16cellen aan elkaar) zodat je een 48Volt pack maakt. En dan parallel uitbreiden zoveel je wil. En dan een 16s active balancing BMS erbij die je online kan kopen. Daarna heb je converters nodig, zoals een Victron Multiplus 2. En het mooiste is als je je zonnepanelen via een MPPT (DC/DC converter) omzet naar 48Volt in plaats van 230VAC. Zo krijg je een hogere efficientie als je energie wil opslaan. Je creeert als het ware een grote 48VDC Bus. De Victron omvormers maken dan 230VAC. Dit kan met 1 converter, 1 fase. Maar je kan er ook 3 kopen voor 3 fase. Tevens een computer erbij, die dan de ingaande en uitgaande stroom van het huis met, en zo met dynamische prijs data kan arbitreren. Dit kan soms in de zomer op piek dagen wel 20 euro of meer per dag opleveren. Er is zelfs een dag geweest waar je 30 euro op 1 dag had kunnen verdienen door te arbitreren. -43 cent overdag. En +20 cent in de avond. Dit gebeurd wel eens als er tegelijkertijd veel zon + veel wind is. Ik wil nog wel eens de prijs data van afgelopen jaren in een excel stoppen. En dan de berekening optimaliseren met constraints wat de beste batterij size pack is hiervoor. Je zit namelijk aan een paar beperkingen, namelijk 3x25A aansluiting. Dus op ten duur heeft "meer accu" geen nut. Je kan wel een grotere aansluiting maar alles boven 3x25A betaal je per jaar heel veel voor. Dus geen nut. Er zit dus een optimale batterij grootte op basis van afgelopen gemiddelde jaarlijke delta tussen de pieken en dalen van de dynamische prijzen. - Ik zie persoonlijk nog niet dat men stroom opslaat in de zomer voor de winter, ten eerste is een batterij niet lekvrij van energie. Dus de verliezen zijn groter, en je hebt dan een gigantische batterij nodig. Ik zie daar geen positieve ROI in. Kan je denk ik beter het verbruik in de winter optimaliseren. Thermische batterijen zijn misschien een betere uitkomst.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Herman, ten eerste super bedankt voor deze uitgebreide (en waardevolle) toevoeging! Hopelijk kunnen andere kijkers hier hun voordeel mee doen. Veel succes ermee en wellicht tot ziens!
@fransverhagen8631
@fransverhagen8631 8 месяцев назад
Goed verhaal. De buurman is nu ook aan de thuisbatterij en denk er zelf ook aan om er 1 aan te schaffen. Persoonlijk denk ik trouwens dat een thuisbatterij met gemak een stuk langer meegaat, als deze een goed batterijmanagement systeem heeft. Zal de batterij hetzelfde zijn na 15 jaar? Nee, maar als je 12kw batterij hebt en je daar nog 75% van zou kunnen gebruiken, dan zou ik nog steeds tevreden zijn. Gezien hoe goed zelfs de oude generatie elektrische auto's zich houden en ik zelf na 7 jaar elektrisch rijden nog geen verschil kan opmerken, denk ik dat er een machtige toekomst weggelegd ligt voor de thuisbatterij. Ons net heeft het hard nodig!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Hi Frans, mijn hartelijke dank voor je feedback. Mooie en waardevolle toevoeging. Ons net zal zeker baat hebben bij wat meer thuisaccu's. Fijne avond nog en hopelijk tot ziens!
@belgiumsgameplay7773
@belgiumsgameplay7773 10 месяцев назад
Top video
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Mijn hartelijke dank voor het achter laten van zo'n positieve comment 🙏. Daar doen we het voor!
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Duidelijk filmpje voorzien van goede algemene informatie en begrijpelijk voor een groot publiek. Compliment! Wie hier verder mee wil zal aan de slag moeten en veel huiswerk moeten gaan doen (of een betrouwbare adviseur vinden want verkoop cowboys zijn er helaas ook genoeg in deze markt) omdat, zoals terecht opgemerkt, geen enkele situatie het zelfde is. Ook is duidelijk gemaakt dat, en waarom, een thuis accu in de meeste 'huis tuin en keuken' gevallen voorlopig niet interessant is. Uitzonderingen zijn er maar dan moet je je goed verdiepen in de energiemarkten en actuele dynamische prijzen én investeren in extra apparatuur/software die hier van minuut tot minuut optimaal gebruik van kan maken. (Dit laatste zie ik meer voor profs en gevorderde hobbyisten vanwege de vereiste doorlopende aandacht en complexiteit.)
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Super bedankt voor deze positieve feedback (en al je andere waardevolle toevoegingen!) 🙏
@jeroenvant.1073
@jeroenvant.1073 9 месяцев назад
Leuk filmpje maar mis een hoop zaken zelf heb ik een thuis batterij en mijn terugverdientijd is echt vele malen korter daarnaast heb ik een dynamisch stroom tarief en wanneer de stroom goedkoop is (dit gebeurd ook als de zon niet schijnt) dan gaat deze goedkope stroom ook in de batterij en wordt weer gebruikt wanneer de stroom tarieven hoog zijn.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Jeroen, ten eerste mijn dank voor je reactie. Verder dank voor toevoegen van deze waardevolle informatie. Dat is zeker interessante informatie voor een video met wat meer diepgang. Veel succes ermee en wellicht tot ziens!
@koenraad4618
@koenraad4618 9 месяцев назад
De solid state batterij komt er aan. Ook interessant als je geen zonnepanelen kan plaatsen: met goedkope net stroom je batterij laden, en deze gebruiken als de net stroom duur is.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Kijk mijn dank voor deze toevoeging!
@HermanWillems
@HermanWillems 9 месяцев назад
Solid State batterij is niet goedkoop. Uiteindelijk gaat het bij een batterij om de totale kosten over de gehele looptijd. Solid State is verschrikkelijk duur, en massaproductie bestaat nog niet eens. Terwijl er prima alternatieven zijn, zoals LFP batterijen en toekomstige LMFP(Verbeterde LFP batterij met mangaan). Ik kom wel eens op beurzen qua batterijen, er stond geen enkele leverancier van Solid State. Het is gewoon nog niet op de markt, en men doet alsof het een heilige graal is. Terwijl de praktijk niet zo is. Daarnaast komen Natrium-Ion batterijen waarschijnlijk eerder op de markt dan Solid State. Want uiteindelijk gaat het om Geld. En Natrium-Ion is veel goedkoper te maken. Conclusie: Solid State is een droom, een veel te dure droom omdat de productie er van nog lang niet zo goedkoop is als bestaande alternatieven.
@becomematrix
@becomematrix 9 месяцев назад
Kwalitatieve Lithium accu’s zijn niet goedkoop. Er zijn zoveel bagger exemplaren waar de bms en het beheer van de cellen slecht zijn. Om over brandgevaar nog maar te zwijgen.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
​@@HermanWillemsToyota heeft de SSD al aangekondigd: kleiner volume, grotere opslag én goedkoper. Daarnaast komt de Nio ET7 er aan met SSD. Dus het prille begin is er en als gigant Toyota zich er op richt, zal het gestaag vooruit gaan, toch?😉
@robertvanderklip4256
@robertvanderklip4256 8 месяцев назад
Keurig verhaal, zit in de sector. En dit is inderdaad een heldere uiteenzetting van de feiten. Ga je kanaal wel volgen. Seizoens overbrugging is DE uitdaging van de energietransitie. Bij afbouw salderingsregeling kan het een keer interessant worden te kijken naar een batterij. Nu enkel bij gebruik van een dynamisch energie contract, echter vereist dit ook een zeer slim en goed EMS en is de jaar data nog moeilijk te interpreteren. Hoe dan ook, goede video, en mooie uitdagingen die we hebben met de route naar verduurzaming
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Hi Robert, echt super bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze positieve reactie achter te laten 🙏. Zeker aangezien jij "in deze sector zit". Inderdaad de echte uitdaging gaat de seizoensoverbrugging worden. Dit zijn zeker mooie uitdagingen die opgelost moeten in de energietransitie. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@Flaggyt
@Flaggyt 3 месяца назад
De afbouw van salderen gaat niks doen voor de thuisbatterij. Je hebt niks aan 10kWh opslag, of 25, of 50. Nu kan je nog een beetje spelen met de volatiliteit van de energiemarkt om te kopen en verkopen op een gunstig moment, maar die thuisbatterijen zijn er juist voor on diezelfde volatiliteit uit de markt te halen, dus als de batterij gemeengoed zou worden is er niks meer te "verdienen". En dan heb een een thuisbatterij die in de winter met max een week leeg is en daarna heb je pech. En in de zomer is die in een of 2 dagen opgeladen en de rest van je stroom mik je weg of geef je weg aan de energiemaatschappijen. Het wordt pas interessant als je 1000kWh kan opslaan voor een concurrerende prijs en de winter kan overbruggen. Nu is het for the wealthy few een leuk "kijk mij eens groen doen" projectje en je kan heeeeel misschien de aanschaf en installatie eruit halen als je mazzel hebt en er niks stuk gaat tussendoor.
@arjanvanvoorden7257
@arjanvanvoorden7257 9 месяцев назад
Nuttige uitleg. Je zou het wel moeten updaten met de dynamische prijzen voor kleinverbruikers. Ik ben wel benieuwd wat dat doet met de return on investment.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Arjan, ten eerste mijn dank dat je de tijd hebt genomen om een reactie achter te laten 🙏. Dat is zeker een goed punt. Ik zal zeker op enig moment een vervolg van deze video maken.
@MeindertKeuning
@MeindertKeuning 8 месяцев назад
Ik denk dat mijn feedback hetzelfde is; u gaat nu uit van. Saldering per maand; indien er per uur moet worden gesaldeerd wordt de business case op korte termijn beter verwacht ik maar op lange termijn (winter) scheelt het minder. Alhoewel; in de winter de tarieven ook weer laag kunnen zijn omdat er dan veel windenergie is; ben daarom erg benieuwd maar vond dit al duidelijk verhaal!
@7443jan
@7443jan 9 месяцев назад
In de autoindustrie is sprake van een accuprijs van 1000 euro per 10 kWh (RU-vid kanaal Munro). Met de thuisbatterijen worden we dus echt een poot uitgedraaid. Wanneer kunnen we deze prijzen bij de thuisbatterij verwachten?
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Goede vraag! Uiteraard is er in de auto industrie wel sprake wel schaalgrootte. Aan de andere kant zou je denken dat een "accu" een "accu" en dat de thuisaccu dus ook voordeel heeft van de ontwikkelingen in de auto industrie. Maar goed ik weet eerlijk gezegd het antwoord niet op deze terechte vraag. De toekomst zal het uitwijzen.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Het wachten is eerst op de Solid State Battery (1200kWh, 10 min. laadtijd) en daarna op schaalvergroting.Tot die tijd wordt het niet veel 🙂
@chewmonkey89
@chewmonkey89 9 месяцев назад
Een accu is mijns inziens helemaal niet nodig. Je moet je dak zo vol mogelijk leggen zodat je in de toekomst okk financieel jezelf kun laten salderen: met het geld dat je ontvangt van de opbrengst, kun je in de toekomst de rekening betalen van wat je van het net verbruikt. De investering heb je dan maar 1 keer, je hebt geen onderhoud en financieel kom je op hetzelfde uit. Een nadeel: je weet niet wat de terugleververgoeding in de toekomst gaat zijn (maar je weet daarentegen ook niet of de stroom in de toekomst überhaupt nog geld gaat kosten in de toekomst).
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie. Voor deze aanpak moet je wel heel veel meer overcapaciteit aan Wp op je dak leggen. Puur om het verschil tussen de stroomprijs die je betaalt en de (vaak veel lagere) terugleververgoeding op te vangen. Maar goed zoals je aangeeft weet je niet wat we in de toekomst voor stroom moeten betalen. Als stroom in de toekomst niet meer kost is een investering in zonnepanelen überhaupt niet meer interessant. Hoe dan ook komen er interessante tijden aan!
@FrLW68
@FrLW68 9 месяцев назад
Eigenlijk zou je zonnepanelen apart moeten kunnen schakelen, afgestemd op je energiebehoefte, zodat je nooit hoeft te betalen voor teruglevering, als anderen het voorbeeld van Vandebron gaan volgen.
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
7:10 Een thuisaccu is niet geschikt voor seizoen-overbrugging. Je zou een onbetaalbare accu nodig hebben die qua volume niet in je huis past. Wie een betaalbare oplossing voor seizoen-overbrugging ( 'hamvraag van de eeuw') bedenkt, zal eeuwig worden geroemd en leven in weelde😉
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie! Klopt idd. Bij 11:33 is dat ook mijn statement. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@SariahMansoer
@SariahMansoer 9 месяцев назад
Heel interessant. Ik gebruik momenteel een ecoflow delta 2 met een paar zonnepanelen en hierdoor is mijn verbruik zodanig laag dat mijn energie verbruik op zo’n 40 kwH per maand ligt. Daarnaast heeft dit merk een balkon systeem waarmee je dus kunt opwekken direct op de powerstation of direct op het net. Ik denk dat als ik een delta 2 max neem met uitbreiding maar max 6 kwh systeem dan kan ik daar een aantal dagen mee vooruit.
@HansKeesom
@HansKeesom 9 месяцев назад
Heb jij zonnepanelen aan de buitenkant van je balkon hangen?
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Sariah, dank voor je reactie. Goed bezig hoor!
@SariahMansoer
@SariahMansoer 9 месяцев назад
@@HansKeesom nee ik draag ze elke dag naar buiten en weer naar binnen. Woon op een benedenverdieping met tuin maar weinig privé, waardoor ik ze niet ‘s nachts buiten durf te staan. Voor de andere twee panelen moet ik nog beugels onder monteren, maar nu staan ze tegen de muur en heb ik van ‘s ochtends tot eind van de middag voldoende zon. In de wintertijd zal ik de zonnepanelen dan wat meer moeten verplaatsen. Via een kabel lopen ze door mijn raam. Voor de wintertijd ga ik nog een platte kabel aanschaffen zodat mijn raam dicht kan.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Wat is je ervaring met dat systeem?
@SariahMansoer
@SariahMansoer 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor geweldig systeem. Heel solide gebouwd en ik kan letterlijk 99% van mijn apparaten erop gebruiken. De wasmachine met één programma werkt perfect. Koelkast sluit ik op zonnige dagen aan erop in combinatie met laptop, smartphone, soms ook in combinatie met de wasmachine en stofzuiger. Werkt ook perfect. Zelfs een heetwater dispenser, maar dan alleen één kopje tegelijk. Dat verraste mij wel. Laad snel op ook met de in totaal 300 watt zonnepanelen. Op een goede dag zag ik dat de ecoflow panelen ook bijna 300 watt leverden. Het systeem is uitbreidbaar naar 3 kwh, wat op zich voor mij voldoende is. Ik vind de Ecoflow ook niet te zwaar en bij overbelasting doet de Bms het perfect. Ik twijfel alleen nog heel erg of ik deze uit ga breiden of voor de delta 2 max gaat. De Delta 2 max is namelijk nog krachtiger, dan kan ik namelijk ook mijn doorstroom kraan er op aansluiten. En het feit dat er een LifePo4 batterij in zit is ook echt een plus. Daarnaast heeft Ecoflow ook andere items om te verduurzamen, zoals een eigen thuisbatterij systeem en vergeleken met andere partijen vind ik ze niet duur. Voor €6700,- heb je een EcoFlow Independence Power Kit met 5kWh Battery, hiermee kun je redelijk off grid gaan, zeker als je een 1 persoons huishouden hebt. Al met al vind ik het zeker de investering waard.
@s0012823
@s0012823 9 месяцев назад
Voor zelfklussers kan het nu al rendabel zijn en een goede investering. Zodra de salderingsregeling eraf gaat, gaan die batterijprijzen omhoog. De 10T van Enphase is nu 6500 euro, een stuk lager dan in het voorbeeld als je in staat bent deze zelf te installeren. Als je zeker weet dat je ergens nog 20 jaar wilt wonen, zou dat best een goede methode zijn om alvast in te spelen op meer eigen gebruik. De elektrische auto komt er natuurlijk ook aan over een jaar of 5-10. Dan hebben velen een eigen batterij voor de deur staan en is een aparte batterij niet meer nodig. Toch denk ik dat een batterij aanschaf op dit moment best lucratief kan zijn op termijn als je het geld hebt liggen. Daarnaast is de aansturing van het gehele systeem nu best complex om er optimaal gebruik van te maken, maar als het je hobby is!.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie en waardevolle toevoeging! Mooie hobby en extra leuk als je daar nog eens wat mee kan besparen 👌.
@martinswart1559
@martinswart1559 4 месяца назад
En op de enphase 10T zit nu 15 jaar garantie
@joszoet4003
@joszoet4003 9 месяцев назад
Zo groen is een accu niet en... in de winter heb je de meeste stroom nodig en het minste solar aanbod... Dat vraagt nogal wat aan akku- capaciteit.... Ik gebruik mijn kleine thuisaccu alleen voor mijn CV om stroomuitval te overbruggen . Gewoon 220 V ompluggen op zolder...
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Jos, dank voor je reactie. Er is inderdaad zeker nog heel wat werk te verzetten. Dus met kleine stapjes voorwaarts.
@robbertroomer6705
@robbertroomer6705 9 месяцев назад
​@@Vastgoedmentordoen ze ook beetje express, de economie hoog houden 😊
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
@@robbertroomer6705 nou ja je ziet idd een heel nieuwe economie ontstaan rond de energietransitie. Zelf ben ik voorstander van verduurzamen hoor begrijp me niet verkeerd. Maar we moeten natuurlijk wel kritisch blijven.
@HermanWillems
@HermanWillems 9 месяцев назад
Een lucht airco(Zo'n split unit apparaat), heeft een NEGATIEVE impact op je energie label gek genoeg. (Dit zei de persoon die een energie label bij mij kwam aanmeten)
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie. Dat is wel apart. Wist ik eerlijk gezegd niet. Ik dacht juist dat de overheid wil dat we allemaal van het gas af gaan... In dat geval zal je toch elektrisch je woning moeten verwarmen.
@robbertroomer6705
@robbertroomer6705 9 месяцев назад
Het is al beter dan een mobiele airco die maar 1 slang heeft, wak t die trekt door kieren weer warme lucht de woning in. Als je dan over alleen koelen praat dan.
@FrLW68
@FrLW68 9 месяцев назад
Vreemd verhaal. Zelf Energiewacht (GEAS) promoot de lucht-lucht warmtepomp. Vandaag (5-9) nog een mail ontvangen van 'Marcel van Energiewacht', waarin de Samsung en LG airco aanbevolen worden.
@pino759
@pino759 8 месяцев назад
Heel helder verhaal, en zeer waardevol voor mij als bezitter van zonnepanelen én als adviseur in 'de sector'. We zien dat particulieren steeds vaker advies hierover willen. Ik zal dit filmpje zeker aanraden en gaan delen om ze het juiste inzicht mee te geven. Is het ook mogelijk om een update te geven over dynamische contracten in relatie met zonnepanelen (en thuisbatterij)? Ik heb ergens gelezen dat een dynamisch contract namelijk ongunstig is met een zuidelijk georiënteerd dak.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Ten eerste mijn hartelijke dank voor deze positieve feedback 🙏. Het is nog waardevoller omdat u als adviseur in "de sector" werkt. Op termijn ga ik me zeker verdiepen in zonnepanelen & thuisaccu en dan kijken naar een dynamisch energiecontract. Ik moet alleen onderzoeken hoe ik daar een duidelijke video over kan maken (en uiteraard eerst zelf precies begrijpen hoe het werkt). Dus er is nog werk aan de winkel voor mij... Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@pino759
@pino759 8 месяцев назад
@@Vastgoedmentor dank voor je snelle antwoord en reactie. Als ik ergens mee kan helpen hoor ik het graag 😊
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Kijk dat is zeker goed om te weten 🙏. Wie weet dat ik daar op termijn nog eens gebruik van ga maken. Fijne avond nog!
@akam8441
@akam8441 7 месяцев назад
Vraagje: het terugverdien model zal toch anders worden als je een thuisbatterij met zonnenpanelen en een windwokkel installeer? Wind wokkel genereert voornamelijk in de nacht en donkere dagen energie om zo de batterij goed gevuld te houden, of mis ik iets in mijn berekening? Ik zoek namelijk een oplossing omdat ik mijn huis verwarm met infra rood panelen. Hierdoor gaat mijn energie rekening behoorlijk omhoog. Ik zoek echt een oplossing waarbij ik minder afhankelijk ben van de energie leveranciers. Daarbij denk ik dat de prijzen van energie ( elektra ) elk jaar hoger zullen worden. Dus de 50 a 60 cent per kWh zullen niet heel ver in de toekomst liggen. Daarbij worden de prijzen van het salderen ( terugleveren ) ook steeds minder onder het mom van dat het netwerk overbelast wordt.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 7 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Dat is een goede vraag 🤔. Daar kan ik eerlijk gezegd niet zo snel een onderbouwd antwoord op geven. Een windturbine voor thuis gebruik is tot op heden nog niet rendabel (zie ook: www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/energiebronnen/kleine-windmolens/ Volgens mij had Ketel Klets daar in het verleden ook wel eens een video over gemaakt op zijn RU-vid kanaal. Ik ga hier eens induiken en kijken of ik daar op termijn een video of blog post over kan maken. Fijne dag nog en wellicht tot ziens!
@GiC7
@GiC7 9 месяцев назад
Bedankt
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Geen dank. Leuk dat je de tijd hebt genomen om een comment achter te laten 🙏
@robertvanslooten9475
@robertvanslooten9475 4 месяца назад
Weer zo'n figuur die verdacht zou kunnen worden van poging tot oplichting. Natuurlijk is de investering van zo'n thuisbatterij rendabel. Maar niet voor de klant.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 4 месяца назад
Goedemorgen Robert, ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Ik heb deze video gemaakt om zo objectief mogelijk uit te leggen vanaf wanneer een thuisbatterij rendabel is. Verder ben ik niet gesponsord of betaald voor deze video. Zou je aub kunnen uitleggen waarom ik een poging tot oplichting doe?
@robertvanslooten9475
@robertvanslooten9475 4 месяца назад
@@Vastgoedmentor Ik heb niet beweerd dat jij een poging tot oplichting doet. Ik heb beweerd dat jij daar verdacht van zou kunnen worden. Dat zou het geval kunnen zijn als dat apparaat niet aan de rooskleurig voorgestelde verwachtingen zou voldoen. Trek het je maar niet te veel aan. Ik ben door schade en schande misschien te achterdochtig geworden.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 4 месяца назад
Hi Robert, dank voor je toelichting. Ik trek het me zeker niet persoonlijk aan hoor. Vroeg me gewoon af hoe je bij je eerste reactie was gekomen. Maar allemaal prima. Fijne dag nog en wellicht tot ziens!
@20kilovolt
@20kilovolt 9 месяцев назад
Misschien de stroom in de wijk verhandelen via een eigen kabel netwerk en de netbeheerder er buiten laten.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie. Zal nu mogen, maar wel een creatieve "oplossing" 😅
@foraddress7975
@foraddress7975 9 месяцев назад
Als je een thuisbatterij neemt met dynamische tarieven wordt het een heel ander verhaal. Je kunt dan in de winter goedkoop laden en dit later weer zelf gebruiken of voor een hoge opbrengst terugleveren. De kostprijs van een batterij is ongeveer 0,17 euro per opgeslagen en weer teruggeleverde kWh. Batterijen worden snel goedkoper en beter, dit heeft invloed op de kosten.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi dank voor je reactie. Dat is idd één van de punten die ik (kort) aangaf in de video. Vandaar ook dat de terugverdientijd niet zwart-wit is. Hangt van veel factoren af. In de toekomst zal de thuisaccu alleen maar interessanter worden.
@willemnipius1964
@willemnipius1964 9 месяцев назад
Ik vind dit heel rooskleurig gesteld de winter de donkere dagen weinig zon dus een te kort aan (goedkope) zonnen energie juist met de dynamische tarieven ga je in de winter de hoofdprijs betalen omdat er veel vraag zal zijn voor verlichting , verwarming, warmtepompen EV-auto's. Dus ik denk dat juist in de winter de eigen thuisbatterij niet rendabel gaat worden. Ik heb maanden staatjes bij gehouden en komt al gauw op een verbruik van >15KWh in 24 uur voor een woonhuis. Dus als geen zon is moet dit ook uit het energienet worden geladen tegen dure dynamische tarieven. Veel vraag maken de kWh alleen maar duurder.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
@@willemnipius1964 ten eerste dank voor je reactie. Dynamische tarieven zijn heel grillig. Klopt idd dat gemiddeld genomen je in de zomer maanden vaker en meer uren een negatieve stroomprijs hebt. Echter de eerste dag van 2023 (1 januari) hadden we bijvoorbeeld ook al een negatieve stroomprijs, door de grote opbrengst van windenergie. De volgende site laat mooi de trend zien van hoeveel uur er een negatieve stroomprijs is geweest. Zie link: www.comcamenergy.com/blog/negatieve-stroom-uren-2023-verwachting-mogelijke-oplossingen/ Echter ik blijf erbij dat een thuisaccu pas echt rendabel kan gaan worden nadat de salderingsregeling is afgebouwd.
@willemnipius1964
@willemnipius1964 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor Het zijn allemaal aannames over een periode waarin veel wind en of zon beschikbaar was lees ik. Maar nu de elektrificatie 2023/2024 booming is zal er veel meer stroom in de wintermaanden nodig zijn als er voorhanden is, dus moet er ingekocht worden op de termijn markt uit EU landen (of de kolencentrale bijschakelen). Zon en wind zijn niet altijd zeker, en dat geeft ook geen garantie dat de dynamische tarieven negatief en of laag zullen zijn. Het is een soort energie poker het kan vriezen of het kan dooien. Het wordt allemaal veel te rooskleurig voorgesteld terwijl we maar 1 jaar terug kunnen kijken voor vergelijkingen hoe het gedrag was.
@foraddress7975
@foraddress7975 9 месяцев назад
@@willemnipius1964 Je gaat er aan voorbij dat de tarieven in de nacht vaak erg laag zijn. Als je daar gebruik van maakt om op te laden en je hebt zonnepanelen dan kun je best winst boeken. Feit blijft dat de overheid batterijen moet promoten en de verwachting is dat batterijen goedkoper gaan worden.
@HanWechgelaer
@HanWechgelaer 7 месяцев назад
Een mooie uiteenzetting, maar ik mis de levensduur van zo'n thuisbatterij. Het hebben over een terugverdientijd is denk in geen sprake van want dan kun je weer een nieuwe thuisbatterij gaan aanschaffen?
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 7 месяцев назад
Goedemiddag Han, ten eerste mijn dank dat je de tijd hebt genomen om een reactie achter te laten 🙏. De levensduur van een thuisbatterij is gelinkt aan het aan oplaadcycli. Momenteel is de levensduur van een thuisaccu zo'n 10 - 20 jaar. Deze grote range komt door de vele variabele die de levensduur bepalen. Zie meer hierover in op de volgende site: www.thuisbatterij-expert.nl/levensduur Het is dus zeker een goed punt om mee te nemen. Als ik een vervolg op deze video maak dan zal ik dat ook naar voren brengen. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@phd1313
@phd1313 9 месяцев назад
De zon schijnt overigens niet intensiever in de zomer. Dit verschilt ook per locatie op aarde. De hoek van de zon is anders en staat meer loodrechter op ons deel van de aarde (noordelijk halfrond in de zomer). Dit betekent meer zonlicht per m2 dus meer energie per m2 (dus ook op je zonnepaneel).
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie en deze waardevolle toevoeging 🙏
@harrydelange1821
@harrydelange1821 9 месяцев назад
Wat ik niet verbruik lever ik terug. Maar toch niet tegen hetzelfde tarief als waarvoor ik geleverd krijg. Van Vattenfall krijg ik nog geen 8 cent per kWh. Ik heb hier alles van elke dag in Excel staan met de nodige formules en daaruit blijkt dat ik naar schatting 260 euro per jaar "verdien". De terugverdientijd is dan c.a. 18 jaar (6 panelen, geen airco, droger, warmtepomp of laadpaal). Leverancier rekende mij echter voor dat deze c.a. 7 - 8 jaar zou zijn en die rekensom gaat uit dat je ALLE opgewekte stroom a 40 cent (prijsplafond) "verdient". Dit is misleidend! Ik gebruik maar 25 a 30 %! En in die 18 jaar gaat ook je inverter nog wel een keer stuk €€€ 😢
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Hi Harry, ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Ik denk dat er verwarring is over de "vergoeding" die je krijgt voor de zonnestroom die je zelf levert en niet gebruikt die vallen binnen de zogenaamde "salderingsgrens". Deze zonnestroom mag je wegstrepen tegen je verbruik in andere maanden en hier krijg je dus dezelfde vergoeding voor al je betaalt. In deze video een uitleg daarover: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-lnXsCfF5QX4.html Voor alle zonnestroom die je boven de "salderingsgrens" teruglevert krijg je inderdaad slechts een terugleververgoeding die vaak een stuk lager is dan de prijs die je voor elektriciteit betaalt (bij Oxxio krijg ik bijvoorbeeld slecht 9 cent per teruggeleverde kWh). Hopelijk geeft dit antwoord op je comment. Veel succes ermee en wellicht tot ziens.
@wildwilco
@wildwilco 9 месяцев назад
goede video, alleen net iets te vroeg gemaakt. dit had NA de VanDeBron actie gepost moeten worden. de energiel;everanciers gaan dit voorbeeld volgen en binnenkort gaan ze allemaal graaien!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Wilco, ten eerste mijn dank voor je reactie. De actie van VanDeBron heeft idd wat stof doen opwaaien onder bezitters van zonnepanelen. Wellicht dat andere energieleveranciers gaan volgen, dat zou me idd niet verbazen. Helaas zit er altijd best wel wat tijd tussen het maken, opnemen, editen en posten van een video. Dus ik kon met deze video hoe dan ook niet meer inspelen op de actie van VanDeBron. Maar daar zal ik in een volgende video zeker aandacht aan besteden. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@wildwilco
@wildwilco 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor dankjewel voor de uitleg. Dit was uiteraard geen aanval op jouw "fout", hoe kon je nou weten dat dit er aan kwam! Eigenlijk had vandebron (essent) Dit experiment eerder moeten doen terwijl jij de video aan het maken was!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Wilco, thx. Ik nam het ook niet persoonlijk op hoor. De energiemarkt blijft erg volatiel en elke dag veranderen er weer dingen. Zoals aangegeven is het moeilijk daar met lange content video's op in te springen. Wellicht dat je dan een #short moet maken over dat onderwerp. Het was idg iets wat ik niet heb zien aankomen. Maar gelijk wel een mooie nieuw onderwerp voor een video. Heeft de actie van VanDeBron jou op andere gedachten gezet wb het aanschaffen van zonnepanelen? Of heb je al zonnepanelen op je dak liggen?
@wildwilco
@wildwilco 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor ik heb ze al lange tijd liggen, en als ik uberhaupt bij vandebron/essent had gezet was ik direct overgestapt. Mijn huidige leverancier geeft nog de kale stroomprijs als teruglever vergoeding, dus ik zit nog mooi.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Kijk goed bezig! Dat is wel een goede deal.
@ericooijenvan
@ericooijenvan 10 месяцев назад
gezamenlijk met de buurtbewoners een grote accu's kopen is misschien een optie? Zouden de gemeentes een rol daar in kunnen spelen?
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Hi Eric, ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏! Ik denk inderdaad dat gemeentes op wijkniveau in de toekomst grote stappen kunnen maken. Wellicht idd met een grote accu voor de straat of wijk om zo piekbelasting te voorkomen en een buffer te hebben voor bewolkte dagen. Zou me niets verbazen als dat over niet al te lang bij de eerste proefwijken getest gaat worden. Maar goed we gaan het zien.
@robesveldt
@robesveldt 9 месяцев назад
Dit is gewoon wensdenken. Voorlopig is een dergelijke oplossing ook na 2031 absoluut niet rendabel. Een accu gaat tenslotte maar 10 tot 15 jaar mee, dan mag je weer een dure accu kopen en begint de terugverdientijd weer opnieuw. Pas als dergelijke accu's max. 1000 euro kosten en 25 jaar meegaan wordt het interessant.
@ditnooitweer
@ditnooitweer 7 месяцев назад
In de overproductiemaanden komt mijn nachtverbruik gemiddeld niet boven de 10 KW. Dat is dus mijn maximale benodigde accu. Daar heb je geen tabellen voor nodig.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 7 месяцев назад
Hi Giel, thx. Dat is een mooie toevoeging 👌
@fryske.tynster
@fryske.tynster 9 месяцев назад
duidelijk verhaal ..een thuis battery gebruik je niet helemaal dus je hebt een 15 kw nodig voor 12 kw die zelf nodig hebt
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. De video is niet gesponsord (nou ja door mezelf 😅). Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten wie dit zou sponsoren, maar goed er zullen vast voldoende grote RU-vid creators geld krijgen voor hun video's. Op mijn kanaal staat idg geen enkele gesponsorde video. Verder nog mijn dank voor je waardevolle toevoeging. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@bmonninkhof
@bmonninkhof 6 месяцев назад
Een thuisbatterij is momenteel al interessant met een dynamisch tarief. Juist inkopen of verkopen van stroom op de juiste momenten levert een besparing op.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 6 месяцев назад
Dank voor het delen van deze info. Dit heb ik vaker gehoord en lijkt op termijn alleen maar interessanter te worden (als de salderingsregeling bv daadwerkelijk afgebouwd gaat worden).
@bmonninkhof
@bmonninkhof 6 месяцев назад
Absoluut, het salderen maakt het nu minder snel winstgevend.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 6 месяцев назад
Klopt. Eigenlijk doet salderen natuurlijk wat je met een thuisaccu probeert te doen. Maar goed salderen is niet voor eeuwig, dus binnen afzienbare tijd gaat een thuisaccu (nog) rendabeler worden. Wellicht tot ziens!
@mischadebrouwer9855
@mischadebrouwer9855 10 месяцев назад
Als ik nu zou beginnen zou ik aanraden om geen zonnepanelen te kopen, maar alleen (of eerst) een accu, met dynamisch contract, en even de kat uit de boom te kijken met de zonnepanelen.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Zou je wellicht kunnen toelichten waarom je wel wilt investeren in een thuisaccu, maar nog niet in zonnepanelen? Aangezien je idg in 2023 en in 2024 nog voor 100% mag salderen, lijkt de aanschaf van zonnepanelen juist nu meer voor de hand te liggen. Ik ben benieuwd naar je beweegredenen.
@mischadebrouwer9855
@mischadebrouwer9855 10 месяцев назад
@@Vastgoedmentor als je kijkt naar de ontwikkeling van dynamische prijzen, zie je dat zonnestroom steeds minder waard wordt, en het verschil tussen de prijzen in de middag en ochtend/avond steeds groter. Ik vertaal dat als: "de markt en het stroomnet kan steeds minder met zonnestroom". Uiteraard is er een taak voor de overheid om voor energieopslag te zorgen, maar de overheid is traag. Tot die tijd, denk ik dat je serieus veel geld kunt verdienen dagelijks goedkope stroom te laden en dure stroom te ontladen.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Dank voor je toelichting. Mooie onderbouwde overweging. Ben ik het in de basis wel mee eens. Vandaar dat ik juist vorig jaar nog zonnepanelen heb gekocht met de gedachte nog idg 2,5 jaar gebruik te maken van de salderingsregeling. Dan zijn de panelen grotendeels afbetaald als de salderingsregeling afgebouwd gaat worden. Maar zonnestroom zal in de zomer idd weinig tot niks waard gaat worden. Is nu trouwens eigenlijk al het geval.
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 9 месяцев назад
@@mischadebrouwer9855 Zonnepaneelbezitters kunnen de komende jaren beter geen dynamisch contract nemen. De reden noem je zelf: zonnestroom levert bij een dynamisch contract weinig of niets op. En dan is een accu eveneens nutteloos, want die kost alleen maar geld.
@fermitupoupon1754
@fermitupoupon1754 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor deze redenatie is waarom ik een thuis accu heb (20kWh) van goedkope loodaccu's en een dynamisch contract. De accu laadt op als de energieprijzen negatief zijn, dus 's nachts en rond de zonnemiddag. En dan lever ik terug als de stroom duur is, dus in de ochtend en avond als de fornuizen en waterkokers aangaan. Momenteel vallen de stroomprijzen tegen en is het na verrekening van heffingen en BTW rond om de cent winst per kWh, maar er zijn ook periodes geweest waar ik de accu kon opladen voor -16ct/kWh ex en vervolgens de stoom kon wegzetten tegen 31ct/kWh ex. en dan pak ik een goede 20ct of meer winst per kWh. De grote beperking voor mij op dit moment is dat ik met maximaal 3x 25A kan laden en terugleveren, dus ik kan nooit echt de volledige 20kWh als handelsvoorraad hebben en de winst echt maximeren. Maar een zwaardere aansluiting is zo veel duurder in de maand dat ik dan toch echt een serieus grotere accu nodig heb om nog quitte te spelen, laat staan winst te maken.
@becomematrix
@becomematrix 9 месяцев назад
Maak er maar een meervoud van; thuis batterijen en thuis omvormers (48volt naar 230)
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Mijn dank voor je toevoeging 🙏
@becomematrix
@becomematrix 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor dus pakweg een investering van €20.000 voor wat energie opslag, afgaande op een klein tot midden groot huis
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Mijn dank. Dat is wel een heleboel geld zeg...
@becomematrix
@becomematrix 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor 3 omvormers 3kw per stuk totaal €6500 en een powerwall 20.000wh €12.500
@ottot3221
@ottot3221 9 месяцев назад
Vraag EV autofabrikanten om V2X. Ik hoop in 2025 een V2X auto the kunnen kopen zodat ik metteen een thuisbatterij heb. Ik ben veel thuis dus is voor mij dit een betere investering dan een apparte thuisbatterij kopen. Prijzen van batterijen gaan overigens omlaag en de kwaliteit omhoog dus wachten loont zeker.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie. Dat is zeker een mooie overweging. Veel succes ermee!
@s0012823
@s0012823 9 месяцев назад
Goede reactie maar ik heb daar ook over nagedacht. Wanneer er stroom wordt opgewekt door panelen ben je niet thuis want naar je werk. Als je geen werk hebt, heb je geen EV want te duur. Zodra je thuiskomt is er piektarief en kun je terugleveren naar je huis, maar dan is je auto leeg. Je zult dus dan mogelijkheid moeten hebben om ergens goedkoop op te laden op je werk, maar welke laadpaalboer gaat daaraan meewerken? Dus hoe kun je dan je batterij flexibel inzetten thuis? Die auto moet rijden, niet stilstaan....
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Thanks. Dat is een terecht nuance. Echter je ziet dat steeds meer mensen deels thuiswerken. Dus ik zou nog steeds denken dat als je 2 of 3 dagen thuis werkt dat je EV ook 3 - 4 dagen voor de deur staat. Maar goed dan is het wellicht weer bewolkt. Is idd niet zwart-wit, maar als je een EV hebt en die accu kan je gebruiken is dat natuurlijk een mooie optie. Verder is het lang niet voor iedereen mogelijk om hun EV ook echt voor hun deur te parkeren en op te laden. Als ik kijk naar mijn eigen situatie dan hebben wij bv geen eigen parkeerplaats. Dat maakt het ook nog eens moeilijker...
@thctlo7508
@thctlo7508 8 месяцев назад
Je auto accu is minder geschikt voor je huis, zoutwater accu zijn zeer geschikt en veel milieu vriendelijker
@robesveldt
@robesveldt 9 месяцев назад
Hahaha, heb je de accu net terugverdiend na 10 tot 15 jaar, moet je deze alweer vervangen en mag je opnieuw beginnen met je terugverdientijd.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Rob, ten eerste mijn dank voor je reactie. Leuk dat je daar de tijd voor genomen hebt! Op dit moment lijkt een thuisaccu idd nog geen rendabele investering, simpelweg omdat we nu nog voor 100% kunnen salderen. Echter als de salderingsregeling afgebouwd gaat worden (en de kosten voor de thuisaccu omlaag gaat) zal een thuisaccu snel interessant worden.
@robesveldt
@robesveldt 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor Je vergeet echter dat de levensduur van een accu hooguit 10 tot 15 jaar is en deze net moet vervangen als je de accu hebt terugverdient. Dan begin je gewoon weer op nul. En stel dat je accu nog 5 jaar langer meegaat dan moet je ook kijken hoelang je nog te gaan hebt. Ben je 60 jaar dan heeft het al geen enkele zin meer.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Rob, ik ben het in de basis met je eens. Pas als een thuisaccu een terugverdientijd van 5-8 jaar heeft begint het interessant te worden. Zolang je nog kan salderen is het moeilijk om een thuisaccu rendabel te maken. Dan zal je het echt moeten hebben van dynamische prijzen en stroom opslaan als de prijs laag (of negatief) is en terug leveren aan het net als de stroomprijs hoog is. Maar goed de toekomst gaat uitwijzen vanaf wanneer een thuisaccu een rendabele investering gaat worden. Prettig weekend nog en wellicht tot ziens!
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor Stel dat de t.v.t. 5-8 jaar wordt, zullen ze massaal aangeschaft worden, zal het dynamisch stroomtarief minder fluctueren en wordt de t.v.t. langer. De vijand van de thuisaccu heet dus thuisaccu!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Mijn dank. Dat is een mooie constatering 😀
@adriebouwmeester534
@adriebouwmeester534 9 месяцев назад
Het filmpje gaat over de THUIS batterij. Voor particulier dus en niet voor bedrijven. Toch worden prijzen van thuisbatterijen exclusief BTW getoond. Beetje inconsequent dus.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Adrie, ten eerste dank voor je reactie! Dat is een terecht opmerking. Was ik me niet van bewust en is er door heen geglipt. Excuus hiervoor!
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Er staat duidelijk bij ' EXCL. BTW en INCL. PLAATSEN'. Bovendien is het overzicht ter illustratie, het is geen offerte. Dit kun je niet 'inconsequent' noemen want wat er staat dat is feitelijk correct. Dus wat is dan het probleem.....
@adriebouwmeester534
@adriebouwmeester534 9 месяцев назад
@@Ad__Rem Als je een filmpje maakt voor burgers, burgers die altijd inclusief BTW berekend krijgen, dan is het niet consequent om prijsindicaties exclusief BTW te tonen. Verder heb je gelijk hoor, het staat er netjes bij. 😊
@PascalBoeren
@PascalBoeren 5 месяцев назад
Thnx voor de info. Dus panelen en accu in 2027 aanschaffen
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 5 месяцев назад
Geen dank. Jij bedankt voor het achterlaten van je reactie 🙏
@kragge2
@kragge2 9 месяцев назад
Instructief filmpje maar...: Volgens mij (of heb ik wat gemist?) wordt er geen aandacht besteed aan veroudering (afname van de capaciteit) resp. levensduur van de accu. Dus (een paar getallen uit m’n dikke duim!): Stel hij kost EU 10.000 en is na 20 jaar (vrijwel) ter ziele, zijn de kosten per jaar dus maar liefst EU 500 hoger!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie! Altijd leuk om goed onderbouwde feedback te krijgen. Over het algemeen kunnen de meeste moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli meegaan. In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij gemiddeld zo rond de 15 jaar meegaat, maar dat is dus afhankelijk van het gebruik. Kortom het is niet zwart-wit. Daar kwam ik tijdens het maken van deze video zelf ook achter. De terugverdientijd (en of een thuisaccu rendabel is of niet) is echt afhankelijk van je huishouden. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@Ad__Rem
@Ad__Rem 9 месяцев назад
Aannames hebben we niks aan. ROI berekeningen gaan uit van aantal laadcycli (en hoe zich dit laat vertalen in jaren van levensduur hangt van de soort installatie en software af: dynamisch contract en té veelvuldig benutten van dalprijzen heeft hier bijvoorbeeld invloed op doordat aantal laadcycli dan hoger wordt). De invloed van de afname van de accucapaciteit kan, op basis van feitelijkheden, vrij nauwkeurig hierin worden meegenomen.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Dank voor je waardevolle toevoeging 🙏
@houseofancients
@houseofancients 9 месяцев назад
Lol this didn't age well . Van de bron is pas het begin..
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie. We gaan het zien.
@nomennescio4818
@nomennescio4818 3 месяца назад
1200 m3 gas op een jaar 🫨?? Hier juist de helft daarvan en 550kwh op een jaar …..
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 3 месяца назад
Thanks! Goed bezig hoor.
@huijgenr
@huijgenr 9 месяцев назад
TLDR, opslaan van meer dan 1% aan stroom in batterijen is totaal onmogelijk en daarbij, opslag van honderden kilowatts in huis is mega brandgevaarlijk
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie. Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je bedoelt met "opslaan van meer dan 1% aan stroom in batterijen is totaal onmogelijk". Zou je dat wellicht kunnen toelichten? Vast mijn dank en wellicht tot ziens!
@thctlo7508
@thctlo7508 8 месяцев назад
Daarom dus een zoutwater batterij.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
@@thctlo7508 dank voor je reactie!
@AvdL769
@AvdL769 8 месяцев назад
Nu is de batterij door de saldering nog niet interessant. Ik ben hardware design engineer. Ik ga mijn eigen thuisbatterij bouwen bij afbouw saldering. Mogelijke batterijen zijn de grote LiFePO4 batterijen van AliExpress een interessante optie, maar ook een EV (electronic vehicle) batterij kan ook een optie zijn. De aantal laad cycli zijn beperkt van LiFePO4. 2000 als je gehele gebied verbruikt (0-100%) en 8000 keer als je 40% van de batterij niet gebruikt (vooral de onderste 20% van de batterij zijn schadelijk voor het aantal laad cycli). Waarschijnlijk ga ik LTO (lithium-titanium-oxide) batterijen bij mij thuis gebruiken. 20000 laad cycli. Kan ook oplopen tot 60000 (bij niet volledig gebruik). Deze batterijen gaan dus 30 jaar mee (levensduur van batterij zorgt voor EOL) en niet het aantal laad cycli. Nadeel van LTO batterijen is de prijs. Die is hoger voor dezelfde capaciteit. Dus een EV batterij of LTO wordt waarschijnlijk de keuze. Het bouwen van je eigen batterij heeft als voordeel dat het je eigen batterij is en dus NIET doet wat Enexis/Liander/Stedin wil. Soms krijg je een vergoeding om je batterij ter beschikking te stellen. Als het net het nodig heeft, dan gebruiken ze jouw batterij (zowel opladen als ontladen). Dat wil ik niet om de levensduur niet te beperken. Met een LTO cel is dat minder een probleem. Mijn batterij laadt op bij een laag tarief en ontlaadt bij een hoog tarief.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 8 месяцев назад
Mijn dank voor deze uitgebreide en waardevolle toevoeging! Prettig weekend nog en wellicht tot ziens!
@roydassen
@roydassen 9 месяцев назад
Er wordt in dit verhaal vergeten dat je tegenwoordig ook handige mini windmolens hebt, die ook stroom kunnen leveren in de donkere maanden
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Roy, Ten eerste dank voor je reactie. Dat klopt idd. Echter wb terugverdientijd lijken deze miniwindmolens meer te kosten, dan als je gewoon stroom afneemt van het net. Zie bv: vandebron.nl/blog/kleine-windmolen-voor-thuis Heb jij goede ervaringen met zo'n miniwindmolen? Zo ja zou je dit wellicht kunnen delen? Lijkt me een interessant onderwerp voor een nieuwe video.
@l4m4re
@l4m4re 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor Ik heb ook overwogen een windmolentje aan te schaffen als aanvulling op de zonnepanelen voor de donkere dagen. Daar komt echter nogal wat bij kijken. Ik vond dit een erg goed filmpje over dit onderwerp: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-MRREJZdRA8g.html Nog afgezien van de technische aspecten heb je te maken met het feit dat je een omgevingsvergunning nodig hebt. Ik had mijn oog laten vallen op een Istabreeze met een doorsnede van net iets meer dan 2 meter en heb nagevraag gedaan bij mijn gemeente, Hof van Twente, over de mogelijkheden binnen de bebouwde kom van Goor. Dit was hun antwoord: "Wij hebben besloten dat wij geen medewerking kunnen verlenen aan een windturbine met zowel een doorsnede van 2,0 meter als 2,5 meter. Wij kunnen de windturbine niet toestaan binnen de huidige regels. Wel hebben wij gekeken naar eventuele mogelijkheden en wat wel toelaatbaar is. Wat wij wel toelaatbaar vinden is een windwokkel met een maximale hoogte van 1,0 meter. Deze kunnen wij nog scharen aan ondergeschikt bouwdeel. Er dient hiervoor wel een vergunning voor worden aangevraagd." Wat hier binnen de bebouwde kom toegestaan is, is voor zover mij nu duidelijk is te klein om enigzins zinvol te zijn. Met een wokkel van 1 meter hoogte en, naar ik aanneem, een doorsnede van iets van een halve meter mag je je handen dicht knijpen als je gemiddeld 10 Watt aan opbrengst kunt halen, ofwel nog geen kwart kWh per dag. Een Istabreeze daarentegen, met een doorsnede van 2 meter, zou (binnen de bebouwde kom) gemiddeld misschien 50 Watt kunnen opbrengen, ofwel ca 1.2 kWh per dag. Zet nog geen zoden aan de dijk, maar vanuit een prepper of hobby perspectief wel te overwegen.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Kijk mijn hartelijke dank voor deze waardevolle aanvulling. Je bent hebt dit al grondiger uitgezocht dan ikzelf. Maar dat was ook mijn onderbuikgevoel. Echter dat je ook nog eens een omgevingsvergunning nodig hebt (in sommige gemeentes), maak het nog moeilijker. Ik ga eens kijken naar het filmpje!
@DannyBokma
@DannyBokma 9 месяцев назад
Kleine windmolens wekken maar zeeeeeer weinig energie op, de windmolens die wel interessant zijn mogen consumenten niet naast hun huis zetten.
@user-hy1sg3kh5s
@user-hy1sg3kh5s 9 месяцев назад
@@DannyBokma Correct Danny, en, zoals hierboven gesteld: omgevingsvergunning nodig.
@carolinedanon
@carolinedanon 7 месяцев назад
Ideale ligging op het zuiden klopt niet, ideaal is oost-west, dat geeft een veel evenwichtiger opwek over de dag heen. Verder is dit een financiële invalshoek. Het vervelende van de huidige thuisbatterij is dat het meer CO2 kost om hem te maken dan dat hij uiteindelijk bespaart. We schieten als mens daarmee dus in de eigen voet.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 7 месяцев назад
Hi Caroline, dank voor je reactie. Zonnepanelen op het zuiden geven idd de hoogste opbrengst, maar voor een maximaal eigen gebruik is een ligging op oost-west gunstiger. Zeker als de salderingsregeling komt te vervallen, gaat een oost-west ligging steeds interessanter worden. Dat is zeker een waardevolle toevoeging.
@wimherbert
@wimherbert 2 месяца назад
Ik heb zelf de panelen oost west liggen maar als ik de keuze had en ik had een thuisbatterij, zou ik ze toch zuid leggen. Ik zie nu bij mij een aanmerkelijk verschil in de wintermaanden t.o.v. van panelen op het zuiden. Met een thuisbatterij kun je de overdag extra geleverde energie in de zomermaanden op de dure uren weer gebruiken.
@bennovrijburg646
@bennovrijburg646 3 месяца назад
een thuisbaterij kun je niet terug verdienen t verdienmodel gaat over 15 jaar en de batterij gaat 10 jaar mee dus
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 3 месяца назад
Dank voor je reactie 🙏. Zolang je in Nederland nog kan salderen zal een thuisaccu maar moeilijk rendabel worden. Het ziet er nu weer naar uit dat de salderingsregeling wellicht langer blijft bestaan. De toekomst zal het uitwijzen.
@lecramred4453
@lecramred4453 10 месяцев назад
Op zich helder verhaal, maar toch kan een thuisbatterij nu al geld opleveren. Als je geautomatiseerd op een intelligente wijze met een dynamisch contract je stroomgebruik uit je accu managet, bespaar je nu al geld t.o.v. geen batterij. Als salderen stopt, zal het voordeel sterk toenemen. Dus nu al profiteren, en straks echt cashen.
@mischadebrouwer9855
@mischadebrouwer9855 10 месяцев назад
Precies! Ik heb een ANWB Energie dynamisch contract, en heb dit jaar al vaak stroomprijzen onder nul gehad. Als je daarmee je accu vollaadt ben je spekkoper. Maar ook als je elke dag de goedkope prijzen koopt en de hoge prijzen verkoopt, dan kun je makkelijk winst maken. Vuistregel: een 10kWh accu kost 10,000 euro en heeft een garantie van 10,000 cycles. Dan kost een cycle laden en onladen dus 10 cent, dus als elke dag het verschil tussen de hoge en lage prijzen meer dan 10 cent is maak je al winst. Nou, en meestal is het verschil VEEL groter!
@lecramred4453
@lecramred4453 10 месяцев назад
@@mischadebrouwer9855 Ik heb minder dan 10.000 euro betaald voor aan 60 kWh accu, met topkwaliteit cellen. Als je 1000 euro per kwh betaalt word je flink genaaid
@andrevanrossum8408
@andrevanrossum8408 9 месяцев назад
Klinkt goed, maar het klopt niet. De thuisaccu is veel te duur en de winst te klein. Voordat de accu terugverdiend is, is deze al lang versleten. Het is goedkoper om de grootverbruikers aan te zetten als de zon schijnt of de stroomprijs laag is. Accu's moeten een factor 5 goedkoper worden willen ze zin hebben.
@Max1weber
@Max1weber 9 месяцев назад
​@@andrevanrossum8408onjuist, heb sinds 1 januari 800 euro negatief geladen... 😊
@lecramred4453
@lecramred4453 9 месяцев назад
@@andrevanrossum8408 Hoe weet jij dat mijn accu meer kost en dat ik niet genoeg winst ermee haal? Je kent mijn situatie niet eens, laat staan dat je mij kent. Dat jij het niet winstgevend kan maken wil niet zeggen dat anderen dat ook niet kunnen. Er zijn ongetwijfeld slimmere mensen dan jij
@penningmeesterrobinhood9472
@penningmeesterrobinhood9472 10 месяцев назад
Als het een goed renderende investering zou zijn dan werden deze accu's massaal verkocht en en gebruikt!!!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
Klopt. Dat is precies mijn conclusie bij 12:50. Zolang je nog 100% mag salderen, is een thuisaccu geen aanschaf die je doet vanwege het rendement.
@harmtegrotenhuis1054
@harmtegrotenhuis1054 9 месяцев назад
De afgelopen maanden was mijn teruglevering (veel) hoger dan het verbruik, per dag gemiddeld circa 3kWh direct verbruik en per dag gemiddeld 3kWh levering van het net. De afname van het net is hoofdzakelijk voor het zgn. sluimerverbruik gedurende de periode van geen productie zonnestroom. Zou een kleine thuisbatterij van 3 tot 5 kWh iets zijn om toch nog meer onafhankelijk te worden van de energieleverancier?
@GamdeVet
@GamdeVet 9 месяцев назад
En dan kan je ze maar 1000 maal laden?
@TheKhasyk
@TheKhasyk 6 месяцев назад
Salderingregeling is nog niet definitief....... is nog steeds een VOORSTEL..... slecht onderzoek geeft SLECHT advies. Tevens blijft het salderen nog steeds van kracht, alleen wordt alles boven je eigen verbruik steeds minder vergoed tot 2031
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 6 месяцев назад
Ten eerste mijn dank voor je reactie 🙏. Klopt idd. Daarom zeg ik bij 00:34 ook dat dit is "het plan" voor de afbouw van de salderingsregeling. En zo gaat de afbouw van de salderingsregeling er vanaf 2025 dan "waarschijnlijk" uit zien. Meer info over de salderingsregeling kan je hier vinden: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-lnXsCfF5QX4.html Hopelijk is dat duidelijker. Fijne avond nog en wellicht tot ziens!
@bmonninkhof
@bmonninkhof 6 месяцев назад
We vergeten voor het gemak dat we ook gaan betalen voor het leveren van stroom.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 6 месяцев назад
Klopt idd. Bij mijn weten is Van De Bron tot nu toe de enige die dat heeft ingevoerd. Echter ook met deze kleine vergoeding blijven zonnepanelen een interessante investering. Zeker aangezien we nog voor 100% mogen salderen.
@tellingtruehurts
@tellingtruehurts 9 месяцев назад
Niet interessant dus die accu
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Dank voor je reactie! Het is iets genuanceerder, maar zolang je voor 100% kan salderen is dat id mijn conclusie.
@PaulvanDruten
@PaulvanDruten 9 месяцев назад
Jammer dat mijn EV nog niet als thuisbatterij gebruikt kan worden... Voorlopig gaat dat ook nog niet lukken, doodzonde!
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Hi Paul, dank voor je reactie. Dat is idd wel zonde. Dan heb je een prachtig accupakket in je EV en kan je 'm niet gebruiken... Weet jij of er voor jou EV in de toekomst een software upgrade beschikbaar komt, zodat je wel kan laden? Of moet je dan ook hardware aanpassingen maken?
@PaulvanDruten
@PaulvanDruten 9 месяцев назад
@@Vastgoedmentor V2L kan ze nu al, maar V2H of V2G gaat niet lukken met deze hardware denk ik... Het is een MG4 Luxury...
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
@@PaulvanDruten dank voor je toelichting. Maar in de toekomst gaan we zeker die kant op 👌
@PaulvanDruten
@PaulvanDruten 9 месяцев назад
Zeker! Ik heb zo lang gewacht op de Duitse Sono Motors SION die dat kon, maar die gingen eind 22 helaas failliet! @@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 9 месяцев назад
Thx. Dat is dan idd wel zonde. Maar eens kijken wie er dan in dat gat gaat springen. Zoals aangegeven gaan we toch die kant op.
@hrsn765
@hrsn765 7 дней назад
Wat is een goede investering?? Ik weet het wel! Dat is namelijk helemaal niks😂🤗🤗 wat heb je toch een hoop gevoelige mensen op deze aardbol die denken overal wel beter van te kunnen worden😂
@gerardleistra5974
@gerardleistra5974 10 месяцев назад
Lekker bitcoin minen straks
@vpnconsult
@vpnconsult 10 месяцев назад
Dat kan alleen rendabel als je stroom een groot gedeelte van de tijd minder dan 3 cent per kwh waard is.
@Vastgoedmentor
@Vastgoedmentor 10 месяцев назад
🚀🚀🚀🚀
@investeren.io_
@investeren.io_ 10 месяцев назад
Zo mag ik het horen 🎉🎉🎉🎉
@TheZoekie
@TheZoekie 9 месяцев назад
​​@@vpnconsult met de antminer S19 pro+ hydro 198TH niet. 8 of 9 eurocent is voldoende. Bovendien is dit een moment opname. Zodra de prijs van BTC naar de 90.000 euro gaat dan gaat de prijs per kw uur ook flink verdrievoudigen.
@ftc-nl1041
@ftc-nl1041 9 месяцев назад
Dat is straks illegaal, alleen handel/betalingen in CDBC. (zie. gesprek met Christine Lagarde van paar dagen terug)
@hrsn765
@hrsn765 7 дней назад
Nog zo'n blaaskaak met leuke verhaaltjes... Kom op gevoelige mensen.. kopen kopen kopen, zonnepanelen, warmtepomp, thuis accu's, tesla🥵🫣🥱🥱 dombo's
Далее
This is how salt will warm up your house
12:42
Просмотров 163 тыс.
Is een thuisaccu in 2023 al interessant?
10:12
Просмотров 290 тыс.
Zonnepanelen uitschakelen bij negatieve stroomprijs
13:45
Wat LEVERT een THUISBATTERIJ op?
13:24
Просмотров 46 тыс.
Dit wordt HET JAAR van de THUISBATTERIJ 🔋
9:20
Просмотров 133 тыс.
Ophef om zonnepanelen
11:25
Просмотров 4,2 тыс.
(Bijna) belastingvrij je EV laden
14:49
Просмотров 20 тыс.