Uzun zamandır takipçisi olduğum bir kanal, yine kısa ve net güzel bir rehber olmuş. Kendi bilgisayarımı toparken çok yardım aldım bu kanaldan. Güncel kur oranlarına ve mevcut piyasa şartlarını vs. göz önünde bulundurarak çok güzel özet rehberler paylaşıyor. Şu dönemde bilgisayar ihtiyacı olana veya benimki gibi setup aşığı olanlara başarılar diliyorum...
Hocam uzun, zamandır izleyicin olarak kalitenin aynı olması hala mutlu etti beni müsait olduğun zaman güncel bir versiyonu gelirse mükkemel olur açıkçası seviliyorsun abim 😀
çok temiz rx570 asus strix 4gb ım var, yıllardır undervolt ile kullandım ve ısıtmadım kartı, satmayı düşünmüyorum hala çok işimi görüyor, last of us part 1 uncharted 4 spiderman remastered ve miles morales, rdr2, resident evil 4 remake, bunların hepsini sorunsuz oynadım gayet her şeyi oynattırıyor kart, ben doğru ayarlar yapabilen birisi olduğum için bana gayet yetiyor, bi kaç sene daha idare ederim, yeni kartlar çıkınca fiyatı iyi olursa o zaman yeniye geçerim.
bende r9 380x vardı rx570 rx580 alacaktım gtx 1660 super aldım. kart yükseltirken elimde ki kartı verip üzerine ekleyip alıyorum sürekli. gtx 1660 hala takasta iş yapıyor ama rx 580 gibi kartlarda fiyatı çok öldürüyorlar
Abi hayırlı akşamlar. Neredeyse 2-3 ay önce şahsen ben rica etmişdim bu videoyu senden. Bir az geç oldu amma rtx 4000 ve rx 7000 serili ekran kartlarının gelişi ile bu videoyu çekmen tam olmuş. Emeğine sağlık. Helal sana
dolar kuru yayından serbest kaldığı gibi 7900xtx denk getirip 23 bin liraya aldım. Gayet mutluyum bu durumdan, eski kartlar artık sıfır fiyatlarından daha az etkileniyor, dolayısıyla grafik kartı almak için 7-11 bin tl gibi bütçelerde rtx3080 ve 3080ti çok f/p diye düşünüyorum, ki alıp kullandım da bu kartları. 11-14 bin tl bandında 3090-3090ti denk getirilebilir ama 3080ti ile aralarında çok az fark varken bence 3000 serisinin ikinci eldeki optimum çözümü 3080-3080ti diye düşünüyorum çünkü 3070 ile fiyatları aynı veya çok yakın olabiliyor. daha alt seviyede 3060-3060ti bakmak yerine 6700xt'yi tavsiye ederim. Giriş seviye için 5700XT gerçekten kral şu an, çıktığı sene de oldukça f/p bir etiketi vardı, şu an bu kartı 3000 tl bandında ikinci elde edinmek mümkün ve 3060'a yakın denilebilecek bir gücü var. 1080p oyunculuk için uzun süre yeterli olacaktır.
Çözünürlük / GPU / CPU gibi bir kombin ile cok guzel bir bottleneck icerigi olusturulabilir, cekmesi editlemesi belki zaman alir ama, ugrasilirsa eşsiz bir icerik çıkabileceğine eminim.
Volkan reis hangi Cpu hangi Gpu'yu minimum besler gibi bir kısa video çeker misin sana zahmet rehber olsun, mesela burda yaptığın tablo gibi örneğin rtx 2070 için minimum r5 2600 işlemci ama r5 3600 daha iyi olur gibi bir video yaparsan tadından yenmez, seviliyorsun başarılar
Şahsi olarak yaklaşık 3 gün önce 1070 ti ekran kartını aldım ve gerçekten eski bir kart olmasına rağmen 1080p ultrada hiç bir oyunda nerdeyse üzmedi tavsiye ederim
@@V.O.K merhaba abi bende i3 7. nesil işlemci ve gtx 1060 3gb modeli var oyunlarda donmalar oluyor ekran kartımı rtx 3060 12 gb yapsam oyunlarda akıcı oynayabilirmiyim işlemciyi değiştirmeden ve 1080 çözünürlükte en üst ayarlarda oynayabilirmiyim bu işlemci ile güç kaynağımda 550 watt
RX 5500XT 4gb kartımı 2k ya satıp rx 6600 aldım 3kya. Faturası kutusu garantisi duruyordu daha. Çok çok memnunum 2. elde şuan çok uygun kartlar bulunabiliyor
@@CaptainHnS Yaptık hiç bir sıkıntı çıkmadı. kart zaten 3 aylık karttı aynı mahalleden birine denk geldim kendi evine davet edip gösterdi hatta. yeni kart almış o yüzden satıyormuş. Güzel kart bence dolar uçuyor fiyatlar böyle kalmaz erkenden almaya bak
3 gün önce ikinci el rx 5700 xt aldım 2900 liraya. Rtx 3060 ile başa baş performans sergiliyor. Hatta radeon ayarlarında max sınır 2150 MHz di ben de 2150 MHz ye kadar overclockladım hatta voltaj bile düşürdüm. Kart 80 dereceye gelmeden maksimum haliyle çalışıyor ve şu an rtx 3060 tan daha güçlü. Şimdi dlss diyenler olucak arkadaşlar 3000 serisinde dlss 3.0 yok. Dlss 2 de fsr 2 kadar performans veriyo zaten. Amd ilerde fsr 3 fsr 4 çıkardığında destek vermeye muhtemelen devam edecek ve bu kart daha da öne geçecek. Fsr 2 bile objektif bakarsanız dlss 2ye çok yakın. Ayrıca 3060 ın sıfırı en az 10k civarı kısacası mantıklı bi yatırım yaptım sanırım :D
Hocam videoda markalara deginmemissiniz buradan sorayım dedim. 2. El de istediğimiz markayi bulamıyoruz her zaman daha k,f,g durumlarına ve değişeni tamiri var mi ona bakıyoruz doğal olarak. Sorum şu; herkesin bildiği kullandığı Asus Msi Gigabyte gibi markalar yerine denk gelen kartlar Zotac Pny Palit Asrock Colorful Galax vs sayamadığım markalar alınır mı yoksa uzak mı durmalıyız şimdiden cevabınız için teşekkür ederim
volkan bey merhaba ufak bir sorum olacak şuanda 4060ti mi yoksa 3070ti mi almak mantıklı acaba? bakıldığı zaman saf güç olarak 3070ti önde dursada 4060ti in dlss3 fg gibi özellikleri olunca bazı oyunlarda teknolojisi sayesinde fps olarak üstün geldiği oluyor. ayrıca güç tüketimi ve ısınma konusunda da 4060ti çok daha avantajlı yarı yarıya güç tüketiyor. ve en az 10 derece daha az ısınıyor gibi. açıkcası saf gücü mü seçsem yeni teknolojiyi mi karar veremedim? (aradaki fark 2500-3000tl 3070ti daha pahalı)
Merhaba, DLSS 3 yaygınlaştıkça RTX 4060 Ti daha çok anlam kazanacak. DLSS 3 destekli oyunlar ağırlıklı olarak oynanacaksa bence RTX 4060 Ti daha mantıklı. Hatta 16GB olan versiyon olursa çok daha iyi olur.
Abi, önümüzdeki ay gaming laptop alacağım. Sence Asus Tuf - Acer Aspire Nitro - Monster - Excalibur modellerinden hangisini tercih etmeliyim ve fan sesi en düşük olanı sence hangisidir? DİPNOT: Abi pc konusunda baya bilgilisin bana bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sorumu cevaplarsan çok sevinirim :)
Bahsettiğin markaların bir çok farklı modeli var kardeşim. Direkt olarak ''en sessizi bu'' diyemeyiz ama marka sıralaması yaparsak ASUS ile Acer bir adım öndeler.
Hocam geçen gün 2. El Asus HD 7790 2gb oc edition kart aldım 1080p yüksek ayarlarda hala iş görüyor neden tavsiye etmediniz anlayamadım yazılım desteği kesilse bile hala hd 7790 ın iyi iş çıkardığını düşünüyorum asus un kendi programı ile hala daha fazla oc destekleyen bir kart.
Güncelliğini yitirmiş ve sürücü desteği artık bulunmayan bir kart. Hangi oyunu oynadığınıza göre değişir. Videoda söylediğim gibi nispeten eski oyunlarda iyi sonuçlar verir ama Starfield yükleyip oynamayı denemenizi pek tavsiye etmem.
Hocam ellerinize sağlık. Malum ekonomik durumlar yüzünden 2. El sistem rehberlerini arada güncellemek lazım. 2.elden komple sisten toplamak isteyenler için çok güzel olacaktır. Mesela ben gibi 😊
Merhabalar, i5 12400F işlemcim var. Şu an RTX 3060 kuıllanıyorum. RTX 4070 ve çıkması muhtemel 4060TI 16gb ekran kartları arasında kaldım. 1080P oyuncusuyum. Bu kartlarda herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Merhaba, bence RTX 3060' tan minimum RTX 4070' e geçilmeli ki bu değişimin bir anlamı olsun. (DLSS 3' ü katmazsak tabi) İşlemci bazı oyunlarda bir miktar darboğaz oluşturabilir
@@V.O.K Çok sağolun hocam vakit ayırıp cevapladığınız için. Hazır sizi bulmuş iken bir iki konuda daha cevabınızı çok merak ediyorum. DSR ile çözünürlüğü 2K yapmak bu tarz darbogazlari engelleyebilir mi? İkinci konu ise Rtx 4070'in iki sürümü dikkatimi çekti, gaming x trio ve ventus 2x. Bu ikisi arasında soğutma dışında bir fark var mıdır? Çünkü arada ciddi bir fiyat farkı var sanırım.
Volkan abi bu videoyu hazırlarken kartların 2. el piyasasına baktın mı? Şu an mevcut piyasaya göre, ben kart alacak olsam şu kartı alırdım dediğin kart var mı? (2060 - 2070 seviyesinde)
Malum tüm pc malzemeleri aldı başını gitti. Bende kısıtlı bütçemle her ay bikaç parça alıyorum. Bu ay Asus gt501 kasa ve MSI 360 mm sıvı soğutma aldım. Diğer aya 1 TB m2 Samsung 980 ssd ve 2x16 gb ddr5 6000 mhz kingston cl36 ram alacağım. Aynı fiyata cl40 olan da var ama sanırım 36 daha verimli çalışıyor. RTX 4070 veya dolar 30 u zorlamazsa 4070ti almayı düşünüyorum. İşlemci öneriniz i7 13700kf mi yoksa i9 dan yana mı olur?
hocam videolarınız çok faydalı çok uzun süredir takip ediyorum sizden bir ricam olacak yeni nesil am5 işlemciler ile ilgili ve anakartlar ile ilgili bir video gelir mi fikir edinmek için sorduğum kişiler kartın sonundaki e harfinin kartın ileriye dönük işlemcileri destekleyeceğinden bahsetmiş bazıları ise b650 modelinin ileride çıkacak işlemcileri desteklemeyeceğini söylemiş kafam bu konuda çok karışık eğer bir video yapma şansınız varsa çok güzel olur elinize ağzınıza sağlık
Çok teşekkür ederim. Öyle bir şey söz konusu değil onu kim söylediyse fena halde saçmalamış. Onlar anakartların teknik özelliklerinin farkları. Destekleme konusunda sorun yok.
Üstadım merhabalar Ben old school oyunlar oynayacağım arada max csgo (counter strike 2 ) oynacsğım micro itx kasa toplamak istiyorum Nvidia olarak ekran kartı ne almalıyım ? İkinci elde olur Xtreme oyuncu değilim .. birde işlemci olarak ryzen dahili ekran kartlı üşlmeci mi seçeyim yoksa intel hd serili ürün mü seçeyim ( old school oyun için )
amd apu topla istersen, ekran kartsız her şeyi oynattırır sana, gelecekte istersen sonradan bir kart eklersin, intel hd ler güçsüzler işine yaramaz, amd apu alman çok daha iyi olur, ve dual channel ram kullanmayı ve ram frekanslarını yüksek almayı unutma.
Merhaba, 8GB Bellek altı tavsiye etmediğimiz için kırmızı renk oldu. Tutarsızlık yok yani. Videoda 8GB bellekten bahsettiğimizin altını çizmemişiz sadece. O kadar çok kart var ki artık o kısmı atlamamız mazur görülsün :)
Hocam kolay gelsin yakın bir zamanda bir PC topladım ama darboğaz sorunu yaşatır mı bilmiyorum sistemim şöyle Asus Radeon RX 6700 XT 12 GB 192. Bit AMD Ryzen 5 5600 Tuf gaming B550m plus wifi 2 Xpg gammix d30 2x8 gb Asus 650w PSU Samsung 970 Evo plus 1 TB ID cooling se 224xt kule tipi soğutucu Bu sistem hakkında düşünceleriniz nelerdir Yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Ben anlamıyorum 4060t, 4060 çıktı fiyatları 15 bin ile 20 bin arası ona lafım yok. Ama bu kartlar çıkmadan önce bu kartların fiyatına satılan rtx3060ti hala daha bu kartlarla aynı fiyata satılıyor.
@@deligamer2587x 580 kullanan birisiyim FPS leri söyleyim sana lolde 144 sabit, apex legends en düşük ayar 120-144 ,sons of the frost düşük ayar 50-60 pubg mobile ultra oynar,GTA 5 ultra 40-50 en düşük 100 ,red dead en düşük 60-70 yani alınır ama ultra oyun oynamayı özlersin ben 3070 ti geçtim sıkıldım en düşük ayarlarda oynamaktan bu arada elden ring en hafif orta ayar akıcı 60 FPS sabit oynadım 100 saat filan o kartla
Yapmışsın yine bu sporu hocam. Son olarak ben ekleme yapım. titan 3090 3090ti gibi olayı vram olan kartları oyun ıcın almayın iş için alın. amaç sadece oyunsa bi tık altı kırpılmış olan 2080ti,3080ti vs falan alın.
Selamlar 6800xt kullanıyorum . Satıp 2 3 k ekleyip 6900xt mi biraz daha ekleyip 3090 mı almalıyım bilemedim . 2k da kullanıyorum . İlerisi için upgrade etmek amacım .
Amazondan arc a750 aldım üstelik satıcısı incehesaptı 5399 gibi Uygun ve güzel bir fiyata aldım. Performansına bakarsak bu fiyat 0 bir ekran kartı için harika yarın inşallah elime ulaşıcak tavsiyen için çok teşekkür ederim çok daha iyi yerlere gelmen dileğiyle abicim 🤍💪
Hocam rx 6600 sıfır fiyatına şu an 6600 TL den kapı açılıyor 2.el de fiyatları 3k 4.5k olanlar var 2.el için ideal bir piyasa mıdır bu kart için Karta test yapmasak da test videosu yeterli olur mu test yapma imkanımız yoksa eğer??
İkinci el fiyatları fena değil gibi duruyor. Ben satın alınacak her şeyin testinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sadece ekran kartı için değil. Her elektronik ürün için bu geçerli. Aynı şehirde bir satıcı ile alışveriş yapılması daha iyi olur.
@@V.O.Kpeki ne önerirsin? NVDİA tarafından. Mesela Starfield'ın minumumu artık benim kartı istiyor yavaş yavaş yetersiz kalıyor 5700XT Nvdia Tarafında hangi kartı tercih etmeliyim? Dediklerim 2.el bu arada elbette sıfırı gereksiz pahalı 3070'in sıfır düşünmüyorum
@@a.g.5983 Bence geçmişken RTX 3080 e geç derim en kötü ihtimalle. RTX 3070' ten %30 civarı daha da iyi bir kart ve VRam olarakta daha fazla. Tabi işlemcin de umarım besleyebilecek güçtedir.
@@V.O.K Hocam PSU 750W İşlemci 3700x Benim Eğer ki 3080'e geçersem Bu ikisini de ayrı olarak güncellemem gerekecek. Ben zaten 3 sene sonra yeniden sistemi toplamayı düşünüyorum bu son yükseltme olacak. Sistem zaten 3-4 yıllık. 3070'e geçmem çok mu mantıksız olur? Ti modeli falan mı olsa?
Selamın aleyküm ustam kolay gelsin ben şu an asus rx 6600xt 8gb modelini kullanıyorum Nvıdıa geçmeye karar verdm bu yüzden 3060Tİ bakıyorum benm kartımı satıp üstüne çok az Bi miktar eklyp almayı düşünüyorum sizce pişman olurmu yum 6600xt den 3060 ti geçince tavsiyeniz nedir bütçem buna yetiyor çünkü işlemcim amd ryzen 5 5600
RTX 3070 genel olarak alınabilir bir ekran kartı kardeşim. Senin bulduğun kartla ilgili bir şey diyemem nasıl kullanıldığını veya tamir görüp görmediğini bilemeyiz. Diğer rehberimizde bu durumlardan bahsetmiştim.
@@V.O.K hocam yanıtınız için teşekkürler peki ya 4kya 2060S mi 5.5k bandında 3060 mı daha mantıklı olur. Baktığımda performansları çok yakın fakat gelecek için 3060a değer mi bilemiyorum ?
benim 10 gün önce rx570 yandı,yaptırmayı düşünmüştüm 2 bin tl tutar dediler vazgeçtim. işlemcim intel i5 6400 2.7ghz 16gbram acaba nvidia kart ne önerirsiniz.
Birde yaz aylarında özellikle geçtiğimiz günlerde ,Pc kendiliğinden kapanma sorunu yasadım fakat mavi ekran yada error hata şeklinde degıl.Sanki elektrik kesilirmiş gibi power suply kendi elektriği kesiyor.Cpu,Gpu,anakart hepsının sıcaklıkları normal max 75 derece civarı.Fakat kasam mini ufak kasa power güç kaynagı yeterli hava akışını saglıyamıyor gibi geldi,bunun üzerine power kasanın dışına cıkarttım 1 haftadır kapanma olmadı.Bu arada oyun oynarken hiçbir sorun yasamıyorum sadece internette gezinirken yada bir oyun indirirken kapanıyordu.Pc kendini kapadıktan sonra ram ve anakart rgb ışıkları yanmaya devam ediyor.Fakat pc açma tuşundan bilgisayarı açamıyordum.Power düğmesini kapa aç yapmam gerekiyordu.Bu şekilde garip bi sorun yasayan oldu mu acaba?
Hocam bende 1660ti ryzen 2600x bir sistem var yenilemeyi düşünüyorum. Aklımda şöyle bir sistem var. Sıfır olarak Amd 5800x3d - 32gb - 1 tb ssd almak istiyorum. İkinci el olarak aklımda 3070ti ekran kartı var, kasa ve power da almalı mıyım? Bende corsair 550w bronze var 11 senelik pc yük altındayken reset atıyor. Fanını iki kere değiştirdiö powerin. Kaldırmaz galiba alacağım sistemi.
AM4 soket üst seviyede artık sıfır olarak alınmamalı. Onun yerine R5 7600 lü AM5 soket toplanabilir gelecek açısından çok daha iyi olur. PSU sıkıntı olabilir.
@@V.O.K Hocam dediğin gibi r5 7600 neredeyse aynı performansı sunuyor 5800x3d ile arada 3.5-4000 tl fark var bide. Asus TUF GAMING A620M-PLUS - 7600x - Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 bu üçlüyü düşünüyorum f/p olarak. Bu ddr5 anakart ve ram konusunda bir bilgim yok fazla. Bunlar beni taşır mı 4-5 sene?
2.el RX 6800XT Düşünüyodum ama da o kadar çıkmışken RX 6900XT Almayı düşünüyorum şuan ama marka da kararsızım MSİ - XFX - SAPPHİRE bu markalar aramda kaldım msi fiyatı yüksek ama sonucta aynı kart tasarım farkı ve fan farkı var anakart B550 TOMAHAWK işlemci R7 5700X Hangi markayı önerirsiniz
@@V.O.K msi veya sapphire alıyorum o zaman sorunsuz bulunca bazen render yaparım ama onun için rtx almaya gerek yok edit de de zaten sorun olmaz yayın a bile yeterli olur yayın yapmayız tabi bazen küçük videolar çekip editlerim sapphire nin garantilisini bulabilirsem alıcam kasa da mesh olacağı için fazla ısınma yapmaz üstten de hava çıkışı için fan takarım işlemciye de kule soğutucu güzel Bi sistem olur
@@V.O.K teşekkürler sağolun msi da sorun cıkmıyomuş genelde çip i de diğerlerine göre iyiymiş msi alıcam o yüzden pc yi komple satmak istediğimde de güzel paralara satılabilir
Moonlight gtx1050ti Nvidia Gddr5 128bit Dvi. Hdmi.display çift fab 4gb gaming ekran kartı Intel cpu I5 10400F 2.9ghz fclga 1200 Valorant ve minecraft da kaç fps verir acil cevap
abi konuyla alakasız bir soru soracam şimdi ben 23 yaşındayım boyum ve fiziğimden aşırı rahatsızım bu zamanda spor yapmanın boya veya fiziğe herhangi katkısı olur mu
Emeğine sağlık abi gene muhteşem olmuş video Bende 4070ti mevcut ancak maddiyat ve bana fazla gelmesinden dolayı satıp başka karta geçmek istiyorum aklımda RTX 3080ti - 3090 ve RX 6900xt ve 6950xt almayı düşünüyorum senin fikrin nedir acaba işlemcim R7 5800x3d teşekkürler ...
Çok teşekkürler kardeşim. 3090 ve 6950 XT çok iyi olur tabi ama ihtiyaçtan dolayı daha düşük kart bakacaksan diğer iki model de bence üzmeyecektir. RTX 3090 en iyi seçenek olurdu.
Merhaba, ikinci el fiyatlarıyla ilgili bir şey diyemem ama o işlemcinin besleyebileceği maksimum kart 2060 Super olur. Üstü kartlarda darboğaz başlar oyununa göre.
herkesin faydalanabileceği çok güzel bir video olmuş üstad, sadece 980 ti için bir yorumum olacak,çok yüksek tdp li 250 watt'lı bir kart orta vade de yarardan çok zarar getirir. Türkiye gibi çok gelişmiş vergi cenneti ülkemiz de performansına göre yüksek tdp'li kartlara para vermemek lazım.
kral bu videoyu keşfetmeden önce yani dün rtx 3060 aldım kart daha önce hiç açılmamıs 70 dereceyi geçmiyor 5 bine aldım şuan elime ulaşmadı sence nasıl ?
Sanırım o modelin videolarında 70 dereceyi geçmediğinden bahsediyorsun kardeşim. 80 dereceye kadar sıcaklıklar ekran kartları için çok normal. Özellikle yaz aylarında.
Abi alalı 1 hafta oldu İkinci el 10 bin rtx 3070 ti asus tuf modeli aldım Mersin'de odam 33-35 derece filan 1080 p furmark test 80 C geçmedi oyunlarda 73 geçmiyor ultra oyun oynasam da 600 watt bronz modeli takılı acaba 750 watt almalımıyım
4060ti 16gb ,4070 ten pahalı olacak deniliyor. 4070 ve üstü modelindeki kartlarda olan yapay zeka teknolojisi( Fps için çok iyi, güncellemelerle etkisi artacağı söyleniyor) 4060ti de yok. Dlss 3.0 AAA oyunlarda oluyor sadece. Eğer benim gibi bağımsız oyunları seviyorsan geçmemeni tavsiye ederim. Aslında dolar uçmasa 1 2 sene ucuzlamasını bekleyip 4070 e geç derdim.Çünkü son oyunlar hala 1080p'de min 5700xt istiyor hala. 6700xt bir süre daha işini görecektir. 2k oynuyorsan geç tabi. Fsr 3.0 6700xtleri desteklerse extra 1.5 yıl daha götürür seni.
@@youfacenietzsche9327 Merhaba hocam, sizce 4070 için hangi marka daha iyidir? bugün biraz göz attığımda gaming x trio ve ventux 2x arasında kalmıştım. ama en son asus dual iyi gibi geldi bana. yorumunuz nedir?
@@DenizKargn versus sitesinden gördüğüm kadarıyla bariz bir şekilde gaming x trio, ventux 2x'ten daha iyi. Asus'la benzerler fakat redditte çoğunluk Msi tercih edin demiş. Hangisi ucuz ise onu al bence.İkisinde de coil whine sorunu yok. Fakat Asus modeli bir tık daha sıkıntılı yorumlara bakarsan.
egpu yapıcam laptopa. Rx 570 düşünüyorum. Zaten laptopın kendi ekranını kullanacağımdan çok feci bandwith kaybı olcak ama gene de %50 performans verse 5x performans alıcam. İkinci el alıcam bütöe dolayısıyla ama korkmuyo değilim ; u ;
Hocam kolay gelsin yakın bir zamanda bir PC topladım ama darboğaz sorunu yaşatır mı bilmiyorum sistemim şöyle Asus Radeon RX 6700 XT 12 GB 192. Bit AMD Ryzen 5 5600 Tuf gaming B550m plus wifi 2 Xpg gammix d30 2x8 gb Asus 650w PSU Samsung 970 Evo plus 1 TB ID cooling se 224xt kule tipi soğutucu Bu sistem hakkında düşünceleriniz nelerdir Yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Merhaba öncelikle hayırlı olsun yeni sistem. Oyununa göre değişmekle birlikte bazı oyunlarda biraz darboğaz olabilir ama kafaya takılacak hiçbir şey yok. Diğer parçalar da gayet güzel güle güle kullanın.
Abi ddr 5 sistem aldım ekran kartına bütçem yetmediği için 2. El rtx 3080 ti veya rx 6900 xt düşünüyorum işlemcim amd ryzen 5 7600 x sence hangisni almalıyım
@@Mechanic0671 O zaman hayırlı olsun şimdiden unutmadan sanki bir 4070'de alınabilir o paraya benden söylemesi. Çünkü 3090 hem eski nesil DLSS 3.0 desteği yok. FG yok Hemde TDW değeri 350W Bu 4bin serisinde çok daha düşük ve haberin olsun bu fark faturana yansır. Özellikle güçlü oyunlar oynuyorsan.
@@a.g.5983 aldım kfg li 3090 19 bin e sıfır değişim ürünü 21 ay garantili bence normal 4070 alınmaz ti alınır oda 30k hiç gerek yok bence bütçeyi çok aşıyor
ben hepsiburada dan sistem kurmuştum mart ayında 22.275 tl ye. Ekran kartını rx 6700 xt işlemciyi amd ryzen 5 5600 ana kart ı gigabyte b550m ram i 2x16 3200 mhz ddr 4 almıştım. sistemimden memnunum fakat bazı oyunlarda ekran kartı derecesi 70 üstüne çıkıyor ama sanırım bu genel bir durum.
2.el de rx 6600 msı mech model kartı 4.200 tl e satılıyor sence normal mi ( kart Amazon japonya ürünü kutu fatura vs belgeleri tam duruyor) Bu arada işlemcim i3 10100f
@@CaptainHnS Furmark' ta 54 derece demek o kart kutuplarda kullanılıyor demek gibi bir şey aslında :) Yani testi bizzat yapmadan bir şey diyemeyeceğim.
@@V.O.K Tabi test 48 saniye gibi çok çok kısa bir sürede bir SS alınmış neredeyse 1 dk bile değil tabi kart testin ilerleyen dakikalarında daha da sıcaklık artışı olacaktır Sizce Amazon yurtdışı ürünü alınır mı??