Тёмный

Kamu Çalışanları İçin Akademik Kariyer: Neden ve Nasıl Yapılır? 

metin aytekin
Подписаться 33 тыс.
Просмотров 1,8 тыс.
50% 1

Selam Arkadaşlar,
Kamu çalışanları için akademik kariyer yapmak, hem kişisel gelişim hem de profesyonel ilerleme için büyük fırsatlar sunar. Bu videoda, kamu kuruluşlarında çalışırken akademik kariyer yapmanın neden bu kadar önemli olduğunu ve nasıl bir yol izleyebileceğinizi adım adım anlatıyorum. Yüksek lisans veya doktora yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini, kamu çalışanlarına özel akademik fırsatları ve karşılaşabileceğiniz zorlukları detaylı bir şekilde ele alıyoruz. Eğer kamu sektöründe çalışıyorsanız ve akademik kariyer yapmayı düşünüyorsanız, bu video sizin için rehber niteliğinde olacak. Kamu çalışanları için akademik dünya ile profesyonel kariyer arasında nasıl denge kurabileceğinizi öğrenmek için videoyu izlemeye devam edin!
-- Kanalı geliştirmek için lütfen KATIL butonu ile destek olun:
/ @metinaytekin
------
-Join this channel to get access to perks:
/ @metinaytekin
Lütfen video altına yorum yazın. Gelen sorulara göre bu videoyu daha güzel yapabilirim.
Sorularınızı LÜTFEN videoların altına yorum olarak yazınız. DM den gönderilen mesajlara yoğunluğumdan dolayı cevap veremiyorum.
Köşe yazılarıma Blog bölümünden www.makaleterc... ulaşabilirsiniz
#KamuÇalışanları #AkademikKariyer #KamuSektörü #YüksekLisans #Doktora #AkademikBaşarı #KariyerPlanlama #KamuAkademik #AkademikGelişim #KamuKariyeri

Опубликовано:

 

15 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 16   
@rufenoral4246
@rufenoral4246 3 дня назад
Teşekkürler hocam. Kamuda sağlık çalisanıyım. 2 tezli yüksek lisans yaptım. Biri sağlık biri sosyal bilimlerde. Geçen yılda doktoramı bitirdim. 2 çocuğum nöbet ve okul hayatımla birlikte büyüdü.Meşakkatli bir yol lakin okumayı ve disiplinli çalışmayı sevince oluyor. Gönlümden geçen akademiye geçmek elbette fakat liyakat ve kadro? Ben okumaya ve makale yazmaya devam edeceğim...Okumayı sevenlere ve kendini geliştirmek isteyenlere tavsiye ederim kesinlikle.
@webmasterhomepage7946
@webmasterhomepage7946 3 дня назад
Hocam sorularımıza verdiğiniz oldukça faydalı ve öğretici cevaplar için çok teşekkür ederiz . Mevcut İngilizce bilgimizi muhafaza edebilmek için bile bir kamu kurumunda çalışırken YL yapılabilir diye düşünüyorum. Doktora için farklı motivasyonlar gerekiyor sanırım. Resmi Kurumların elindeki- arşivindeki bilgi ve tecrübe birikiminin bir şekilde akademiye, ya da konunun ilgililerine açılması ve bir kısmının paylaşılmasının çok büyük fayda getireceğini düşünüyorum. Özellikle hatalarımızı konuşabilme, tarafsız bir şekilde bilimsel olarak değerlendirebilme erdemine erişmemiz gerekiyor. Bunun için ilk planda yapay zeka bile kullanılabilir. Hocam yapay zekanın bilimsel İngilizce konuşma ile ilgili olarak kullanımıyla alakalı bir örnek video yapabilir misiniz? Chatgpt nin free versiyonu bile bu yönde çok fazla imkanlar sunuyor. Tekrar çok teşekkür eder huzurlu ve sağlıklı günler dilerim.
@hasanfidan8625
@hasanfidan8625 3 дня назад
Memurum dr 1 sene önce bitirdim. 3 tr dizin makale yayınladım. Akademisyen olmak istedim ve kadro alacağıma inanıyorum. İdeali olan arkadaşlara tavsiye ederim. Teşekkürler hocam.
@amoralityy
@amoralityy 3 дня назад
ben lisans hemşirelik mezunuyum, sağlık yönetiminden tezli yüksek lisans yapmaktayım. Doktora yaparken lisans alanı mı yüksek lisans alanı mı önemli oluyor. Ben, hemşirelikten doktora yapabilir miyim?
@hasanfidan8625
@hasanfidan8625 3 дня назад
@@amoralityy yapabilirsiniz. lisansınız üzerinden doktoradan kabul alabilirsiniz. alanınızda iyi olmanız yeterli
@hasanfidan8625
@hasanfidan8625 12 часов назад
@@amoralityy siz hangisini secerseniz yapabilirsiniz yeter ki bilim sinavi ve ales puaniniz iyi olsun. Başarılar
@velicetin9289
@velicetin9289 2 дня назад
Hocam cok teşekkürler sağolun hocam
@MustafaYILDIZ-zu3nc
@MustafaYILDIZ-zu3nc День назад
Merhaba Hocam Ben kamuda sağlık personeli olarak çalışarak lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerimi tamamladım. Yıllarca okul ve hastanede zaman geçirerek 2 mesai yaptım diyebilirim. Kamuda çalışanlar eğer imkan varsa gece yada hafta sonu çalışarak eğitimlerini sürdürebilirler. Ancak sizin de dediğiniz gibi laboratuvar uygulaması gerektiren bölümlerde lisansüstü eğitim almalarını pek önermiyorum. Uzun laboratuvar analizleri için zaman bulmakta zorlanabilirler. Bu arada, kitabınız hayırlı olsun hocam. Elime yeni ulaştı, okumaya başlayacağım. Saygılarımla. Selamlar.
@hissikablelvuku8874
@hissikablelvuku8874 3 дня назад
Üniversitelerde memur olan arkadaşlara duyurulur: Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin "Sınavsız Atanma" başlıklı 20 nci maddesinin (e) bendinde "Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler." denilerek, kurumlara takdir hakkı tanımıştır.
@sumeyraakkaya2647
@sumeyraakkaya2647 3 дня назад
Hocam bir de bu işin akademide başlayıp 50d, geçişi kadro, sebeplerle ideallerinden uzaklaştırılıp, kamuya geçiş için zorlanan kısmı var. Taşeron Araştırma görevliliği gibi bir kavram. Bu da madalyonun öteki yüzü. Saygılarımla.
@buraksahin420
@buraksahin420 2 дня назад
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Peki kamu veya özel sektörde vs. çalışıp da dönemde maksimum 1-2 kez enstitünün ve laboratuvarın önünden dahi geçmeden pozitif bilimlerde 4 senede doktora bitirenlere ne demeli sayın hocam? Sizce buradaki asıl sorun buna izin veren sistemde mi, kürsü üyelerinin buna yummasında mı yoksa doktora sürecinden bihaber olan öğrencide mi? Ayrıca memuriyetinin veya çalıştığı şirketin toplantılarında vs. bulunduğu gözüken (resmi kayıtlar ile) bir kişi sınav ve ders saatlerinde o ders yüksek puanlar ile geçip çok kolay bir şekilde mezun edilebiliyor, bu usüle aykırı değil mi?
@yutupsindir
@yutupsindir 3 дня назад
Merhaba hocam. değerli bilgiler için teşekkür ederim. lisansüstü eğitimine devam eden bir kamu çalışanı olarak bizim taraftan değerlendirmek isterim. Kanun gereği yüksek lisansa 1 ve doktora yapana 2 kademe veriliyor. Ayrıca doktora mezunlarına ise diplomasına uygun ünvana sınavsız atanma hakkı veriliyor. bunlar lisans üstü yapmanın zorluklarına katlanılacak şeyler değil. Diğer taraftan ise malesef ülkemizde herkes bir şekilde üniversite bitiriyor. belki birkaç yıl sonra vasıfsız personelin görevlerini bile üniversite mezunları yapacak. Bu durumda lisans üstü için bir iyileştirme yapılabileceğini düşünüyorum. ayrıca bazı kurumlarda üst mevkiye atama yapmak için liyakatin (!) yanısıra nadir de olsa akademik kariyer yapmış olanlara öncelik verilebiliyor. Kurumların ilişkili olduğu uluslararası kuruluşların da iş ilanları oluyor buradaki başvurularda da lisans üstünün avantajı olabiliyor. herkese iyi çalışmalar.
@Hayalim.07
@Hayalim.07 3 дня назад
Hocam merhaba. Emeklerinize sağlık. Bir yerde çalışırken yüksek lisans ve doktora çok zor. Tabi bulunduğun çalıştığın yere görede değişiyor.
@b.ozturk
@b.ozturk 3 дня назад
Hocam kamuda büro işçisi olarak çalışıyorum 29 yaşındayım yakın zamanda tezli Yl bitirdim kızım 2 aylıktı başladığımda büyük bir azimle çalıştım ve bitti çok şükür ales puanım 70 üstü ancak yabancı dil puanım yok şimdi bi kursa başladım ve onu da halledip doktoraya başlamak istiyorum çocuk iş ev beni çok zorlayacak biliyorum ama akademide olmayı da çok istiyorum alanım sağlık yönetimi Yüksek lisansımı da bu alanda yaptım çok fazla mezun var çoğu da yüksek lisans mezunu ama büyük kısmı doktoraya cesaret edemiyor akademide olmayı çok istiyorum hatta hayalim bi gün kongrelere konuşmacı olarak gitmek sizce bu zorluğa girmeye değer mi işi bırakıp sadece bu alana yoğunlaşmam mümkün değil muhtemelen uykusuz geceler ve yoğun tempo beni bekliyor yaş olarak geç mi kaldım ve bu emeğe sizce değer mi görüşünüzü gerçekten merak ediyorum saygılarımla 😊
@goncagul1353
@goncagul1353 3 дня назад
Ama hocam üniversite mezunu olup işçi olarak girenlerin hiç ama hiçbir hakkı yok. Tayin bile alamıyorum😢
@hermanturkseven7216
@hermanturkseven7216 3 дня назад
......................59
Далее
Fatih Altaylı yorumluyor: Mesele 750 TL değil!
39:27
Просмотров 630 тыс.
Doktora bitti - Peki ya sonra!
15:17
Просмотров 4,8 тыс.
Konuşanlar 152. Bölüm Shot
19:17
Просмотров 4,8 млн