Тёмный

Migraine, voeding en leefstijl | In gesprek met neuroloog dr Wardell Amerika 

The Nourishing State
Подписаться 2,4 тыс.
Просмотров 970
50% 1

👉🏼 Worstel je met migraine?
Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, dan denken we persoonlijk met je mee wat de beste stap voor jou is www.thenourish...
********************
Migraine, voeding en leefstijl. In de behandelkamer niet een combinatie die snel genoemd wordt, maar toen neuroloog dr Wardell Amerika bij een patiënt zag hoeveel haar klachten verminderde door leefstijlaanpassing, werd dit zijn missie.
Omdat de kracht van een gezonde leefstijl nog vrij onbekend is, besloot Wardell deze kennis breed uit te dragen. In 2018 richt hij migraine leefstijlgemeenschap Pacea op. Sindsdien helpen hij en zijn team mensen om de leefstijl te ontdekken die hun migraine kan verbeteren.
In deze podcast aflevering hebben we het onder andere over:
- Wat is migraine?
- Fases van migraine
- Onderzoek naar migraine, voeding en leefstijl
- Effect van voeding op migraine: vochtbalans, intoleranties, ketogeen dieet
- Effect van leefstijl op migraine: stress, slaap
********************
🌻 The Nourishing State
Instagram / thenourishingstate
Website ⁠⁠⁠www.thenourish...
Contact ⁠⁠⁠info@thenourishingstate.com⁠⁠
migraine voeding - migraine leefstijl - migraine keto - migraine ketogeen dieet - migraine intoleranties

Опубликовано:

 

12 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 5   
@mmvs4573
@mmvs4573 10 месяцев назад
Super mooi dat jullie dit onderwerp bespreken! Want wat kan migraine je leven beperken!!! Ik heb elke dag hoofdpijn / en of migraine klachten met 4 tot 7 aanvallen in de maand. Heb m'n werk op moeten geven, kinderwens die ik nog heb, en ik leef voornamelijk in een kleine wereld, spontane is er af want ik weet nooit of ik kan afspreken en ik vind het moeilijk afspraken af te zeggen. Heb al rond de 15 a 18 dingen geprobeerd. Helaas werkte bij mij de medicijnen niet! Ik kwam in aanmerking voor de nieuwe injecties voor migraine maar helaas had ik het raynaud syndroom en vonden ze dit een te groot risico. Ik heb add en hsp dus wat je zegd over die prikkels klopt bij mij wel! Ga zo door want dit kan zo veel mensen misschien helpen door het zo te verminderen!! Dank jullie wel!!! ❤
@thenourishingstate
@thenourishingstate 10 месяцев назад
Wat ontzettend vervelend dat je zoveel klachten ervaart! Het moet ontzettend frustrerend zijn als je al zoveel geprobeerd hebt. In onze praktijk zien we hoe effectief een koolhydraatarme aanpak kan zijn. Mocht je daar ondersteuning bij willen, plan dan vooral een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via onze website thenourishingstate.com/koolhydraatarme-leefstijl Dan kunnen we met je meedenken wat de beste stap voor jou is 🌻
@Lamz..
@Lamz.. 10 месяцев назад
Hoi Noor. Interessante discussie weer. Ik heb wel wat vraagtekens bij Dr Wardell's verhaal. Aan de ene kant geeft hij aan dat er geen gedegen onderzoek is naar koolhydraat-arm eten in relatie tot migraine (geen RCT's, dus waardeloos onderzoek.) Daar is iets voor te zeggen. Maar aan de andere kant beweert hij stellig dat migraine iets heel persoonlijks en individueels is. En die stelling baseert hij op basis van een digitaal survey, waarin mensen hun triggers mochten raden. (als die mensen dat echt wisten dan hadden ze er allang iets aan gedaan, lijkt me.) Dit soort epidemiologisch onderzoek is kwalitatief het laagste op de rang van onderzoekstechnieken. Maar hij vindt dat onomstreden? Ook baseert hij zijn therapie op basis van één cliënt met een onregelmatig werkrooster. Dat is puur anecdotisch, en zeker niet wetenschappelijk. Kan het niet zo zijn dat de gezonde voeding erbij inschiet als je steeds apart van je gezin moet eten vanwege de nachtdiensten? Is het dan het verstoorde ritme, of kan voeding de hoofdoorzaak zijn? Hoeveel mensen in een nachtdienst nemen voor het gemak maar een saucijzenbroodje in plaats van een voedzame maaltijd? Kortom: ik vind dat deze dokter zijn argumenten cherry-picked uit de onderzoeksliteratuur. Mijn ervaringen, en waarschijnlijk ook de jouwe, komen in de eerste plaats uit bij voeding. Dat zou de allereerste interventie moeten zijn bij migraine, naar mijn mening. Ik begrijp wel het probleem dat sommige cliënten na 1 of 2 sessies al zoveel resultaten hebben dat verdere behandeling niet nodig is, die begrijpen low carb vrij snel, en rennen er succesvol mee weg. Maar daar is het toch om te doen: mensen zo snel mogelijk beter maken? Hoe is jouw verloop gegaan met je migraine, Noor? Ik heb tot nu toe nog steeds een 100% succes met een keto/ carnivoor aanpak voor mijn cliënten. Geen van hen hadden overigens ploegendiensten, er zullen misschien andere triggers hebben meegespeeld, maar voeding veranderde alles voor 90 tot 100% voor hen met uitsluitend een ketogeen dieet. Het kan zijn dat ik ook (keto) oogkleppen op heb, maar als je de commentaren bekijkt onder de YT videos van de Amerikaanse keto en carnivore artsen, dan is het moeilijk om tot een andere conclusie te komen. Het is de suiker, de bewerkte 'voeding,' de geraffineerde plantaardige oliën en zetmeel die voor het overgrote deel verantwoordelijk zijn voor chronische- en auto-immunaandoeningen. Migraine is daar één van, maar het zijn er vele malen meer. Graag jouw gedachten hierover.
@thenourishingstate
@thenourishingstate 10 месяцев назад
Dankjewel voor je reactie. In de tweede opname met Wardell gaan we specifiek in op hoe diëtisten kunnen ondersteunen bij migraine en gaan we o.a. in op een koolhydraatarme en ketogene aanpak. Deze komt a.s. maandag online 😄 Onze praktijkervaring leert inderdaad ook dat een koolhydraatarme aanpak - en met name het stabiliseren van de bloedsuiker en verminderen van ontstekingen - ontzettend doeltreffend is bij migraine!
@Lamz..
@Lamz.. 10 месяцев назад
@@thenourishingstate Hoi, Noor, dank voor je reactie, Health coaches schieten veel teveel in de rol van de reguliere artsen. 'Iedere cliënt is uniek.' Je hoort vaak van patienten dat de specialist hun aandoening als 'bijzonder' heeft omschreven. Wij moeten daar niet in meegaan, en beginnen bij de basis. Wat vraagt de dierenarts als eerste als je met je zieke hond of kat op consult gaat? "Wat voer je hem?" Dat is de juiste ingang, wat mij betreft. Ik schat dat 95% van de gevallen meteen resultaten krijgt op een 'real food' dieet. Voor de overige 5% zullen misschien andere oorzaken meespelen, en daar moet ook ruimte voor zijn, maar niet in de initiële fase. We eten rommel, 90% van ons is metabolisch ziek, daar ligt de winst. Dat zou ook ons verdienmodel moeten zijn: veel cliënten snel op de been helpen, niet ellenlang onnodig aan het lijntje houden met DNA- an andere (op computer modellen gebaseerde) bijzaken. Er valt een wereld te winnen. Letterlijk. Als wij onze kennis kunnen aanwenden ... Veel mensen snel kunnen helpen in plaats van minder cliënten aan het lijntje houden. Ik hoop dat je mijn denkwijze deelt. Jonge mensen met jouw hoeveelheid kennis zijn belangrijk voor de toekomst in deze vreemde tijden. Ik ben benieuwd naar deel 2. Ik laat me verrassen. Jij weet waar de schoen wringt, laat je niet teveel afleiden. Wees er trots op dat jij mede aan de basis kunt staan van de oplossing.
Далее
Cute
00:16
Просмотров 7 млн
Сколько стоят роды мечты?
00:59
Просмотров 139 тыс.
Мужа или парня
00:42
Просмотров 15 тыс.
Werving van A tot Gen Z -   Kevin van Houten
20:20