Тёмный

Opbrengst zonnepanelen berekenen 

Ketel Klets
Подписаться 47 тыс.
Просмотров 32 тыс.
50% 1

Hoe bereken je de jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen?
Vond je dit een leuke of nuttige video? Like de video en abonneer je op mijn kanaal.
Donaties zijn ook altijd welkom:
Tikkie: ketelklets.nl/tikkie
Bank: NL18 ASNB 8831 3960 05 (R. Westelaken)

Опубликовано:

 

31 янв 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 78   
@jeroen800
@jeroen800 Год назад
Beste Klets, ik volg je al een tijdje omdat ik je filmpjes erg waardeer maar wat ik op dit moment erg mis is wat meer info over de verschillende soorten energie contracten en de voor en nadelen met zonnepanelen, het overstappen loont nu en de tarieven van terugleveren en boven plafond lopen enorm uiteen. Ik zou het erg waarderen als je eens goed wil kijken naar de dynamische contracten met gebruik van zonnepanelen, alvast bedankt.
@soldaat001
@soldaat001 Год назад
Bedankt 💯👍
@cz1589
@cz1589 Год назад
Gisteren 810 wp geïnstalleerd en geregistreerd. Eerste zon vandaag en op moment van schrijven 92.1 watt 😃 Iedereen bedankt voor feedback recente tijden.
@thepeetjournal4469
@thepeetjournal4469 Год назад
Je vergeet 1 belangrijke factor en dat is de hoek van lichtinval. Loodrecht invallend zonlicht heeft de grootste oplevering.
@Frits1975
@Frits1975 Год назад
Klopt, maar bij elke ligging heb je dus ook een andere ideale hellingshoek. Lijkt me onmogelijk om door een rekenmachine te halen, hier heb je een grafiek nodig met de hellingshoek en opbrengstpercentages
@peli71
@peli71 Год назад
@@Frits1975 daar zijn gewoon tabellen voor die zelfs rekening houden met hoogtegraad van de locatie…(tabel van Hespul)
@svenneke84
@svenneke84 Год назад
Software als PVgis kan dit ook. Berekent het aan de conservatieve kant. Nog nooit iemand gehoord over een meer opbrengst op basis van deze berekening. Wel over de aangeboden berekening in dit RU-vid filmpje.
@enne9739
@enne9739 Год назад
Leuke video, mooi om als vuistregel ongeveer de bandbreedte te bepalen, maar uiteindelijk zijn er nog zoveel meer specifieke factoren. - schaduw - zoninstraling - positie exact in Nederland (zonuren aan de kust zijn veel meer dan in het midden van het land) - hellingshoek - exacte positionering - afstemmingsverliezen met combinatie van de omvormer die wordt geselecteerd. - kabellengte - afstand tot de omvormer. Nogmaals leuke video, maar wel de verkeerde informatie voor de klanten die echt willen weten hoe het zit. 👍
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Het moet op een bierviltje passen als grove schatting van de opbrengst versus kosten, als je het zo gedetailleerd wilt weten dan moet je de situatie laten intekenen door de solar installateur.
@panlomito
@panlomito Год назад
Ik ben benieuwd hoe hoog deze FACTOR is voor zonnepanelen op zuid op Curaçao... We hebben nu ruim een week onze nieuwe PV-installatie (6,6 kWp en 16 kWh accu) en het draait als een malle! Elke dag is de accu om 10:00-11:00 uur helemaal opgeladen en schakelen we achter elkaar de waterboilers/close-in-boiler, wasmachine, wasdroger, vaatwasser en airco in. Vanaf 18:00 uur is de opbrengst van de zonnepanelen weggevallen en draait de hele woning en appartement op de accu van 16 kWh. En dit herhaalt zich elke dag met soms geen gebruik van vaatwasser/wasmachine/droger op de wat meer bewolkte dagen en wat meer airco's op zonnige dagen. TVT is berekend op 5,8 jaar op basis van gelijkblijvende stroomtarieven. Bovendien kunnen we het directe verbruik nog optimaliseren waardoor de TVT verder daalt.
@marcelsingelenberg1926
@marcelsingelenberg1926 Год назад
Mooie uitleg van de opbrengst. Geen idee of het al eens is langsgekomen. Ik zoek een Excel bestand waarin ik dus alle verbruikscijfers kan bijhouden. Iemand tips hiervoor
@uitvinderalex
@uitvinderalex Год назад
Voor de hobbyisten die specifiek willen weten wat de panelen per maand/jaar opleveren omdat je last hebt van een boom of omdat je een oost/west constructie hebt, dan kan ik de Solaredge Designer aanraden, verrassend accuraat. Je zult wel een account moeten aanmaken/vragen.
@willemnipius1964
@willemnipius1964 Год назад
Als je heel precies wil uitrekenen heb je ook arbeidsfactor van je zonnepanelen zelf nodig die in de beschrijving staat. Meestal over-gedimensioneerd met kwalitatief goede panelen bijv. x1,2 en niet te vergeten de omvormer heeft een arbeidsfactor van 0,71 - 0,88. Wat je er in stopt komt er niet altijd uit. Dat geeft een meer aan de praktijk gerichte berekening (zonder vervuiling en schaduw). Goede kwaliteit panelen geven dus een hoger rendement 100%+ en een goede omvormer tot een topomvormer 0,9. Jaarlijks loopt de arbeidsfactor van de PV panelen ook ietsje terug tot 20 jaar bij goede panelen 2-4% in totaal. Hoe lager dit getal hoe beter de kwaliteit.
@willemnipius1964
@willemnipius1964 Год назад
Als je ook de richting van de PV panelen wil meenemen en de hoek van het dak is daar een tabel voor ZUID ~45graden-60Graden = 95 - 100% als rekenfactor, alle andere windrichtingen en dakhellingen geven over een jaar gemeten een beduidend lagere opbrengst (60 - 75%). Al deze en hierboven genoemde berekeningen zijn zuiver theoretisch omdat er ook nog verliezen kunnen optreden door vervuiling PV panelen schaduw en of de weerstand verliezen van de kabels etc. SMA als grootste leverancier heeft daar dan ook speciale rekenapps voor waarbij je precies de installatie laat berekenen dimensioneren, uitgaande van alle hierboven genoemde parameters.
@Master3mE
@Master3mE Год назад
Duidelijk uitgelegd!👍🏻 De factor 0,6 op Noord haal ik zelf niet, zit op ongeveer 0,4. Wat je niet noemde is dat de zon ook gewoon op die panelen valt in de zomer. Bij een dakhoek van 40gr krijgen de panelen gewoon zon tussen 1 april en 1 september, al is de hoek het grootste deel van de tijd natuurlijk vrij klein.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Ja klopt, maar omdat dat eigenlijk vooral geldt voor huizen die op NW of NO liggen (i.v.m. de instralingshoek) heb ik dat niet genoemd.
@Master3mE
@Master3mE Год назад
@@KetelKlets Ik snap het, je moet keuzes maken😉 Als het hoogzomer is, krijgen de panelen ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds een uurtje zon. Verder ligt pal noord (bij mij) recht tegenover pal zuid, waar de zon het hoogst staat, da’s ook ietsje beter voor de opbrengst. Maar NO/ZO is natuurlijk altijd beter omdat je dan inderdaad meer direct zonlicht krijgt ‘sochtends/‘savonds
@Soepsliert
@Soepsliert Год назад
Afgelopen jaar kwam ik op een factor van 1,06 uit (6270kWh uit 5910 Wp (6x315Wp+12x335Wp met SolarEdge optimizers) en die panelen liggen op WZW. Dus dat is wel iets hoger dan die 0,92 op zuid die je aanhaalt voor vorig jaar. Vermoed dat er wel meer mensen zijn die vorig jaar ruim boven de 1 zaten.
@SjoerdBeukers
@SjoerdBeukers Год назад
Ik zat op 1,07 op ZW (6021kWh van 5610 Wp 17 x 330Wp ook met SolarEdge optimizers) Ik heb 8 panelen 13 graden op plat dak en 9 x 45 graden op het schuine dak.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Ja vorig jaar was niet voor niets een recordjaar qua zonuren. Ik ben benieuwd of dat zo blijft of een eenmalige uitschieter was.
@aschie3220
@aschie3220 Год назад
Duidelijk verhaal naast de zonnepanelen die we hebben willen we eigenlijk voor als er geen zon is iets met een windmolen / wokkel heeft u zin om zich daar eens in te verdiepen gaan ook weer heel veel verhalen over rond BBVD
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Zie deze video: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-0d-PqFEqyao.html
@aschie3220
@aschie3220 Год назад
@@KetelKlets Dank u wel zoals ik het nu bekijk en na u uitleg blijft de molen bij de leverancier :) Wel heel jammer als het goed werkte zou het elkaar mooi aanvullen
@tdbb8655
@tdbb8655 Год назад
Ik heb zonnepanelen aan de kust op Goeree Overflakkee en daar is de factor pal zuid en 25 graden 1,1!
@DoNCaLiTrI
@DoNCaLiTrI Год назад
Dank, maar hoe zit het bijvoorbeeld met panelen op Zuidwest (zonder schaduw?) neem je dan het gemiddelde van zuid en west als factor?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Dit is meer een vuistregel voor een grove berekening op een bierviltje. Wil je het exact weten, voor de ligging van jouw dak, de dakhoek, instraling en eventuele schaduw uit de omgeving, laat je panelen dan intekenen door een solar installateur.
@abvanmarlen2731
@abvanmarlen2731 Год назад
prima filmpjes!! Ik heb een vraag, nl. kan je verschillende Wpiek panelen combineren op 1 string? Of moeten die allemaal hetzelfde zijn? Ik heb uit je filmpje begrepen dat dit kan. Klopt dit? Alvast bedankt voor het antwoord.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Dat kan wel met micro-omvormers of in een string met optimizers, maar niet in een 'klassieke' string setup.
@ruudshangout
@ruudshangout Год назад
Ik heb dit jaar voor het eerst panelen en zie op mijn Vattenfall eindafrekening wel de terug geleverde kilowatts, maar nergens het geldbedrag dat ik daar voor terug/in mindering krijg. Moet je dit zelf uitrekenen?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
In feite gebeurt dat al onder de salderingsregeling. Zolang je daar binnen blijft is de opgewekte kWh net zoveel waard als een afgenomen kWh.
@ruudshangout
@ruudshangout Год назад
@@KetelKlets Ik zie alleen de meterstanden in kwh, maar nergens de opbrengst in euro's.
@wosting
@wosting Год назад
Ik geniet altijd van al je filmpjes. Ga zo door! Nu merk ik dat je ook best wel van cijfertjes houdt. Ik ben erg benieuwd of de huishoudens in Nederland al in staat zijn om zelf net zoveel electriciteit op te wekken als ze zelf in een jaar gebruiken. De achterliggende vraag is namelijk dat er "industrieel" veel elektriciteit wordt opgewekt, bijvoorbeeld in grote commerciële zonneparken en windmolenparken. En de industrie gebruikt natuurlijk ook veel elektriciteit. Ik ben gewoon erg benieuwd of het mogelijk is om te bepalen hoeveel elektriciteit de huishoudens gebruiken en opwekken. Ligt dat al een beetje in balans, of hebben we nog een lange weg te gaan? Ik ben erg benieuwd of dit een items is waar je eens in zou kunnen duiken. Hoe dan ook, ga door met je ketel klets, mijn onverdeelde aandacht heb je! 😊
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Zie deze video: ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-1Kw5uBgn4Qg.html En leg die cijfers even naast de opwekcijfers van nu en check hoeveel wind op zee er nog in de planning staat (>60 GW). Komende zomer gaan we weer een mega piek zien in opwek, als ik mag gokken >16GW op piek.
@edwardvanhazendonk
@edwardvanhazendonk Год назад
Jaren 1000kWh overschot gehad. 13 panelen 245Wp, 3120Wp totaal, slechtste jaar 3000kWh gemiddel 3200kWh. Panelen zuid, 45 graden hoek. Dus ja je kunt gebruiken wat je opwekt. Inmiddels een electrische auto, 1000kWh over is nu 2500 kWh tekort. Binnenkort huisaccu en komt er 2.2kWp op zuidfaçade van huis bij. Dit is een voorbeeldje van een huishouden.
@Pim57
@Pim57 Год назад
@@edwardvanhazendonk Op straat kan ik voor €0,35/kWh laden. Dat is goedkoper dan thuis laden. Check even goed bij jou in de buurt of je voordeliger kan laden. Het scheelt echt per laadpaal. Hier in Hoofddorp zijn er 2 palen van €0,35, de andere palen gaan van €0,56 tot €0,68. Dus loont de moeite!
@edwardvanhazendonk
@edwardvanhazendonk Год назад
@@Pim57 Dankjewel Pim, ik laad thuis voor 22ct, dat is nog 14 maanden mijn tarief. Veel goedkoper kan ik wel vinden dynamisch maar salderingstechnisch schiet ik daar nog weinig mee op. Mijn panelen zijn zonder subsidie (wel BTW teruggave) na 10 jaar nu break even, dus de 3200kWh die ze opwekken is gratis.
@soldaat001
@soldaat001 Год назад
@ Ketel Klets, Rick ik ben begonnen aan m'n tuinhuis van 36m². Er komen zonnepanelen op. Is een hellingshoek van 15graden goed of mag het anders? Bedankt voor de video uiteraard 💯👍
@vriesvakkie1
@vriesvakkie1 Год назад
15 graden is prima.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Prima voor de zomer, iets minder voor de winter ivm de lage zonstand. Een hoek van 35-40 graden zou dan beter werken.
@soldaat001
@soldaat001 Год назад
@@KetelKlets Bedankt 💯👍
@soldaat001
@soldaat001 Год назад
@@vriesvakkie1 Bedankt. Leuke naam heb je by the way 😃 vriesvakkie 🤣
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@soldaat001 En leg je panelen zo hoog mogelijk. Extra hoogte levert veel meer op dan de invloed van de hoek (want hoe hoger je komt, des te minder omgevingsschaduw).
@willemverschoor2066
@willemverschoor2066 Год назад
Interessant! Ik gelijk berekend waar ik op uitkom met m'n 20 panelen (6x op zuid en 14x op oos/west) op plat dak. Uitkomst is 5326,5 kWh. In de offerte van de leverancier (2018) was 5300 kWh opgegeven wat dus afgerond overeenkomt met deze formule. Echter heb ik alle jaren al ruim meer opbrengst: 6280, 6270, 5760 en afgelopen jaar zelfs 6640 kWh! Hoe komt dat dan? Klopt de formule niet of zijn de afgelopen 4 jaren uitzonderlijk goed geweest?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Goede jaren (zeker vorig jaar) en de formule is vooral een baseline waar de opwek niet onder moet komen. Dan valt het in praktijk zelden tegen.
@elsinga
@elsinga Год назад
Ik gok dat er toch iets niet klopt met of de factor of mijn panelen. 3300Wp op het WZW, dus factor iets van 0.8 a 0.85. Alleen wek ik structureel 3300kWh (2021, slecht jaar) tot 3580 kWh (2018/2019/2020) op. En dat met een 3kW inverter (die dus met weinig zon eerder aangaat en bij volle zon aftopt, dat scheelt in de opbrengst). Kun je dat verklaren? #nieuwsgierig Ben overigens erg blij met meer opbrengst dan jouw formule. ;)
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Ik vermoed dat het langjarige gewogen gemiddeldes zijn (geen rekening houdend met de locatie in het land), waarbij we ook steeds meer zonuren lijken te krijgen per jaar, waarbij 2022 een nieuw record was. Mocht je inderdaad elk jaar ongeveer dezelfde opbrengst zien, dan zou dat het resultaat kunnen zijn van steeds meer zonuren per jaar, aangezien zonnepanelen elk jaar ~0,5% degraderen. Als je dat niet ziet, dan blijft meer zoninstraliong over als oorzaak (of minder bewolking e.d.).
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@fritslevie4461 Efficiëntie staat er los van, aangezien zich dat vertaalt in de Wp waarde van het paneel. Het formaat maakt in die zin ook niet uit. Degradatie is wel degelijk te meten in de jaarcijfers, als moet je wel veel jaren op een grafiek plotten om die lijn te kunnen zien.
@leonrsmln1
@leonrsmln1 Год назад
Dan zit ik vrij goed. 11x400x0,9=3960 kWh. Werkelijke opbrengst afgelopen jaar 5090 kWh. Dat is ruim 28% meer.
@Pim57
@Pim57 Год назад
In Hoofddorp (ca 15 km van de kust) is mijn factor 1,17 gemiddeld over de afgelopen 7 jaar. Dit cijfer haal ik uit de data van de SolarEdge omvormer. Dat is dus rechtstreeks vanaf de panelen gemeten. De panelen liggen ZO~135 graden met 45 graden helling. Het kustgebied is dus gunstiger dan landinwaarts.
@bernardgroenveld1755
@bernardgroenveld1755 Год назад
Ik zit in Groningen ook op ca 1,1
@edwardvanhazendonk
@edwardvanhazendonk Год назад
Voor Diemen, ZO 160 graden met 45 graden dakhoek op 1,04 gemiddeld. Laatste jaar zelfs met 10 jaar oude panelen een topjaar met 1,12
@AM-pi7jy
@AM-pi7jy Год назад
Is de hellingshoek dan van zo weinig invloed?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Ik heb panelen op 40 graden met direct daaronder een plat dak waar ze liggen op 10 graden. Ik merk in de langjarige meting bijna geen verschil tussen deze twee hoeken op zuid. Wat wel uitmaakt is opstelhoogte; hoe hoger, hoe meer opbrengst (want minder omgevingsschaduw).
@PhilippeCJR
@PhilippeCJR Год назад
2022 was een factor 1 of hoger. 18x415wp oostwest, opwek 7500kwh.
@cz1589
@cz1589 Год назад
Kan ik gelijk terugleveren en de stekker panelen aansluiten of kan ik beter wachten tot ik de de online registratie eerst kan doen - de factuur komt mogelijk pas over enkele dagen, dus dat kan niet gelijk. Moet ik trouwens nog een tweede aparte registratie doen bij mijn eigen energie leverancier?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Als je gaat terugleveren krijg je vanzelf een brief van de netbeheerder met uitleg.
@cz1589
@cz1589 Год назад
@@KetelKlets ja, ik zag net ook dat de online site van mijn energieleverancier verwijst naar de online registratie. Dus dat leek me ook voldoende voorlopig. Ik begrijp dat de registratie niet synchroon hoeft te lopen met de technische aansluiting van de panelen. Ik denk wel dat ik die datum van aansluiting zal opgeven. Er zal maar een paar dagen tussen zitten hooguit.
@cz1589
@cz1589 Год назад
@@KetelKlets Beginners vraag - klopt het dat mijn digitale meter geen zonnestroom registreert die meteen verbruikt wordt in mijn huis? Ik heb een derde digitale raamwerk die op 0 staat, de andere twee ramen die steeds verschijnen tonen twee opbrengsten (dubbeltarief). Ik vermoed dat de derde meter teruglevering weergeeft?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@cz1589 Er zitten 4 telwerken in de meter: piek en dal afname en piek en dal teruglevering. Heb je een 'domme' meter, dan zullen maar twee telwerken lopen aangezien een domme meter alleen enkel-tarief aan kan. Ja, je eigen opwek kiest altijd de weg van de miste weerstand. Dus staat overdag jouw wasmachine aan, dan zal je zonne-opwek direct naar die wasmachine gaan en niet eerst het net op.
@henrivanmanen9157
@henrivanmanen9157 Год назад
k heb er 6 op zuidoost en 6 op zuidwest. welke factor moet ik dan rekenen? 82,5 ?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Als je de panelen al hebt kun je de factor zelfs exact uitrekenen aan de hand van je opwekcijfers. De formule in de video is alleen interessant wanneer je nog geen panelen hebt en je een grove inschatting wilt maken.
@henrivanmanen9157
@henrivanmanen9157 Год назад
@@KetelKlets grappig, dan heb ik factor 125,5
@martijnvds
@martijnvds Год назад
Deze berekening voor mij een erg lage schatting. Ik heb 16x 305 Wp op het westen liggen (4880 Wp totaal), maar heb in de afgelopen 4 jaar nog niet onder de 4460 kWh opgewekt. Volgens de berekening zou dit 3660 kWh moeten zijn.
@Frits1975
@Frits1975 Год назад
De hellingshoek is bij deze berekening niet mee genomen. Als ik met jouw gegevens dit bereken, kan ik de conclusie trekken dat jouw panelen in een lage hellingshoek moeten liggen, ergens in de buurt van 10 graden. Klopt dat?
@josjakoornneef6810
@josjakoornneef6810 Год назад
Als ik kijk naar mijzelf en naar de reacties dan lijkt de factor voor oostwest en zuid erg pessimistisch en 0,15 ten minste te laag. Voor mijzelf haal met oost west opstelling tussen de 0,92 en 1,02 in de afgelopen 6 jaar. Wel in een kustgebied dus meer zon.
@CrownRider
@CrownRider Год назад
3900 W piek, 5 graden Zuid, 50 graden tov horizontaal, midden Nederland: gemiddelde jaaropbrengst is 4200 kWh. Faktor = 1,075
@hansgouda8593
@hansgouda8593 Год назад
factor is 0,12. 4200/(3,9 (piekopbrengst) x 8.760 (uren per jaar) = 0,12 Het aardige van deze prima getallen is dat het precies klopt met de werkelijk gemeten capaciteitsfactor voor Nederland. De factor 1,075 is een vergissing door energie (kWh) te delen door vermogen (W)
@robertschoenmaker5328
@robertschoenmaker5328 Год назад
2022: 4520kWh/3910Wp = 1,16 als factor. Dus behoorlijk wat meer dan 0,9 (of 0,92 omdat het een zonnig jaar was) 11 panelen met optimizers, zuid op dakpannen met deels schaduw van bomen (omgeving Nijmegen) Dus die 0,9 lijkt me te pessimistisch….
@GeorgeBoot
@GeorgeBoot Год назад
Afgelopen jaar met 4800wp plat dak (op zuid) 5000kWh gemaakt. Was een goed zonjaar🙂
@soldaat001
@soldaat001 Год назад
@GeorgeBoot, heel netjes 💯👍
@thedaaaniel1987
@thedaaaniel1987 Год назад
Afgelopen jaar was ook echt top... Hier 4800wp op zuid, deels op plat (1200 wp hellingshoek 10%) en deels op schuin dak (3600 wp hellingshoek 35%) , 5529kWh opgewekt
@bolski-uitlaatstore9130
@bolski-uitlaatstore9130 Год назад
Dit is een schatting van de opbrengst. Als je nu je rentabiliteit wilt berekenen, waar ga je dan van uit? Je hebt te maken met een terugleververgoeding (als je meer opwekt dan verbruikt). Maar met welk kwh tarief ga je je besparing berekenen? Je kan natuurlijk wel uitgaan van de duurste aanbieder, ja, dan heb je je panelen er snel uit. Als je gaat vergelijken met de goedkoopste aanbieder wordt het een heel ander verhaal. Terwijl we over dezelfde installatie en dezelfde investering praten. Wat is wijsheid om een goede rentabiliteitsberekening te maken? Je hebt een financiële achtergrond, dus mss wel interessant om hier een video aan te wijden?
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
Je vraag is eigenlijk voor welke waarde je de gratis opgewekte zonne-kWh in de boeken mag schrijven? In mijn ogen is dat heel simpel: voor de prijs die je anders had betaald als je de panelen *niet* had gehad. Ik stel elk jaar de tarieven van mijn stroomcontract in op mijn SolarEdge portal en met die cijfers wordt er gerekend.
@bolski-uitlaatstore9130
@bolski-uitlaatstore9130 Год назад
@@KetelKlets Ik zit nu bij partij A vanwege de hoge teruglevertarieven. Als ik geen panelen had gehad, had ik bij een ander (de goedkoopste, zonder te kijken naar de terugleververgoeding) gezeten. Eigenlijk zou ik normaal gesproken altijd bij de goedkoopste leverancier hebben gezeten dus dat tarief zou ik dan moeten gebruiken. En dan wel het teruglevertarief van mijn huidige leverancier.
@KetelKlets
@KetelKlets Год назад
@@bolski-uitlaatstore9130 Je zit nog steeds bij de goedkoopste aanbieder, namelijk degene die jou de laagste jaarafrekening bezorgt. Alles buiten de huidige context doet niet ter zake. Als ik chronisch ziek ben dan zorgt de duurste verzekering ook voor de laagste jaarkosten onder de streep. Lijkt tegengesteld, maar is het niet. In vergelijking met iemand die gezond is, is het een dure jaarrekening, maar beide personen kunnen niet van context wisselen, die moeten het doen met de situatie as-is, en daarbinnen kiest ieder de goedkoopste weg.
@wildwilco
@wildwilco Год назад
homewizard + kWh meter plaatsen
@joopbrand7047
@joopbrand7047 Год назад
300x10 = 3600kwh in 2022 positie zuid zuidoost 45graden
@ditssa
@ditssa Год назад
Enig idee wat de factoren in andere landen zijn? Ik zit in Pretoria. Waar zou ik dat kunnen opzoeken?
Далее
Kleine particuliere windmolens voor thuis
19:12
Просмотров 169 тыс.
[UPDATE] Zonnepanelen met een 'gewone' stekker maken
18:06
Июль в Tanks Blitz
51:46
Просмотров 94 тыс.
Сумерки сасага🧛
11:41
Просмотров 957 тыс.
Zonnepanelen uitschakelen bij negatieve stroomprijs
13:45
Ophef om zonnepanelen
11:25
Просмотров 4,4 тыс.
De PV verdeler
20:06
Просмотров 40 тыс.
Is het nu nog slim om zonnepanelen te kopen?
10:01
Просмотров 64 тыс.
COMPLOT?!: Werd de maanlanding in scène gezet?
14:42
Enphase paneeluitval (lage opwek)
7:35
Просмотров 64 тыс.
The Man Who Solved the World’s Hardest Math Problem
11:14
Июль в Tanks Blitz
51:46
Просмотров 94 тыс.