Dark

'Poten af van Van Kooten en De Bie' | NPO Radio 1 

NPO Radio 1
Subscribe 30K
Views 10K
96% 29 1

Een paar dagen na de dood van satiricus Wim de Bie valt het Marc Josten (hoofdredacteur HUMAN) op dat veel mensen het werk van Van Kooten en De Bie proberen toe te eigenen. Hij zegt: "Poten af van het werk van Van Kooten en De Bie"
Dit is het officiële RU-vid-kanaal van NPO Radio 1. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag. #wieluistertweetmeer
Volg ons op Twitter: nporadio1​
Volg ons op Facebook: nporadio1​
Volg ons op Instagram: nporadio1​
Volg ons op LinkedIn: www.linkedin.com/company/npo-...
En abonneer je op dit kanaal! #nporadio1

Published on

 

Mar 28, 2023

Share:

Link:

Download:

Loading link...

Add to:

My playlist
Watch later
Comments : 12   
P bakker
P bakker 2 months ago
Koot en Bie zijn uniek! Blijf van het werk van Kees van Kooten en Wim de Bie af, op welke manier dan ook! In tegenstelling tot Jiskefet - wat op een gegeven moment echt heel flauw begint te worden - zijn Koot en Bie - misschien op enkele sketches na - één van de grootste monumenten ooit - op de Nederlandse televisie (geweest)! Laat hun werk alstublieft voortleven in de tijdgeest, waarin het is gemaakt - en blijf er met je poten, tengels, etc. echt helemaal van af! Er wordt - vooral tegenwoordig - geknutseld aan boeken van Agatha Christie, Ian Fleming - de schepper van James Bond - etc. etc. - Waarom eigenlijk....?!
Srinagar Pakistan
Srinagar Pakistan 2 months ago
Dat bepaal jij helemaal niet joh.
Seatrue
Seatrue 2 months ago
Dat toeëigenen van het eigendom van van Kooten en de Bie kom je deze dagen inderdaad tegen, alsook de goedbedoelde interpretaties.Goed verwoord door de heer Josten en mooi dat jullie nog steeds aandacht besteden aan het overlijden en de nalatenschap van Wim de Bie. Geweldige herinneringen aan een ijzersterk duo.
60Lambertus
60Lambertus 2 months ago
Toe-eigenen lijkt me niks mis mee. Van Kooten en De Bie vonden ook inspiratie voor hun typetjes bij bestaande mensen of situaties. In beeldende kunsten en literatuur werd door de eeuwen heen ook voortgeborduurd op wat er al was. Tarantino is bijvoorbeeld een geweldige regisseur, maar speelde overal leentjebuur.
The Doodleman
The Doodleman 2 months ago
Welkom op internet. En zo goed waren alle sketches niet. Maar ze hebben wel pareltjes gemaakt.
Van de Berg
Van de Berg 2 months ago
Precies. Nooit meer geëvenaard
The Doodleman
The Doodleman 2 months ago
Onzin.
Jan
Jan 2 months ago
Speciaal voor oudere jongeren. De rest zegt het helemaal niets.
Andre Verwoerd
Andre Verwoerd 2 months ago
Of...de vrije jongens.
roland1970
roland1970 2 months ago
En dat zegt héél veel over de rest....