Тёмный

Rezistenta la Insulina (pre-diabet) suplimente naturiste 

Carolina Magda
Подписаться 3,4 тыс.
Просмотров 4 тыс.
50% 1

Acest video este continuarea filmului precedent despre Rezistenta la Insulina - care este o boală metabolică.
Atunci când o cantitate mare de glucoză intră în celulă, metabolismul celular se activează pentru a procesa glucoza și a o utiliza ca sursă de energie. Cu toate acestea, prea multa glucoză poate avea un impact asupra funcționării mitocondriilor, organele celulare responsabile de producția de energie în celulă prin procesul de respirație celulară.
Pentru evaluarea sindromului metabolic, care este o afecțiune complexă caracterizată de o combinație de factori de risc cardiovascular, se recomandă efectuarea următoarelor analize și teste:
1. Testul glicemiei în repaus: Acest test măsoară nivelul glicemiei în sânge și ajută la detectarea diabetului zaharat sau a tulburărilor metabolice ale glucozei.
2. Profil lipidic: Acest test măsoară nivelurile de colesterol total, colesterol LDL (cunoscut ca "colesterolul rău"), colesterol HDL (cunoscut ca "colesterolul bun") și trigliceride. Nivelurile anormale ale acestor lipide pot indica un risc crescut de boli cardiovasculare.
3. Testul tensiunii arteriale: Măsurarea tensiunii arteriale este un factor important în evaluarea riscului cardiovascular. Hipertensiunea arterială este unul dintre componentele sindromului metabolic.
4. Testul glicemiei postprandiale: Acest test măsoară nivelul glicemiei după consumul unui aliment. Ajută la evaluarea capacității organismului de a regla glicemia după masă și poate releva tulburări ale metabolismului glucozei.
5. Hemoglobina glicată (HbA1c): Acest test măsoară nivelul mediu al glicemiei pe o perioadă de aproximativ 2-3 luni. HbA1c oferă o imagine a controlului glicemic pe termen lung și ajută la diagnosticarea și monitorizarea diabetului zaharat.
6. Testele de funcție hepatică: Aceste teste măsoară nivelurile de enzime hepatice și de bilirubină și pot identifica disfuncții hepatice care pot fi asociate cu sindromul metabolic.
7. Testele de funcție renală: Aceste teste, cum ar fi nivelurile de creatinină și uree în sânge, măsoară funcția renală și pot detecta eventualele complicații renale asociate cu sindromul metabolic.
8. Măsurarea circumferinței taliei: Această măsurătore simplă și rapidă ajută la evaluarea distribuției grăsimii abdominale și este un indicator al acumulării de grăsime viscerală, care este strâns legată de sindromul metabolic.
Iată câteva efecte ale excesului de glucoză asupra mitocondriilor:
1. Supraproductia de radicali liberi: Un exces de glucoză poate duce la creșterea producției de radicali liberi în mitocondrii. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot provoca daune la nivel cellular, inclusiv la structurile mitocondriale.
2. Stres oxidativ: Excesul de glucoză poate duce la creșterea stresului oxidativ în mitocondrii. Acest lucru se datorează producției excesive de specii reactive de oxigen (ROS) în timpul procesului de respirație celulară. Stresul oxidativ poate deteriora mitocondriile și poate afecta negativ funcționarea lor normală.
3. Disfuncție mitocondrială:
Stres oxidativ: Nivelurile ridicate de insulină pot crește producția de specii reactive de oxigen în endoteliu, ceea ce duce la stres oxidativ. Stresul oxidativ poate provoca leziuni celulare și modificări structurale în endoteliu, compromițând funcția normală și promovând inflamația vasculară și ateroscleroza.

Развлечения

Опубликовано:

 

14 июл 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 38   
@danielaosvada6943
@danielaosvada6943 Год назад
O persoana f buna si bine pregatita cum rar neve dat sa mai intalnim in zilele noastre!!!!Doamne ce mult ma bucur ca v-am gasit!!!Va urmaresc cu sufletul la gura!!!F.interesant tot ce spuneti si f.explicit!!! Felicitari,felicitari,felicitari!!!!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Multumesc frumos!
@user-gs7zn4xx9z
@user-gs7zn4xx9z 6 месяцев назад
Dumnevoastra sunteti cea care dorti binele aproapelui adica o persoana credinciasa si cu o mare antelepciune. Bunul Dumnezeu sa fie totul timpul alaturi de Dmv.❤
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 6 месяцев назад
Mulțumesc! Cu drag❤️!
@hriscunina3794
@hriscunina3794 Год назад
Nu am întâlnit așa o prezentare...Am citit ,am văzut video etc...așa o prezentare științifică,bazată pe chimie,biochimie,farmacologie,medicina asiatica..super,super!😘🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🍀♥️
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Multumesc pentru apreciere! Cu mult drag!
@ofelianare1480
@ofelianare1480 2 месяца назад
Mulțumesc mult pentru toate informațiile care mi-au fost de ajutor. Numai bine va doresc!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 2 месяца назад
Cu drag❤️❤️!Multumesc !!!
@romanulnicolae2060
@romanulnicolae2060 Год назад
Multam frumos ❤️❤️❤️😉👍
@primulnume3802
@primulnume3802 8 месяцев назад
VA MULTUMES C FRUMOS DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE , CE SFATURI BUNE NE DATI SI UTILE PENTRU SANATATEA NOASTRA EU SUNT DIN ROMANIEA SI E PRIMA DATA CAND VA ASCULT , SI CRED CA SI PRODUSELE SUNT BUNE NATURALE , FITI BINECUVANTATA DE DOMNUL ISUS , SUNTETI TANARA SI EXPLJCATI FOARTE BINE , PENTELESUL TUTUROR , CUM AM PUTEA BENIFICEZ DE ACESTE PRODUSE ,,,,,,,MULRT SUCCES AN MEDICINA ,,,
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 8 месяцев назад
Mulțumesc pentru apreciere ! Toate produsele sunt pe IHerb , Amazon, Farmacia Tei, unele le găsiți in farmacii simple.
@radulescucorina8877
@radulescucorina8877 2 месяца назад
O prezentare cum rar vezi. Multe informatii utile si la obiect!Multumesc. Abia astept urmatoarea ta prezentare!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 2 месяца назад
Multumesc frumos pentru apreciere! ❤️ pe canalul meu găsiți multe altele care le plasează eu săptămânal. Vă propun sa ascultați informația din ultimul , despre fazele de detoxifiere, care au natural în corp, ce micronutrienți folosește organismul nostru în aceste procese.
@lillyimpala1686
@lillyimpala1686 Год назад
Mulțumesc...chiar te așteptam , ești magnifică 🙏
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Mulțumesc ! 🌸
@marinmarian6924
@marinmarian6924 Месяц назад
.Draga Carolina mi a sosit analiza de homocisteina,care este de 12..qnmol..Ce am de făcut ..pt a scădea..!???multumesc
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Месяц назад
Am un filmuleț pentru cum se coboară Homocisteina. În funcție de nivelul vit B9, B12 se va stabili perioada și doza de administrare. Plus la coborarea Hcy - este nevesar vit B6 (uneori si alti cofactori B). Pentru B9, B12 lafel am filmulete. Ideea este ca toate trebuiesc analizate odata. Colesterolul marit are legatiura cu Tiroida, cu Ft3, nivelul Testeronului liber, estradiolului, nivelul HDL, TG, Hemoglobinei glicate, Transaminazelor. Chiar de usor par cumplicate acum, Hcy trebuie coborata, nivelul 12 este mare.
@Mariana-kb2vt
@Mariana-kb2vt Год назад
Buna ziua. Ca de obicei, o prezentare clara, logica, pe inteles. Am primit raspuns la intrebarea mea de ce ficatul produce glucide desi am deja prea multe in prediabet. Dupa ce am urmarit clipurile dumneavoasta si m-am conformat am deja rezultate. Simptomele mele: dureri articulare, urinari nocturne si gingivita s-au ameliorat vizibil! Nu stiu ce m-a ajutat exact fiindca folosesc suplimentele si vitaminele toate, incepand cu vitamina D3+K2 si terminand cu Moringa. Avand si o Tiroidita autoimuna (cu analize bune si fara simptome) iau si Seleniu si Crom. O farmacie intreaga! In general ma simt bine si ma intreb daca trebuie sa le iau continuu sau sa fac pauze? Multumesc frumos!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Ma bucur mult sa aud , ca sunt rezultate frumoase. Chiar de nu sunt toate inca exact cum ne dorim, conteaza dinamica si directia!. Sigur ca trebuie si pauze. Mai faceti si ceva tratament naturist sa ajutati rinichii, si incet au sa se aduca multe in ordine. Va urez Sanatate ferma si succese frumoase!!!! Multumesc pentru apreciere!
@mariavaleriacorodan591
@mariavaleriacorodan591 Год назад
Bună ziua d-na Carolina. Mai întâi aș dori să vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce ne spuneți referitor la sănătate in așa fel să fim cât mai informați. Din partea mea multă stimă și respect. Vă urmaresc cu mult drag și cu mult interes. Ce aș dori să va rog foarte frumos dacă este posibil , cum aș putea lua legătura cu dvs.?
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Multumesc frumos pentru apreciere! Puteti sa ma suntai pe Whatsup +373 79500654
@andreigamer5900
@andreigamer5900 Год назад
Buna ziua! Felicitari si miltumim din suflet pentru informatiile pe care ni le oferiti🙏. Om o nelamurire cu privire la valoarea glicemiei mele ,seara de la ora 6 eu nu mai mananc ninic iar seara la culcare am 95 glicemia pe glucometru dar dimineata e intre 100 si 111! Nu inteleg de ce e asa mare dimineața avand in vedere ca nu am mancat nimic atatea ore, specific ca nu sint diagnosticata cu diabet , iar hemoglobina glicata este 5,7? Multumim pt tot ! Sanatate! ❤
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
HbA1C -5.77 este deja mare. Asta deja arata stare de pre-diabet. Cazul Dvs exact se potriveste cu informatia din filmulet si cred eu ca este usor reversibil. cunoasteti care este nivelul de vit D, B9. B12, Fier, Mg si Ca seric, Homocisteina? Daca da, putem discuta si pe Whatsup. Eu cred ca in cazul Dvs si Omega 3 , Mg pe seara si Moringa de 2 ori timo de zi deja au sa arate rezultate. Toate bune!
@JohnSmithz
@JohnSmithz Год назад
Sarutmana, ce s-ar intampla de ex daca nu am mai face rez la insulina desi mancam prea multi carbo ? Adica sa lase celulele glucoza sa intre oricata ar fi. Ce suplimente naturiste, miscare, dieta sanatoasa si greutate normala, asta este "suplimentul naturist", si solutia 100 % contra rez la insulina. Ca daca esti gras, sedentar, degeaba iei suplimente ca nu ajuta. Daca esti slab, activ si mananci sanatos, nu prea mai ai nevoie de suplimente decat daca ai carenta de anumite vitamine, dar aia e altceva. Si oricum ar fi, si daca ai carente de vitamine (zic asa ca idee, normal ca aceste carente trebuie eliminate), daca faci ce am zis, oricum rez la insulina nu ai. Exista niste afectiuni unde apare rez la insulina si la slabi activi si cu dieta sanatoasa, dar nici aia nu se rezolva cu suplimente. Bine unii au prediabet si daca fac ce am zis, dar cam 20 % mi-a zis mie medicul, 80 % sunt suoraponderali care au predz. Acolo e nasolie, ca mi-a zis medicu ca la mine e mai grav dat fiind ca diabetul a aparut desi fac tot ce trebuie, si am facut ce trebuie mereu. Am DZ 2, deci nu 1, nu mody, nu LADA, cei 4 anticorpi au iesit negativi. La mine e cu hipoinsulinism. Acolo ce mai facem ? Ca n-ai rez la insulina. Ma refer in afara de medicamente sau insulina, cum facem sa nu mai avanseze boala ? Ca celulele beta nu se mai refac, de ce, nu stiu.
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Rezistenta o face celulele, care se protejeaza de la posibila avalansha de Glucoza. Daca intra prea multa Glucoză/zahăr atunci avem glicozilare neenzimatică, sau glicare, daca se leaga nu de proteina dar de lipide apare glicare avansată (AGEs). "se prajesc, se coc, ca in cuptor" . Filmul este pentru Pre-diabet, nu diabet. Dar ar ajuta foarte mult si persoanele cu. Restabilirea funcției celulelor beta din pancreas pentru diabetului de tip 2. Deși nu există încă o metodă cunoscută pentru a regenera complet celulele beta, există unele strategii care pot ajuta la protejarea și îmbunătățirea funcției celulelor: -Controlul nivelului de glucoză în sânge: prin alimentație sănătoasă, exerciții regulate(ceea ce Dvs faceți) și administrarea adecvată a medicamentelor antidiabetice (dacă este cazul). -Adoptarea unui stil de viață sănătos: ... toate care le faceți, Dar, foarte important este reducerea stresului. In stilul Dvs de a scrie se simte un stres, asi zice, -Suplimentele nutritive: Unele suplimente nutritive, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, acidul Alfa-lipoic și omega-3, pot avea un impact pozitiv asupra sănătății pancreasului și a funcției celulelor beta. Stresul cronic și prelungit poate avea un impact negativ asupra funcției celulelor beta din pancreas, în special în cazul diabetului de tip 2. Dvs numarați caloriile - asta este un stress continuu. Mancarea Mediteraniana este "the best", are s grasami si proteina și carbo sanatoși. Poate nu va ajung Grasimi? Stresul poate agrava producerea de celule beta: Efectul asupra nivelului de glucoză în sânge: La Stres se eliberează hormoni de stres, cum ar fi cortizolul și epinefrina, care pot crește nivelul de glucoză în sânge. Aceasta poate pune o presiune suplimentară asupra celulelor beta de a secreta mai multă insulină pentru a menține nivelurile de glucoză în limite normale. Această suprasolicitare pe termen lung poate duce la oboseală și epuizarea celulelor beta si stres oxidativ. La fel Stresul poate stimula o inflamație cronică în organism, iar inflamația poate avea un impact negativ asupra funcției celulelor beta. Inflamația cronică poate contribui la deteriorarea celulelor beta și la rezistența la insulină. Există unele plante naturiste care au potențial de a sprijini sănătatea pancreasului și funcția celulelor beta, dar rămane sa le studiați Dvs. 1)Gymnema sylvestre: Această plantă a fost folosită în medicina tradițională indiană pentru a controla nivelul de zahăr în sânge. Se crede că Gymnema sylvestre poate ajuta la regenerarea celulelor beta și la îmbunătățirea secreției de insulină. 2) Cinnamomum verum (scorțișoară): Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reducerea nivelului de glucoză din sânge. 3) Trigonella foenum-graecum (fenugreek): Semințele de fenugreek au fost utilizate în medicina tradițională pentru gestionarea diabetului. Acestea conțin fibre solubile și compuși care pot ajuta la îmbunătățirea controlului glicemiei și la sprijinirea funcției pancreatice. Toate bune!
@JohnSmithz
@JohnSmithz Год назад
@@carolinamagda1116 Pai e corect, probleme am ! Am o depresie anxioasa care nu e tratabila si ma chinuie continuu, si asta nu de azi de ieri, poate si asta e stres. Stiu ca era vb de prediabet insa e cam tot una pana la urma, principiul e tot ala ca si la diabet, ca si pre este un diabet mai slab. Masurile de precautie is tot alea. Doar ca la diabet rez la insulina e mai mare, sau/si insuficienta insulinica. Eu iau medicatia antidiabetica asa cum mi s-a dat, metformin 2000 mg/zi si insulina rapida la mese. CIca insulina protejeaza pancreasul ca-i ia din sarcina, si asa posibil sa se mai regenereaza din celulele beta, insa greu de crezut, ca am facut proba, si dupa un an de insulina, fara ea, valorile sunt cam aceleasi la testul de glicemie provocata. Dar macar sa protejam sa incercam sa facem sa nu mai avanseze boala. Eu in loc de dulciuri mananc fructe. De ex de la 896 g piersici cam 85 carbo, la o ora glicemia era 99, la doua ore 94 si dimineata 103, deci super, si asta fara insulina. Ca daca mananci 110 g de ursuleti Haribo care au tot 85 carbo, situatia sta jalnic, urca mult mai mult glicemia, ca aia au 77 g zahar si glucoza. Conteaza f mult indicele glicemic, nu doar incarcatura glicemica. Vad ca organismului ii plac fructele si legumele, carnea slaba fripta, lactate degresate, nu face figuri la ele, nu se ingrasa, glicemia e buna chiar si cu diabet (dat fiind ca la mine nu e asa grav). Satietate mai prelungita, fibre, vitamine, minerale. As propune o metoda care sa rezolve problema obezitatii si expansiunii cazurilor de pre si diabet. Retragerea de pe piata a cat se poate din nocivitati, dulciuri, fast food-uri. Altfel nu merge. Cu numaratul kcal si carbo e de la medic, el m-a pus sa fac asta si sa-i duc tabele cu asta, cica sa avem evidenta relativ exacta si la carbo dar si pe parte de greutate. Chiar a si zis ca daca nu ma tin de treaba, sa-mi caut alt medic care accepta sa nu avem nici o evidenta.
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
@@JohnSmithz Draga "John" dupoa nickname, rog sa ma auzi. Hai sa stabilim un scop- sa micsoram la maxim efectele Diabetului si sa tratam depresia. Hai sa incercam, Pana nu incercam- nu vedem ce obtinem. Depresia anxioasa poate fi de la Mg scazut sub 0.8, vit D, Vitamina B9 (Acidul GFolic). Pofta de dulce o face si lipsa de Omega3. In medicina clasica vt D trebuie sa fie pana 30 ng/ml, in Functionala 65-70 ng/ml- si asta face o mare diferenta. Cu 5MTHF trateaza depresia. Cu 5MTHF trateaza depresia. iti sugerez sa mai privesti filmuletul ,ca sa vezi ce poti scoate benefic pentru tine. Crede-ma ca diabetul este tratabil. Dupa felul cum scrii intaleg , ca nu te abati de la cee ce crezi. Există mai mulți hormoni și substanțe chimice din creier care sunt asociate cu sentimentul de fericire și bunăstare. Iată câțiva dintre cei mai cunoscuți hormoni de fericire: Serotonina: Serotonina este un neurotransmițător care joacă un rol important în reglarea stării de spirit. Nivelurile scăzute de serotonină au fost asociate cu tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia. Dopamina: Dopamina este un neurotransmițător implicat în sistemul de recompensă al creierului și în reglarea emoțiilor și motivației. Nivelurile ridicate de dopamină sunt asociate cu senzații de plăcere, recompensă și fericire. - Asta o folosesc Narcomanii. Endorfinele: Endorfinele sunt substanțe chimice produse de creier care acționează ca analgezice naturale și care pot genera o stare de euforie și bine. Ele sunt eliberate în timpul activității fizice intense, al râsului, al consumului de ciocolată sau al altor experiențe plăcute. Oxitocina: asociat cu legăturile sociale și sentimentul de apropiere față de alții. Este eliberată în timpul interacțiunilor sociale pozitive, precum îmbrățișările, săruturile și contactul fizic, și poate genera o stare de calm și legătură emoțională. ACUM: Există mai multe vitamine și minerale care pot juca un rol în stimularea producției hormonilor de fericire în organism si pot influența starea de bine: Vitamina D: Deficiența de vit D a fost asociată cu un risc crescut de depresie și tulburări de dispoziție. Vitamina D poate influența nivelurile de Serotonină din creier și poate juca un rol în reglarea dispoziției. Vitamina B6: - implicată în producția de neurotransmițători, inclusiv Serotonină și Dopamină. Consumul de alimente bogate în vitamina B6, cum ar fi cerealele integrale, bananele, puiul și peștele, poate contribui la menținerea unui nivel adecvat de vit B6. Vitamina B12: Deficiența de vitamina B12 a fost asociată cu simptome de depresie și anxietate. Vitamina B12 este importantă pentru funcționarea normală a sistemului nervos și pentru producția de neurotransmițători. Acid folic: Acidul folic, sau vitamina B9, este implicat în sinteza neurotransmițătorilor și poate juca un rol în reglarea stării de spirit. Acidul folic (vitamina B9) este adesea folosit sub forma sa activă și metabolizată, numită 5-metiltetrahidrofolat (5MTHF) sau L-metilfolat. Aceasta este forma biologică activă a vitaminei B9 și poate fi utilizată mai eficient de către organism și este necesar pentru sinteza ADN-ului, formarea de neurotransmițători și reglarea stării de dispoziție. Cantitatea de fructe numita sus este enorma! Asta ridica acidul uric.
@elenaelena4860
@elenaelena4860 Год назад
Dl John sa stiti caci si eu am sindrom anxios depresiv recurent din 2016 , într-adevăr nu pot scapă de tratament pt el , eu nu fac sport pt ca ma dor oasele dar ma simt mai bine cand iau Mg si B12 , din pacate Dr nu prea prescriu vitamine decat daca-s fff informați!
@JohnSmithz
@JohnSmithz Год назад
@@elenaelena4860 Nu scapati de tratament ptr ca revin episoadele anxioasa fara el, asta e. Eu am tulburare bipolara si depresie severa. Nici un tratament nu merge, deci pot zice ca o cauza a diabetului a putut fi si asta dar si genele de la mama ca si ea are diabet. Merge si fara sport, nu e problema, daca aveti greutatea buna si mancati sanatos. Daca Mg si B12 va ajuta, luati mai departe. Medicii nu prea prescriu vitamine ptr ca ei prescriu medicamente in general, sau prescriu si vitamine daca e carenta si apare la analize.
@elenaelena4860
@elenaelena4860 Год назад
Buna seara ! Multumim , fff informata ...Ce este examen ultra sonograf? Este pt un anumit organ? Este oare RMN ( rezonanta magnetica)?? Ori ce? Sfaturile sunt extrem extrem de utile , ideea este sa ne ținem macar jumătate de an de un tratament si sa repetam analizele , dar viata ultra stresanta de zi cu zi ne face sa amânăm, din pacate....plus si Finanțele conteaza pt ca toate aproape trebuie făcute pe cont propriu caci Dr noștri nu ne ia in seama , cel putin in cazul meu!
@carolinamagda1116
@carolinamagda1116 Год назад
Buna seara! Examen ultra sonigraf/USG cred ca la Dvs se numeste imagistica sau ultrasonografie - este cea ma ieftina verificare cu aparataje. Rozonanta magnetica este mai bun , dar si mai scump. Multumesc pentru apreciere. Pentru stres- pot fi folosite si multe instrumente gratis (meditatie/ exer.de respiratie). Este adevarat ca medicina asigurata ne ofera putine analize gratis. Dar, cand este o dorinta mare din interior - cumva toate se aliniaza.
Далее
Викторина от МАМЫ 🆘 | WICSUR #shorts
00:58
Cum are rol procesul de Detox în Ficat
18:42
Просмотров 1,3 тыс.
INSULINOREZISTENTA - CE ESTE, CAT DE PERICULOASA ESTE?
5:34
Hiroshima - the unknown images
52:01
Просмотров 7 млн
There's a starman #shorts #viral #starman
0:12
Просмотров 16 млн
Ещё и в кредит
1:01
Просмотров 4 млн