Тёмный

معنای تاریخ رستگاری - جلسۀ اول - گفتگوی دکتر محسن بنائی و آرمین لنگرودی - کانال نقدآگین Naqdagin 

Naqdagin | کانال نقدآگین
Подписаться 2,5 тыс.
Просмотров 1,4 тыс.
50% 1

📺 معنای «تاریخ رستگاری»
- جلسۀ اول
🎙سلسله جلسات گفتگوی دو دوستِ پژوهشگر در حوزۀ تاریخ ایران، اسلام و ادیان، دکتر #محسن_بنائی و #آرمین_لنگرودی
🍂 «تاریخ رستگاری» چیست؟ دکتر محسن بنائی (نویسندۀ برخی مقالات با نام مستعار مزدک بامدادان) و آرمین لنگرودی، دو پژوهشگر در حوزۀ «تاریخ ادیان و اسلام و همچنین تاریخ ایران»، این اصطلاح را در مصاحبه‌ها و مقالاتی از خود به‌کار برده‌‌بودند، اما این اصطلاح در نظرِ غالبِ مخاطبان فارسی‌زبان، با پس‌زمینۀ نگرش اسلامی-شیعی، ابهام‌آمیز جلوه می‌کرده و در موقعیت‌های مختلف، موضوع طرحِ سوال‌هایی از این دو محقق شده‌است. از این رو، تصمیم بر آن شد تا در این فرصت، به واکاوی بیشتر معنایِ این اصطلاح بپردازند.
🍂 برای #نقد_اسلام، حتی نزد محققان دانشگاهی در غرب، امر متداول آن بوده‌است که تاریخ اسلام را امری بدیهی و گزارشی بطور نسبی خدشه‌ناپذیر درنظر بگیرند و سپس بر مبنای اتکا و اعتماد به این تاریخ‌نگاری، به طرحِ نقدهای گوناگونِ اخلاقی و عقلانی و علمی و بین‌الادیانی وارد شوند، اما چند دهه است که پس از ورود محققان تجدیدنظرطلب در مطالعات اسلامی و تاریخ اسلام، و گسترش نگرش بازنگرانه و شکاکانه به فرآیند شکل‌گیری اسلام و تاریخ آن، از جمله توسط افرادی چون جان ونسبرو و شاگردانش مانند پاتریشا کرون و مایکل کوک (و دیگرانی مانند کریستف لوکزنبرگ)، علامت‌های سوالِ بزرگ و متعددی پیشِ روی هر فردِ اهل تحقیقی قرار گرفته‌است. اسلام‌شناسیِ تجدیدنظرطلبانه یا مکتب تجدیدنظرطلبانۀ مطالعات اسلامی، به هیچ عنوان یکدست نیست و حامیان این مکتب -گرچه روش‌شناسی آن را برتر می‌دانند- نظریه‌های متضادی از پیدایش اسلام و فتوحات مسلمانان ارائه کرده‌اند. این مکتب معمولاً در سوی مخالف مکتب کلاسیک اسلام‌شناسی قرار می‌گیرد.
🍂 برای مطالعۀ بیشتر در این زمینه، به پِلی‌لیست «نقدِ تاریخ اسلام» در کانالِ یوتیوب #نقدآگین یا به هشتگ بازاندیشی در کانال تلگرام نقدآگین رجوع کنید. ما در حد وسع‌ خود، به نشر کتب و مقالات و پادکست‌ها یا ترجمه و بازخوانی صوتیِ محتواهای مرتبط با این رویکردِ پژوهشی پرداخته‌ایم و خواهیم پرداخت.

Опубликовано:

 

24 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 20   
@a.sanoosh1014
@a.sanoosh1014 10 дней назад
درود به شما ۔thanks
@zahrakaramigol3320
@zahrakaramigol3320 Месяц назад
❤❤بسیار ممنونم از زحمات شما محسن بنایی و آرمین لنگرودی عزیز❤❤ ممنون برای روشنگری های شما عزیزان ✌❤✌❤🙏🌈🙏🌈🌷🌹🌹
@Mreza-m8n
@Mreza-m8n 24 дня назад
ممنون از زحمات و رووشنگری های شما ...همیشه سلامت و پایدار باشید
@alibafarassat2986
@alibafarassat2986 Месяц назад
Tank you very muth Mr. Banaii❤ Mr. Langrudi❤
@abolghassemmovahed7222
@abolghassemmovahed7222 Месяц назад
Thank you very much
@rezareza-j9x
@rezareza-j9x 2 месяца назад
Thanks a lot
@mesmerize6743
@mesmerize6743 3 месяца назад
دكتر محسن بنايى عزيز❤️👏👏
@mohammadrahimi-kw3sc
@mohammadrahimi-kw3sc Месяц назад
دکتر بنایی و استاد لنگرودی عزیز ، مدتی است با نظرات شما اشنا شدم و بسیار استفاده کردم و سپاسگزار م امیدوارم راه روشنگری همچنان ادامه یابد یک سوال داشتم نقش یهود و یهودیت در شکل دادن به تاریخ گذشته و معاصر ایران را چگونه می بینید؟ ممنون می شوم اگر صلاح دانستید پاسخ دهید سپاسگزارم
@AzadehVkilzadeh
@AzadehVkilzadeh 3 месяца назад
جلسه دوم کجاست ؟❤
@Naqdagin
@Naqdagin 3 месяца назад
درود؛ احتمالا سه‌شنبه برگزار شود. بزودی در تلگرام و اینستاگرام نقدآگین اطلاع‌رسانی خواهد شد.
@mirmahdiaragi
@mirmahdiaragi 2 месяца назад
🌴🕋در آسمان ظاهر شده است حقیقت🕋🌴صفحه انسستا گرامم🌴
@armintitanic6522
@armintitanic6522 3 месяца назад
چه عجب بعد از مدتها یک ویدیو آپ کردید سپاس از کانال خوبتون
@Naqdagin
@Naqdagin 3 месяца назад
😊🙏🏻
@AzadehVkilzadeh
@AzadehVkilzadeh 3 месяца назад
وا، کار راحتی نیست
@armintitanic6522
@armintitanic6522 3 месяца назад
نقدآگین عزیز با تشکر دوباره از شما آقای بنایی در صحبتهاش اشاره‌ای کرد به این که شیعه ریشه‌های بنیادگرایانه یهودی داره. در تایید سخن ایشون اگر ممکنه بهشون یادآوری کنید که این اماکنی که الان بعنوان عتبات و زیارتگاه‌ها و مراکز شیعه در عراق میشناسیم در اواخر دوره باستان (دوره ساسانیها) مراکز تعلیماتی (چیزی مشابه همین حوزه‌های علمیه) برای فرقه‌های بنیادگرای یهودی بوده‌اند و این نکته‌ای است که در تاریخ ثبت شده
@houshanghoushang1084
@houshanghoushang1084 3 месяца назад
ببخشید، من فکر نمی کنم انتخاب حدیث های صحیح، یا به عبارتی مطمئن، معنیش این باشد که حدیث های انتخاب نشده همه نادرست بوده اند. کما اینکه در دستاوردهای علمی یا حتا در پژوهش‌های اناره نیز، برخی نتایج حاصله را قطعی اعلام می کنند ولی نتایج دیگری را که هنوز برایشان مدارک قطعی وجود ندارد،جزو حقایق مسلم تاریخی اعلام نمی کنند ولی این فرض را نیز رد نمی کنند که شاید با یافتن مدارکی دیگر، آن فرضیات نیز به بخش حقایق تاریخی انتقال یابند. در مورد حدیث های صحیح بخاری نیز قاعدتا باید وضع چنین بوده باشد و خزانه حدیثهای دیگر، اگر کلا این روایت راصحیح بدانیم، در طول زمان مثل خیلی آثار دیگر نابوده شده اند، نه اینکه حدیث های جمع آوری شده فقط دو دسته بوده اند: یا صحیح یا دروغ.
Далее