Тёмный

Regenerare baterie capsulată 

Autogenu' G
Подписаться 8 тыс.
Просмотров 50 тыс.
50% 1

După ce am făcut test înainte pe una identică , în film redau pașii parcurși pe a doua baterie capsulată, detaliind ordinea și datele obținute. Se pleacă cu ambele de la un procent de „viață” redus, în jurul valorii de 10%, și se ajunge în final între 85 și 91% (la a doua), suportând un curent de descărcare de 200A pentru câteva secunde, fără să scadă tensiunea sub limita minimă de pornire a unui motor, care sub nicio formă nu va absorbi 200A la pornire, ci doar pe jumătate în general. Deci bateria e numai bună de folosit, mai ales că regenerarea completă se continuă pe mașină în timpul încărcării îndelungate, prin refacerea densității acidului.

Наука

Опубликовано:

 

21 апр 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 137   
@costasspeed4284
@costasspeed4284 Год назад
Mulțumim frumos pentru ajutor, amabilitate și răbdarea de care dați dovadă
@nelute5
@nelute5 Год назад
Mulțumesc și mă bucur că poate fi de folos !
@nelute5
@nelute5 Год назад
La ultima măsurare, să nu înțelegeți că bateria rămâne la 120A prin acea rezistență, ci prin rezistență trec acei 120A după ce se încălzește, crescându-i rezistența ohmică odată cu temperatura. Asta face să se piardă curentul prin ea, nu că se epuizează bateria și că procesul nu a reușit ! Bateria funcționează corect la cei 91% procent de revigorare, de la cei 10% pe care-i avea înainte. Vă reamintesc că, la 20 de grade temperatura mediului, un acumulator bun are capacitatea de sută la sută, la zero grade are doar jumătate, ca la minus 20 de grade să aibă puțin mai mult de 1/4 din valoarea capacității sale, adică acel curent de descărcare în scurt (în cazul de față 480A, valoare corectă de apreciere, nu cea dată în Ah). De aceea și acumulatorii sunt dimensionați a fi de cel puțin patru ori mai are, de cât necesarul pornirii (cam 100A) unui autoturism, iarna. O cheie la o pornire, se spune că necesită 60Km de parcurs, pentru regenerarea a ceea ce s-a epuizat la acea pornire. O baterie neutilizată , se descarcă în medie cu 2% pe zi, așa că aproape lunar ar trebui reîncărcată, dacă nu e folosită mașina.
@robertofleseriu9943
@robertofleseriu9943 6 месяцев назад
Greșit,7-8 km să se încarce la loc curentul de pornire,un acumulator silver de exemplu poți să îl ți un an de zile fara să îl încarci(nu pe mașina cu ambele borne)și o să pornească,ce acumulator se descarcă 2%pe zi,știu unul defect.
@nelute5
@nelute5 6 месяцев назад
@@robertofleseriu9943nu contest ce spui, poate ai notițe mai noi, dar eu așa am învățat, nu doar am citit !
@romanulnicolae2060
@romanulnicolae2060 Год назад
Frumos și explicit..Multam 😉
@nelute5
@nelute5 Год назад
Și eu vă mulțumesc pentru atenție și faptul că vă e de folos !
@liviubla
@liviubla Год назад
Super interesante clipurile
@nelute5
@nelute5 Год назад
Mulțumesc !
@liviustefanache6365
@liviustefanache6365 7 месяцев назад
👍Marfă ,atât video-ul , bateria Varta (the best 💪), cât și scula de la YATO!🤘🏻Cred că și redresorul , la fel !⚡️🤟
@ilovethetruth2130
@ilovethetruth2130 6 месяцев назад
Prietene, ,,redresorul" cum ii zici tu, este un aparat de sudură, de tip invertor, unul chiar slăbuț că marcă, o chinezărie, marca Almaz!
@mp4338
@mp4338 5 месяцев назад
O baterie noua are: placi de Pb, PbO2, electrolit cu densitate de 1.20-1.30 (pt. zona friguroasa) din acid sulfuric H2SO4 si apa distilata H2O. Reactia chimica formata in interior produce in placile de Pb voltajul +/-, rezistenta interna curentul de demaraj si suprafata placilor capacitatea bateriei in timp in A/h. Nu ignorati in timp bateria. Este sensibila la sulfatare nefiind incarcata corect. Never ever lipsa de electrolit in baterie, placile sa fie sub nivelul electrolitului min 10mm.
@eugenbobe984
@eugenbobe984 7 месяцев назад
Buna postarea dumneavoastra de data aceasta . Ce vreau sa mai spun este ca o baterie se poate regenera aproape integral daca pasta dupa placi nu este cazuta masiv pe fundul cutiei provocand scutcircuit .In general o baterie de masina tine cam 7-8-9 ani in functie de cum e folosita si de caliatea ei .Pentru o regenerare la o baterie sulfatata eu va recomand sa incercati urmatoare metoda : aduceti densitatea electrolitului din fiecare element la o valoare apropiata de normal dupa care se incepe o incarcare lenta cu un curent la care majoritatea elementilor nu fierb . Curentul este mic de cativa amperi si se incarca bateria aproape cateva zile .Se supravegheaza densitatea electrolitului sa fie corespunzatoare tensiunii .Dupa ce s-a facut primul ciclu de incarcare se efectueaza o descarcare cu curent mic cam pana la 20%din capacitatea bateriei .Acest proces se repeta de 2-3ori si vei avea la final o baterie buna daca bateria in cauza a fost exploatata aiurea si s-a sulfatat. Incarcarea si descarcarea cu curenti mici si corectarea permanenta a densitatii electrolitului face ca sa se distruga macrodendritele de sulfat de plumb care se formeaza prin incarcari si descarcari cu curenti mari ce micsoreaza drastic capacitatea bateriei . Prin aceasta metoda se pot recupera baterii aproape moarte .Va doresc succes si poate incercati aceasta metoda cu care eu nu am dat niciodata gres
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Mulțumesc, e corect ! La locomotive puneam baterii de 3500A să se încarce cu 20A, două săptămâni .
@gemisolaris777
@gemisolaris777 4 месяца назад
Buna ziua. La o baterie pe gel cum se procedează cu regenerarea?
@eugenbobe984
@eugenbobe984 4 месяца назад
@@gemisolaris777 În principiu la fel numai că de data asta pentru condițiile pentru care este făcută bateria (ex.pentru o lampa portabila ) electrolitul este imobilizat într-un gel .Vestea buna este că aceste geluri in marea lor majoritate sunt pe baza de apa .În concluzie trebuie verificat în prealabil daca gelul nu s-a întărit prin pierderea apei datorita repetatelor încărcări .Daca este întărit atunci adăugați apa .Din păcate cantitatea de apa adăugată se face prin teste in funcție de mărimea bateriei ..După ce gelul își reia consistenta se poate incerca regenerarea că la o baterie obișnuită . In acest proces se poate incerca și măsurarea rezistenței interne a fiecărui element .
@gemisolaris777
@gemisolaris777 4 месяца назад
Pot sa fac teste repetate adăugând cantități mici de apa distilata, nu?
@eugenbobe984
@eugenbobe984 4 месяца назад
@@gemisolaris777 Da puteți să faceți aceste teste .Bateriile cu gel rezista mai mult decât cele cu lichid dar daca procesul de sulfatare se instalează ,cu greu mai recuperezi ceva din ea deoarece se produce un proces profund in placa .Dar este de incercat ,in definitiv nu aveți ce pierde .
@traianpopescu7263
@traianpopescu7263 6 месяцев назад
Am pornit autoturismul dimineață, am mers 8km, am pornit și am mai mers 3km, am pornit și am mers 8km, am oprit iar când am incercat sa pornesc nu s-au mai aprins nici becurile din bord. Am făcut scurt cu o sarma bateria nu mai avea nici pic de curent, am pus bateria la încărcat pe redresor și nici nu face macar o scânteie vând fixez clestii. Care sa fie cauza acestei defectiuni bruște. Am înlocuit bateria și am verificarea alternatorului totul funcționează normal.
@nelute5
@nelute5 6 месяцев назад
S-a întrerupt una din conexiunile dintre celule. Lipitură slabă, care la vibrații s-a desprins.
@DanOctavian-dr9jz
@DanOctavian-dr9jz 4 месяца назад
Ce inseamna acel procent de „viață” redus, în jurul valorii de 10%? Curentul de scurtcircuit? Daca DA, el trebuie masurat la -18 grade Celsius, timp de 30 secunde. Faptul ca a furnizat 200A pentru cateva secunde nu inseamna ca bateria este in stare buna, probabil ca era calda inca...incearca sa masori dupa cateva zile, dimineata cand este cel mai frig. Daca bateria este sulfatata, teoretic mai poate fi incarcata ( daca nu s-a descarcat sub 10.5 V si nu a stat mult timp in aceasta stare ), insa nu se mai preteaza la pornirea la rece a unui motor. Mai poate fi folosita la alimentarea unui bec, eventual la pescuit.
@mp4338
@mp4338 5 месяцев назад
La sulfatarea placilor de plumb se produce PbSO4 pe placi, adica o sare ca un cancer care chiar devine ca o crusta greu de indepartat daca bateria este lasata in paragina descarcata la 0%. Densitatea electrolitului scade f. mult spre 1,10, 1,01...de la 1,28 initial. Scoateti complet electrolitul din baterie, puneti apa distilata, incarcati normal bateria, repuneti apa distilata si repetati pina cind electrolitul nu mai creste in densitate (se masoara cu un electrolimetru), deci SO4 a iesit pin placile de PB aproape sulfatate. Puneti un electrolit nou la densitatea de 1.26-1.28 la 10mm peste placile interioare.. Incarcati bateria pt. min 10ore/7A si bingo.
@nelute5
@nelute5 5 месяцев назад
Corect, este operația recomandată și corectă ! Asta numai dacă plăcile nu sunt scuturate, iar depunerea n-a scurtcircuitat elementul, celula. Prin agresiunea prezentată în film, crusta se poate sparge sau scutura , facilitând comunicarea lichidului cu părțile acoperite, dar vibrațiile prea puternice o poate scutura de tot. Chiar timpul se opune, reacția de dizolvare a crustei și revenirea la stadiul de electrolit cu densitatea cerută, necesitând multă răbdare.
@grigoreman7198
@grigoreman7198 7 месяцев назад
Buna, dati-ne niste detalii despre rezistenta sau faceti un video. Este din fier, nichelina, ce grosime are...? Eu as vrea sa folosesc ceva asemanator ca sarcina pentru a testa curentul la aparaul de sudura!
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
În ultimul film am ceva detalii, și dacă e neclar vă mai spun !
@grigoreman7198
@grigoreman7198 7 месяцев назад
@@nelute5 Multumesc
@florinmihaicristea1871
@florinmihaicristea1871 7 месяцев назад
Peste 2 zile bateria va fi ca in faza initiala. Ma mir ca nu o luat foc la peste 18 v , tensiune de incarcare.
@ilovethetruth2130
@ilovethetruth2130 6 месяцев назад
Puteau chiar lua foc acele celule și împrăștia acidul sulfuric din acumulator. Este o chestie iresponsabilă ceea ce face! Nu este conștient de pericole! Un ,,meseriaș" se vede după scule, după cum arată acele scule, de tipul lor, profesional sau hobby, după cum lucrează cu ele și după locul de muncă mai ales! Personal, am fost dezamăgit și oripilat de ,, sfaturile" meseriașului! Cât despre scule, pe măsura meșterului! Dis-like!
@mecaniclesofcostoboc4356
@mecaniclesofcostoboc4356 Год назад
De unde ai luat testerul de baterie?
@nelute5
@nelute5 Год назад
De pe internet, dar e limitat până 1200A !
Месяц назад
Salut,a ținut pe termen lung?
@nelute5
@nelute5 Месяц назад
Le-am pierdut evidența la unele, dar cele pe care le am eu unele sunt bunicele, altele au căzut de tot.
@cristiancojocaru7751
@cristiancojocaru7751 7 месяцев назад
Cum legati aparatul de sudura la baterie? Masa la minus si clestele de sudura la plus? Sau invers ca nu inteleg in clip cum sunt puse.
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Plusul de la aparat, la plusul de la baterie, altfel bubuie ! Întâi conectezi cleștii, apoi pornești aparatul. La deconectare, invers, oprești întâi aparatul, altfel bubuie !
@cristiancojocaru7751
@cristiancojocaru7751 7 месяцев назад
@@nelute5 Bornele de la aparatul meu de sudura nu sunt marcate cu plus sau minus. Pe borna de masa e desenat clestele de masa. Iar pe cealalta este desenat clestele de sudura cu electrod in el. Deci care este plus sau minus de asta va intreb. Borma cu desenul "clestele cu electrod" e plus? Si cealalta minus?
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
@@cristiancojocaru7751, înseamnă că nu ai curent continuu pe aparat și nu se poate folosi. Stabilește asta întâi, că dacă ai curent alternativ la ieșire, trebuie să pui o punte redresoare aparatului, dar tot nu e indicat, pentru că frecvența-i mică, chiar de pui punte, tot mai pulsează dar mult mai rar ca la convertorul de tensiune (sau curent, cum e aparatul de sudură, de-i zic alții invertor). „Invertorul” are capacitatea de a coborî tensiunea de cea de mers în gol de peste 60V, la tensiunea bateriei, de 12-17V, fără risc prea mare, pe când transformatorul nu face asta, decât dacă are sârma subțire, cu risc de a lua foc la o așa cădere de tensiune, unde curentul va crește mult și va distruge de la instalație până la baterie, și ce-i în jur (ochi, dinți, haine) ! Nu e de joacă !
@bordeaalexandra6994
@bordeaalexandra6994 Год назад
Buna ziua!! . La acumulatorii cu gel este valabil aceasta tehnica ?
@nelute5
@nelute5 Год назад
Din câte știu, nu ! O să încerc , am și pe gel !
@bordeaalexandra6994
@bordeaalexandra6994 Год назад
@@nelute5 👍
@Alberto.en.Tenerife
@Alberto.en.Tenerife Год назад
O alternativa a Electrolitului? Nu gasesc asa ceva pe insula unde sunt acum
@nelute5
@nelute5 Год назад
Dar de ce ai nevoie de electrolit ? Din baterie se evaporă doar apa ! Dacă are (și are) densitatea scăzută, nu înseamnă că-i trebuie electrolit, acesta e depus ca sulfat. Nu trebuie decât retransformat prin încărcare lentă, ca procesul să aibă timp să se realizeze (cam cum durează la noi un proces, depășește 5 ani, ca să se prescrie, la oamenii „deștepți” , la proști, intri de nu mai ieși nici tras de tanc) ! Completarea se face cu apă distilată, dar nu mult peste nivel, ca la fierbere să nu arunce afară , fapt care duce la scăderea concentrației. Alternativă ar fi, după câte am primit și eu informații, un sulfat de aluminiu (parcă) dar nici asta nu știu de vei găsi.
@Alberto.en.Tenerife
@Alberto.en.Tenerife Год назад
@@nelute5 am inteles, deci ii completez putina apa distilata, saptamana asta voi cumpara un redresor pentru a le incarca peste noapte
@nelute5
@nelute5 Год назад
@@Alberto.en.Tenerife , numai dacă e nevoie completezi, că dacă mașina pe care a fost încarcă corect, nu s-a evaporat nimic, mai ales dacă e capsulată . Degeaba o-ncarci dacă e sulfatată ! Nu va ține curentul, în funcție de gradul de deteriorare. Ia întâi acel tester să vezi „viața ” bateriei. apoi un aparat de sudură tip invertor (cum zic ei, neprofesional) cu care să execuți pașii descriși în film. După aceea o încarci, fie pe mașină fie cu un redresor, timp mai îndelungat, una-două zile , în funcție de redresor.
@mstaniloiu
@mstaniloiu 7 месяцев назад
@@nelute5 sau sulfat de magneziu (adică sare amară)
@mariandanieldinoiu1956
@mariandanieldinoiu1956 7 месяцев назад
va salut , ce modificare ati facut aparatului de sudura ... ? multumesc pentru info
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Niciuna, e direct așa cum e el !
@mariandanieldinoiu1956
@mariandanieldinoiu1956 7 месяцев назад
Am văzut niște fire ieșind din el iar la capătul celalalt era parca o spirala...
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
@@mariandanieldinoiu1956celui cu firele , i-am dat două spire separate pe transformator, le-am scos afară și i-am pus acea bobină, cu care încălzesc șuruburile ce nu se desfac, prin inducție (vezi filmul cu țeava de un țol îndoită), deci n-au nimic comun cu ieșirea originală .
@mariandanieldinoiu1956
@mariandanieldinoiu1956 7 месяцев назад
Acum înțeleg, sunteți de apreciat.. Mulțumim pt informațiile ce le dați în videourile dumneavoastra
@costeladam9262
@costeladam9262 7 месяцев назад
Cum așa,este apărat de sudura🤨am unul doar ca nu e electronic,e clasic de fabrica,ce reglaje sa ai fac la amperaj,am și eu o baterie de vreo 80 amperi,nu mai vrea nimic
@ForEveryonebest
@ForEveryonebest Год назад
@_.R.F.X.L._
@_.R.F.X.L._ 5 месяцев назад
Salut, acei 480ah scrisi pe baterie se refera la capacitatea ei ? Sau la viata bateriei? Adica daca ea are 420ah din cei 480 scrisi pe ea cati amperi reali pt consum are?
@nelute5
@nelute5 5 месяцев назад
Sunt două valori diferite trecute pe etichetă. Una e de Ah, care înseamnă capacitatea bateriei de a asigura un anumit curent (45-150A...) timp de-o oră, după care începe să scadă tensiunea (implicit intensitatea curentului), iar cealaltă valoare care e dată în amperi (A) care reprezintă valoarea curentului de scurt, pentru un timp dat, fără să bubuie, pentru că nu este recomandat să încerci. Valoarea găsită de 420 din 480, este dată în amperi (A) și este proporția de degradare a bateriei (cât la sută din cei 480, reprezintă cei 420). Ăștia sunt reali, cei mai mici, respectiv 420A cum arată aparatul cu care s-a măsurat.
@DanOctavian-dr9jz
@DanOctavian-dr9jz 4 месяца назад
@@nelute5Mai exact CCA ( in Amperi ) reprezinta curentul furnizat in scurtcircuit timp de 30 secunde, la temperatura de 0°F (-18°C), cu conditia ca tensiunea la borne sa nu fie mai mica de 7.2V
@creatacasa2499
@creatacasa2499 Год назад
Bună, am un redresor de baterii de 12v/24v, dacă încerc să reinviu o baterie de 12v setat redresorul pe 24v nu 12v, deci va pompa in baterie undeva pe la 28v , rezolv problema sau deloc ?
@nelute5
@nelute5 Год назад
Nu cred că va pompa 28V, încercați ! Atenție să nu faceți nicio scânteie în jur ! Cu redresorul, doar încărcați, nu vă va ajuta la regenerare, mai ales că derivă din frecvența de 50Hz, dacă e cu transformator normal ( nu din sursă-n comutație).
@creatacasa2499
@creatacasa2499 Год назад
@@nelute5 pai cand încarci o baterie de 12v redresorul ii da 14v 14.5v, când încarci 24v redresorul ii da 28v 29v, și alternatorul auto nu încarcă bateria cu 12v ce cu 14.5v, ce aparat aveți dvs cel pe care îl folosiți la regenerarea bateriilor ?
@nelute5
@nelute5 Год назад
@@creatacasa2499 , am spus în filmul precedent, e un aparat de sudură !
@creatacasa2499
@creatacasa2499 Год назад
@@nelute5 😁😁😁 era volumul dat aproape de minim ca dormea baietelul
@constantingrancea2906
@constantingrancea2906 Год назад
Foarte interesant ce faceți dv dar va sugerez sa spălați de mai multe ori bateria cu apa și după aceia pus electroliți apa și procedurile care le faceți garantat că noua mult succes
@popaciprian9189
@popaciprian9189 6 месяцев назад
Am vazut ca unii pun in electrolitul din baterie bicarbonat de sodiu ptr a le resuscita ..... A incercat cineva ?
@nelute5
@nelute5 6 месяцев назад
Eu n-am încercat !
@Alberto.en.Tenerife
@Alberto.en.Tenerife Год назад
Un tutorial cum sa montam un aparat de regenerare? Nu stiu de unde sa incep
@nelute5
@nelute5 Год назад
Ce fel de aparat ? Eu am folosit în filmul de mai sus, un aparat de sudură tip invertor, care are tensiunea de mers în gol de 63V. Mare atenție la conectare, să nu pui cablurile invers, și să respecți ordinea de conectare. Întâi conectezi cleștii la bornele bateriei și apoi pornești aparatul, iar la terminare întâi oprești aparatul, pentru a se evita producerea de scântei la borne, care pot produce explozie. Mie mi-au explodat baterii de la scântei produse de flex, de aparatul de sudură, de la rezistența divizoare ...baterii puse la încărcat pe redresor, deși erau la distanță mare. De aceea nu trebuie să produci scântei în apropiere. Ce să montezi, decât două cabluri de la aparatul de sudură, așa cum sunt ele, dar să ai la ambele clești bine fixați, să nu se întrerupă sau să dea scântei în timpul lucrului. Altceva, aparatele de măsură și asta-i tot !
@gradinaluitaranu4479
@gradinaluitaranu4479 8 месяцев назад
@@nelute5 Va salut. Si daca am un aparat panzer pe bobina, este bun folosit si el ?
@nelute5
@nelute5 8 месяцев назад
@@gradinaluitaranu4479, da, dacă are curentul necesar la tensiunea bateriei, și-l puteți regla după cerințe.
@mariusstratan
@mariusstratan 7 месяцев назад
buna ziua,un nr de tel se poate?sunteti in bucuresti?
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Dați-mi mesaj pe mail , nelute@yahoo.com
@sorin1125
@sorin1125 7 месяцев назад
Eu sunt interesat și totodată fascinat de tot ce faceți d-voastră. Felicitări. Va rog sa ma lămuriți cu o chestiune legata de acumulatorul mașinii. Alternatorul mașini incârcă cu 120 de Ah?? Asa scrie la alternatorul mașinii mele. Un redresor din comerț incarca cu doar 6 sau 8 Am?? Cineva spunea ca dacă ai pus baterie noua pe masina, trebuie neapărat sa o încarci cu un redresor!! pentruca alternatorul mașinii nu va reusii niciodată sa încarce bateria cum trebuie. Pai dacă alternatorul mașinii mele incarca cu 120 de Am, de ce as folosii un redresor de 6 sau 8 sau 20 de Am?? Nu inteleg asta. Doar dacă nui dau timp suficient alternatorul mașinii, adică fac drumuri scurte, porniri dese, doar asa sa am nevoie de un redresor. Am schimbat bateria madinii după 8 ani!!! Acum am pus una identica. Oare dacă foloseam un redresor ma ținea mai mult bateria??
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Alternatorul mașini poate duce până la 120A (nu amperi oră Ah ). Amperii se notează cu A , și reprezintă intensitatea curentului pe care-l produce, pe când Ah este energia (dacă includem și tensiunea , notată cu „U” și măsurată-n volți, notat cu „V”), un curent dat în A , pe o perioadă de timp. Deci, alternatorul poate suporta 120A, dar asta nu înseamnă că încarcă cu atât. Pe mașină pot exista mulți receptori care să funcționeze în același timp , ce au nevoie de un curent dat în „A” (amperi), pe care nu-i ia din baterie, ci din alternator. Cum face asta ? Păi Bateria are 12,8V iar alternatorul produce 14,4V. Normal, ca la infanteriști, cine-i mai în față...pică primul ! 14,4 fiind mai mare, el se repede-n toate aparatele de pe mașină și le alimentează, iar când nu mai poate (i se depășește acei 120A), scade tensiunea, se încălzește alternatorul pentru că i s-a depășit curentul suportat, și când tensiunea ajunge la nivelul pe care-l are bateria în gol, cea de 12,8V, începe să ia din baterie (dacă firele suportă în instalația mașinii, pentru că la asemenea curent, deja se depășește un aparat de sudură). Deci, totdeauna când tensiunea măsurată pe baterie cu motorul pornit, e mai mică de 14V, începi să-ți pui întrebări, unde e consum mare, cine ia atât curent de a scăzut tensiunea, unde se pierde (diode întrerupte sau, dacă frige alternatorul rău, diode în scurt...) sau de ce nu încarcă, pentru că atunci când măsori, nu vei avea multe aparate pornite ca pe vifor, să zici că nu face față alternatorul, mai ales că spui că-i cât ăla de la Vidraru. În principiu, acumulatorului i se atribuie din tot ce poate alternatorul, doar 10% din ceea ce poate bateria. Adică, bateria dacă are 80Ah (poate asigura un curent de 80A timp de-o oră, după care începe să scadă) alternatorul o încarcă cu 8A într-un timp de 10 ore, dacă necesită încărcare. Asta se traduce prin diferența de tensiune măsurată pe baterie deconectată, și cea produsă de alternator. Are 11V bateria, până la cei 14,4 pe care-i bagă alternatorul , înseamnă curent mult mai mare, ca de 12,8 la 12,4V. Redresorul e util când stă nefolosită mașina mult timp, și nici nu se întrevede vre-o ieșire. Bateria se descarcă singură 2% pe zi, o cheie dată necesită 60Km de parcurs pentru revenire la ce-a fost, e de patru ori mai mare ca minimul necesar pentru pornire iarna, adică, electromotorul dacă ia 100A, bateria are cel puțin 400A, pentru că la zero grade are jumătate din capacitate, iar la minus 20 de grade aproape de un sfert. Deci nu asculta toți neaveniții, care n-au ținut o carte-n mâini, caută documentație veche și adevărată, nu în cărți scrise la ieșire din pușcărie sau trecute prin filtrul american.
@sorin1125
@sorin1125 7 месяцев назад
@@nelute5 Mulțumesc mult pentru răspunsul atât de detaliat! Super! Sănătate va doresc!
@catalinalexandru1794
@catalinalexandru1794 7 месяцев назад
​@@nelute5Salutare! Foarte adevărat ce ați scris în răspunsul dat. Lucrurile astea se învățau pe vremuri când se făcea școală cu adevărat. Mult respect pentru ceea ce faceți! Sunteți din "" vechea generație "" care ați făcut și practică cu adevărat. Vă urmăresc din Germania. Mult succes în continuare.
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
@@catalinalexandru1794 Mulțumesc, e adevărat !
@vioreltalaba3728
@vioreltalaba3728 7 месяцев назад
Se poate folosi și un transformator de sudura?
@arontiberiu5238
@arontiberiu5238 6 месяцев назад
Nu fie cu supărare..dar cind se ajunge în stadiu asta .în opinia mea ,trebuie ckasata. și alta noua..!Nu o sa tina mult..!!
@nelute5
@nelute5 6 месяцев назад
Nu ține mult, una a mers câteva luni, alta merge și acum de un an... Depinde de gradul de degradare, de scuturare și chiar de metoda de lucru la regenerare. Am vrut să mai ridic procentul de revigorare, și am enervat-o rău , a scăzut mult mai mult ! Deci, nu e bine să te calicești !
@_.R.F.X.L._
@_.R.F.X.L._ 5 месяцев назад
O baterie inca ok care mai are 450ah din 700 se poate regenera cumva? Cu aparatul de sudura ? La 60-100ah 10 minute?
@nelute5
@nelute5 5 месяцев назад
Sunt metode mult mai „ortodoxe” de regenerare, bateria pare bunicică dacă mai are 400A (nu Ah), e păcat să riscați , dacă nu știți ce să-i faceți. E o metodă prea brutală, și va da rezultate numai la cele care rezistă șocului de curent.
@_.R.F.X.L._
@_.R.F.X.L._ 5 месяцев назад
​@@nelute5 am incercat incarcarea si pe redresor , ea se incarca dar acei 450A din 700 A raman lafel pe tester. As vrea sa o mai inviorez putin poate urcs macat la un 500-600A
@nelute5
@nelute5 5 месяцев назад
@@_.R.F.X.L._ la locomotive le puneam la încărcat două săptămâni, cu 20 A. Deci, poți încerca o încărcare prelungită, o săptămână să zicem, la un curent mic, 2-3A, pentru ca crusta de sulfat depusă pe plăci, care e ca o peliculă de sticlă, impermeabilă, să revină la starea de acid sulfuric. Măsurând densitatea electrolitului, vei constata că e scăzută, tocmai pentru că o parte s-a transformat în sulfat, și a rămas apa în proporție mai mare. În ideea în care plăcile sunt scuturate, șansele sunt mici. Prin acel șoc de curent mare în cazul meu, tocmai asta se urmărea, spargerea , fisurarea crustei și eventual scuturarea ei, iar în urma unei încărcări prelungite, asta revenea la forma de acid. Dacă fenomenul e întocmai așa cum l-am descris eu, poți alege varianta potrivită, de încărcare lentă, de scuturare cu curent mare, sau de spălare - încărcare electrică doar în prezența apei distilate, golire și completare cu acid... Ultima variantă, că tot mai e una, o mai folosești acum când se încălzește vremea, după care îți pui o pereche de ochelari și-o mască, și dă cu ea de pământ ! Vei vedea cu siguranță cauza degradării ei !
@DanOctavian-dr9jz
@DanOctavian-dr9jz 4 месяца назад
Ca la Radio Erevan - se poate, dar este pacat. Regenerarea este doar un mit; bateria se incarca, timp in care se desulfateaza, iar cand se descarca procesul este de sulfatare. Daca este complet sulfatata, este numai buna de aruncat, in baterie lichidul va fi doar apa, deoarece acidul sufuric a trecut in placile de plumb sub forma de sulfat de plumb, care este extrem de putin solubil in apa. Asta spune stiinta numita "chimie". Daca nu este sulfatata foarte tare, tot ce poti face este sa o incarci la curent mic ( 1-2A ), dar asta necesita rabdare ( cateva zile ).
@nelute5
@nelute5 4 месяца назад
@@DanOctavian-dr9jz , da e corect ce-ai spus, cu precizarea că în funcție de mărimea bateriei, poate dura și săptămâni. La locomotive aveam baterii de 3500A , pe care le țineam două săptămâni la încărcat, cu un curent de 20 A.
@dangregorian7751
@dangregorian7751 10 месяцев назад
Bună ziua. Cum se prezintă bateria după câteva luni de la experiment?
@nelute5
@nelute5 10 месяцев назад
Cele cărora le-au „fiert” elemenții egal de la început, merg bine, iar cele cu diferențe între elemenți au rămas la 40% sau chiar mai puțin. Chiar zilele trecute, mi-a adus una care fusese împrumutată până-și ia el alta (e cea din film), care pe mașină a mers corect până acum, dar după două zile de stat la mine, i-am măsurat iar capacitatea și era la 30% . N-am avut timp să stabilesc ce și cum, dar ori e dusă, ori nu i-a încărcat corect lui, deși a pornit normal de la data filmului până acum.
@mstaniloiu
@mstaniloiu 7 месяцев назад
Eu tot așa am dat bateria împrumut, ”până își ia el alta” și ce să vezi ... vecinul a vândut mașina cu tot cu bateria mea ...
@catalinalexandru1794
@catalinalexandru1794 7 месяцев назад
​@@mstaniloiuTrebuie să facă cinste cu un grătar și o ladă de bere 😂😂😂 că noroc cu bateria ta că altfel nu vindea mașina. 😅😅😅
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
@@mstaniloiu, nu-i nimic, îți ia alta !
@mstaniloiu
@mstaniloiu 7 месяцев назад
@@catalinalexandru1794 asta m-a făcut să regenerez vreo 2 baterii mai vechi (de 8-9 ani) cu aparatul de sudură, în 6 serii de câte 5 minute , la aprox 50de Amperi (cam 55-60 de Volti) - cu aparat din acela ieftin cumpărat din Praktiker ...PANZER MMA 140
@_.R.F.X.L._
@_.R.F.X.L._ 7 месяцев назад
Daca sunt elementi care nu fierb inseamna ca sunt intrerupti?
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Nu, scurtcircuitați de pasta căzută pe fund ! Dacă unul e întrerupt, ori fierbe a prost , ori nu fierb ceilalți deloc.
@_.R.F.X.L._
@_.R.F.X.L._ 7 месяцев назад
​@@nelute5si se poate scoate cumva acea pasta sau daca e cazuta nu se mai regenereaza bateria si e buna de aruncat?
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
@@_.R.F.X.L._nu se poate scoate , e capsulată , iar pasta e ca piatra pe funduc bacului. Apoi, pasta depusă e de pe plăci, odată scuturată plăcile au rămas golașe, nu mai au rolul ce-l aveau înainte. Deci, e inutil să-ncerci asta !
@costelbursuc7042
@costelbursuc7042 Год назад
După 24 de ore ,mai are curent ?
@nelute5
@nelute5 Год назад
Are, azi e a treia zi și are doar două procente mai puțin !
@decebalcomanescu7164
@decebalcomanescu7164 7 месяцев назад
Precis,NU! .
@ninikronstadtninikronstadt3405
@ninikronstadtninikronstadt3405 7 месяцев назад
Buna ziua un Nr de telefon va rog sa va contactam Mulțumesc
@24cata24
@24cata24 7 месяцев назад
Cum naiba regenerata daca la test zice "bad replace" adica e defecta si trebuie inlocuita? :))
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Nu fi prost, că țara geme !
@ionelolaru9582
@ionelolaru9582 Год назад
Merge cu în aparat de sudura?
@nelute5
@nelute5 Год назад
Păi ce se vede acolo în film, e aparat de sudură ! Are 65V în gol, și în condițiile lor de test, ei spun că 250A, dar cu cablurile lor de aluminiu, contacte slabe la șuruburi de oțel (care pierd) clești din tablă de oțel, care pierd și mai mult, rezultă 150A maxim.
@ionelolaru9582
@ionelolaru9582 Год назад
@@nelute5 ok mulțumesc frumos.
@Alberto.en.Tenerife
@Alberto.en.Tenerife Год назад
Am 6 baterii moarte dintre care una e de 8 sau 10 dopuri, imensă
@nelute5
@nelute5 Год назад
Dacă sunt cu acid, la treabă cu ele ! Ai doar de câștigat, fie experiență fie bateria , chiar dacă proporția nu va fi de sută la sută, așa cum mi-a ieșit și mie aici, 91% !
@Alberto.en.Tenerife
@Alberto.en.Tenerife Год назад
@@nelute5 nu gasesc electrolit...sunt pe o insula
@nelute5
@nelute5 Год назад
@@Alberto.en.Tenerife , naufragiat , e pustie ? Știu, am mai discutat ! Ai putea să dai „spargerea” inteligențelor ălora, cu mintea de Român !
@Alberto.en.Tenerife
@Alberto.en.Tenerife Год назад
@@nelute5 daca ma pun sa copiez tot de la tine, ii las perplex pe toti
@danionescu988
@danionescu988 7 месяцев назад
Daca au peste 5 ani, poti sa le duci la reciclare. Degeaba le incarci, degeaba le schimbi acidul. Au incercat multi sa le reinvie. E incercat si reincercat, subiectul. Sunt niste pakistanezi pe yt, le inlocuiesc elemenții și acidul. Doar asa le poti repara. Asta cu doar incarcare si/sau schimb acid, nu rezolva mai nimic la o baterie veche si uzată.
@abeille5240
@abeille5240 7 месяцев назад
poti folosi aparatul de sudura ca redresor? cum se face ?
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
În lipsă de altceva (care de multe ori e mai prost) se poate folosi și aparatul de sudură, dacă știi ce faci și cum să faci, și dacă aparatul permite. Se face cum am făcut eu în film, numai că pentru a fi folosit ca redresor (pentru a încărca bateria), aparatul trebuie ținut la curentul minim, iar aparatele nu știu dacă toate coboară sub 20A, ceea ce e cam mult pentru o baterie auto cei 20A.
@ionelolaru9582
@ionelolaru9582 9 месяцев назад
Bună, baterii gel și resuscitat?
@nelute5
@nelute5 9 месяцев назад
Da, dar n-au mers bine !
@ionelolaru9582
@ionelolaru9582 9 месяцев назад
Motivul? Ce ar trebui făcut?
@nelute5
@nelute5 9 месяцев назад
@@ionelolaru9582 , nu știu, aș fi spus ! Acum studiez și eu „terenul” ! Sunt direct interesat, că am baterii cu gel, care nu mai țin curentul, chiar una mare de la panouri. Am pus apă distilată peste granulele de gel, și n-am lămurit ce s-a întâmplat, ori curentul de încărcare e slab și bateria necesită mult mai mult, ori gelul nu s-a dizolvat în apă și apa constituie un scurt.
@ionelolaru9582
@ionelolaru9582 9 месяцев назад
@@nelute5 de pus direct acid și nu apă ?
@nelute5
@nelute5 9 месяцев назад
@@ionelolaru9582 nu știu cu exactitate, părerile sunt împărțite și nu poți separa adevărul.Nici eu nu pot preciza ce nu știu, doar ca să mă dau mare știitor !
@M99pt
@M99pt 7 месяцев назад
Iti dau un sfat mare nu merita incercat reconditionata varta ! Orice alta marca ar sanse mai mari ca si varta !
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Nu știu detalii despre ele, deci nu mă pronunț ! Doar unde știu , spun la toți cei interesați, și n-am pretenția să cred că știu tot! Mulțumesc !
@M99pt
@M99pt 7 месяцев назад
@@nelute5 nu-i problema nu am zis-o in modul ala ,doar ca din testele mele asa am obinu5 rezultat mai bun te salut
@nelutu6506
@nelutu6506 7 месяцев назад
Pentru amatori nu este bun aparatul de sudura pentru regenerarea bateriei, sunt pe internet redresoare electronice cu impulsuri. Domnul din video este de meserie, el poate folosi invertorul de sudura, pentru nemeseriasi ori un redresor cu impulsuri, ori o baterie noua. Costa mai putzin decat o casa arsa.
@nelute5
@nelute5 7 месяцев назад
Așa e, am și spus, e posibil să nu mai greșești a doua oară ! Cine nu-i prieten cu curentul și derivatele lui, nu trebuie să se încumete !
@mm-cu9py
@mm-cu9py 7 месяцев назад
Eu nu pricep de ce a trebuit să îngăurești bateria ...poate ca să nu explodeze din cauza aparatului de sudură. Regenerarea ta e ca o frecție la un picior de lemn .
@Niku225
@Niku225 7 месяцев назад
E bine ce face ...daca nu stii intreaba. El fierbe elementii si in felul asta oxidul care e pe ei se evapora...un lucru nu face el calumea...trebuie sa verse tot electrolitul din baterie ca e prea negru sa ramana si sa clateasca bateria in mai multe ape si apoi umpluta bateria inapoi cu electrolit nou
@mm-cu9py
@mm-cu9py 7 месяцев назад
@@Niku225 , el nu știe asta, noroc cu tine.
Далее
Cum incarc BATERIA auto cu redresorul
27:43
Просмотров 51 тыс.
Cum testam rapid bateriile cu plumb?
22:29
Просмотров 4,6 тыс.
O procedură de regenerare a unui acumulator auto
13:48
Rotorul unui generator
8:55
Просмотров 61 тыс.
Cum se încarcă un acumulator AGM
10:58
Просмотров 2 тыс.
Brilliant technique of lead acid battery restoration
11:23
How to Repair 12 volt Battery || 12v battery repair
9:56
Cum verifici o BATERIE care se DESCARCA REPEDE (DIY)
5:01