Тёмный

'WAAROM LEREN WE OP SCHOOL NIKS OVER DEPRESSIE?' |  

KNOW SHIT
Подписаться 1,9 тыс.
Просмотров 3,3 тыс.
50% 1

In KNOW SHIT vertellen we je elke week hoe je moet omgaan met maatschappelijke shit als pesten, discriminatie, ongelijkheid, vooroordelen en gezondheid. Hoe het echt zit, dus.
Wel biologieles krijgen over wat er in je lichaam gebeurt, maar niet over wat er in je hoofd omgaat. Best gek, vindt Maud. Want wat nou als het niet goed gaat met jou of iemand uit je omgeving? Hoe ga je daar dan mee om? Op school leer je weinig tot niets over psychische gezondheid, terwijl het aan de orde van de dag is. Waarom is dit?
Dat zoekt Maud in deze KNOW SHIT uit met Cesar. Precies op het goeie moment, zo lijkt het, want we zitten midden in een grootscheepse curriculum-herziening. Dit betekent dat een grote groep schoolleiders en docenten, die weer in allemaal werkgroepjes werken, aan het nadenken zijn over wat scholieren moeten kennen en kunnen in de moderne maatschappij.
Een nieuw lesprogramma dus! Nu vragen wij ons natuurlijk af: Wordt psychische gezondheid een nieuw onderdeel van het vakkenpakket?
Praten en leren over psychische klachten vinden we bij Tussenuur belangrijk. Zo vragen we in april 2019 (exacte datum volgt later) weer aandacht voor praten over depressie, burn-out en andere psychische klachten tijdens onze #openup-week, waar we samenwerken met onze vrienden van Landelijk Platform Psychische Gezondheid MIND. Cesar en Maud gaan bij MIND langs om meer te weten te komen over psychische gezondheidlessen.
MIND-direceteur Marjan ter Avest: "Lessen over psychische gezondheid zijn op dit moment niet verplicht. Bij sommige mentorlessen wordt er wel aandacht aan besteed, maar er is geen standaard aanbod. Wij willen graag dat er een totaalpakket komt en elke school aandacht besteedt aan wat het betekent om psychische klachten te hebben, wat er dan in je hersenen gebeurt en ook hoe je daar anders mee om kunt gaan."
Na het gesprek bij MIND gaan Cesar en Maud naar de MIND Young Acadamy. Hier leren jongeren die te maken hebben (gehad) met psychische klachten hoe ze hierover les kunnen geven. Leah is een docent in opleiding: "Ik heb zelf een burn-out gehad en ik merk dat er nog steeds een taboe op rust. Ik wil heel graag bijdragen aan het gevoel dat je niet alleen bent en dat er altijd iets of iemand is die je kan helpen."
Later gaan Maud en Cesar naar Pieter Laban. Hij werkt voor curriculum.nu en zit in het ontwikkelteam Burgerschap. Maud legt Pieter uit waarom psychische gezondheid onderdeel van het vakkenpakket zou moeten zijn. Pieter legt uit waar de schoen wringt. Toch laat Pieter in een later stadium via sms weten dat hij aan de slag is gegaan met de vraag van Maud en Cesar.
human.nl
Music by Ketsa, Mikos Da Gawd & Kevin Macleod
(freemusicarchive.org/music/Ketsa/)
( / mikosdagawd )
(freemusicarchive.org/music/Kev...)

Опубликовано:

 

13 фев 2019

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 4   
@3FMTussenuur
@3FMTussenuur 5 лет назад
Heb je ook een vraag voor Know Shit? Drop ‘m hier of stuur een appje naar 06 26824024 ☎️
@cesarmajorana4914
@cesarmajorana4914 5 лет назад
Per ongeluk ff onderwijs systeem aangepakt, oeps 🤘
@arnoudc4714
@arnoudc4714 5 лет назад
1:00 Logan Paul in the chat
@FransB21
@FransB21 5 лет назад
Het wordt ook tijd voor een programma over wat is leuk in het leven - heeft het onderwijs daar nog tijd voor over?
Далее
Na boksrel Spelen: 'Dit is eigenlijk discriminatie'
9:57
MOET IK ME SCHAMEN VOOR MIJN MBO? | #KNOWSHIT
10:21
Просмотров 6 тыс.
Think Fast, Talk Smart: Communication Techniques
58:20
Lonliness
9:26
Просмотров 283
Dit is een depressie
3:23
Просмотров 35 тыс.
11 Tips To Help With Depression in School
4:34
Просмотров 201 тыс.
80 Year Olds Share Advice for Younger Self
12:22
Просмотров 1,7 млн
One of the Greatest Speeches Ever | Steve Jobs
10:31
Bram over zijn psychose en herstel
41:52
Просмотров 77 тыс.