Тёмный

Anksiyetede Zaman Mühendisliği | "Zamanı fazlaca çekiştiren insanın can çekişmesi" 

Zübeyir Ulusan
Подписаться 3,3 тыс.
Просмотров 1 тыс.
50% 1

Bu videoda, klinik psikolog Helin Göksu ile anksiyete ve obsesif kompulsif bozuklukta sıkça görülen zamanı çekiştirme durumunu "zaman mühendisliği" olarak ele aldık ve detaylarını anlattık.
İyi seyirler dileriz.
Bu kanalda, insanı hastalık veya biçim kategorilerine indirgemeye çalışan yaklaşımların aksine, psikolojideki güncel bilimsel kuram ve çalışmalara bağlı kalarak psikolojinin gerçekte neye benzediği anlatmaya çalışacağız.
Kanalımıza vereceğiniz destekleri bekliyoruz.
RU-vid Aboneliği için ➤ bit.ly/3zkOF4r
Instagram’dan takip et ➤ / okbli.psikolog
Instagram’dan takip et ➤ / pskhelingoksu
Websitesi ➤ www.zubeyirulusan.com
NOT: Kanalımızdaki videolarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir tanı veya kesin tavsiye niteliği taşımaz. Herhangi bir durum olduğunu düşünüyorsanız lütfen psikiyatr ve/veya klinik psikologlara başvurunuz.
Randevu ve Bilgi Almak İçin: 0551 661 00 79 #psikoloji #anksiyete #sinirbilim

Опубликовано:

 

26 апр 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 19   
@mustafafilik59
@mustafafilik59 2 месяца назад
“Her şeyi düzeltmeye kalkışmanın yok ettiği”
@harunsatroglu3432
@harunsatroglu3432 Месяц назад
Anksiyetenin hiç bu kadar güzel anlatıldigı bir iceriğe rastlamamıştım.Çok teşekkürler:)
@kemalnaks1357
@kemalnaks1357 Месяц назад
Pasta örneği çok iyiydi. Ben psk 1. Sınıf öğrencisiyim okbler hakkinda çok basit düzeyde bilgim vardı fakat kanalinizdaki videolar sayesinde birçok farklı okb türü olduğunu ve bu bozukluktan muzdarip insanlarin ne kadar zorluklar çekebilecegini öğrendim. Bu anlamda yaptığınız sohbetler çok keyifli. Teşekkür etmek isterim ve videoların devamını da bekliyorumm.
29 дней назад
Biz de çok teşekkür ederiz🙏
@ugurguven667
@ugurguven667 Месяц назад
Sizi gerçekten takdir ediyorum.Standartlasan ve birbirini tekrar eden diğer videolardan çok ötede ve farklı yaklaşımlar.Sevgiler..
Месяц назад
Çok teşekkür ederiz güzel yorumunuz için🙏🏻
@user-ez6qb3zt5y
@user-ez6qb3zt5y День назад
Klasik anlatımlardan bıktık sizin anlatımınız çok güzel çok farklı.
@eagle3293
@eagle3293 2 месяца назад
Harika bir sohbet oldu, tşk ederim.
2 месяца назад
Biz de teşekkür ederiz🙏
@Emre.Gonenc
@Emre.Gonenc 2 месяца назад
Güzel sohbet olmuş.😊
2 месяца назад
Teşekkür ederiz🙏
@eagle3293
@eagle3293 2 месяца назад
Evet. Annem temel fizik kanununu söylemişti valla. Yer çeker.
@user-wq6ry4bc8v
@user-wq6ry4bc8v 2 месяца назад
hocam kontrol duygusunu azaltmaktan bahsetmişsiniz.Tabi ki şüphelere karşı tepkisiz kalmak önemli.Peki bize saçma gelen zorlayıcı düşüncelere ya da dürtülere karşı (yani yapmak istemediğimiz düşüncelere karşı ) kontrolü azaltmak ve o düşünceleri harekete geçirmek takıntıyı beslemez mi ?Yani zorlayıcı düşünceleri harekete mi dökmek gerekir?
7 дней назад
kontrolü yavaş yavaş azaltmak gerekiyor. Birden değil. Her gün biraz biraz.
@cansugumusay5042
@cansugumusay5042 2 месяца назад
Son dönemlerde kişisel gelişimciler bize düşüncelerin hayatın olur, neyi düşünürsen onu çekersin, kendi hayatını kontrol et tarzı dayatmalarıyla zamanı ve hayatı yönetme inancını bize empoze ettiler, buna inanların da anksiyetesi tavan yaptı, çok tatsız..
7 дней назад
zaten problemi büyüten ve bazı anlatımları etkisiz bırakan şeyler çok fazla bilgi kirliliği. En başta yanlış olanı çürütmek ve sonra doğruya yakın olanı anlamak gerekiyor.
@omur9738
@omur9738 2 месяца назад
babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi 😁 ağzına sağlık Zubeyir. Sen anlatırken şunu farkettim. Bahsettiğin seyler çok toplumsal problemler , bu bahsettiklerini yaşamayan var mi toplumda ? varsa % si nedir ?
2 месяца назад
Rica ederim. Zaten ekonomik modele de uyumlanmaya çalışmak rahatsızlıkları artıran sebeplerden. Dikkat tek bir odağa dönüyor. Dolayısıyla diyalektikten söz etmek mümkün. Ama diyalektik diyerek kaderim bu diyerek olayın nasıl bir şey olduğunu anlamayı bırakmamak önemli. Rahatsızlıkların ortaya çıkış sebeplerinin %65-70 sosyal olaylara dayandığı düşünülüyor. Ben de buna katılıyorum. Yaşamayan çok azdır diye düşünüyorum , fakat bir şey yapmıyorken özellikle iş bağlamı dışında zihinleri sessiz olanlar mevcut. Rahatsızlıkların büyük bölümünün sosyal problemlerden ortaya çıktığını savunan sosyologlar varmış. Yeni gördüm. Deluze mesela. Tam olarak okuduğumda bunlarla ilgili biraz daha iyi açıklamalar sunabilirim.
Далее
Bir OKB'linin Partneri Olmak
25:17
Просмотров 2,2 тыс.
Enine Boyuna “SINIRLAR” 1
38:39
Просмотров 456 тыс.
Öfkemi nasıl kontrol edebilirim?
25:32
Просмотров 96 тыс.