Тёмный

سخنرانی مصطفی ملکیان در همایش پرسش از امر دینی در عصر حاضر 

farhangsaz
Подписаться 29 тыс.
Просмотров 11 тыс.
50% 1

مصطفی ملکیان (۲۸ مهرماه ۹۷ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی): بنده به مدعای دکتر عبدالکریمی در کتابشان به روشی متفاوت از سایر دوستانی که اینجا سخنرانی کردند می‌پردازم و به جای اینکه کتاب ایشان را نقد کنم، به گونه‌ی دیگری بحث را طرح می‌کنم. بنده در عین حال که با مدعای ایشان موافقم، اما روش اثبات این مدعا مورد قبولم نیست؛ لذا این مدعا را به روش دیگری اثبات می‌کنم.
ایشان به سنت قاره اروپا تعلق دارند که مورد نظرم نیست و تعلق خاطرم به فلسفه تحلیلی است. اصل مدعای ایشان درست است و من با روش خودم به آن می‌پردازم. مدعا این است که امر دینی امکان تحقق در روزگار ما ندارد و نمی‌توان التزام نظری و عملی جدی به امر دینی داشت. من موافق این ادعا هستم و ادعای آقای عبدالکریمی نیز همین هست.
اگر مراد من و شما از دین متفاوت باشد طبعا چه بسا نتوانیم در این ادعا وفاق داشته باشیم. همچنین برای ایضاح ادعا باید مراد خود را از انسان کنونی نیز روشن کنیم. انسان معاصر انسانی است که با فلسفه آشنایی دارد، از تاریخ باخبر است، از علوم تجربی بی‌خبر نیست و از علوم تجربی انسانی و روانشناختی مطلع است. انسان معاصر تنها انسانی نیست که به لحاظ تقویمی زندگی می‌کند. انسان معاصر انسانی است که به لحاظ درونی در این زمان زندگی می‌کند. مدعای دکتر عبدالکریمی هم در خصوص انسان معاصر چنین انسانی است.
به نظر من، دین ۴ مولفه‌ی مهم دارد:
1- اولین مؤلفه‌ی دینداری تعبد است. دیندار سخن کس و یا کسانی را که اولیای ادیان‌اند، مطلقا پذیرفته است. یهودی کسی است که سخن موسی را بی‌چون و چرا بپذیرد، از این رو گفته می‌شود امکان ندارد کسی را متدین به دینی نامید بدون اینکه او متعبد باشد و بی‌چون و چرا سخن بنیان‌گذاران دین را بپذیرد. انسان فرهیخته‌ی امروزی نمی‌تواند به سه جهت تعبد را بپذیرد؛ دلیل نخست این است که حجیت معرفت‌شناختی تجربه نبوی و دینی از لحاظ انسان امروز مسلم نیست. من وقتی تعبد می‌ورزیدم که وحی و تجربه دینی را منبع شناخت تلقی می‌کردم، امروزه با فرهیختگی انسان امروزی وحی علاوه بر شش منبع شناخت، منبع نیست. دلیل دوم این است که تحقیقات تاریخی، وثاقت تاریخی متون دینی را زیرسؤال برده است، این کار توسط اسپینوزا آغاز شده است. با اعمال این روش به هر متن دینی ما همین نتیجه را خواهیم یافت. دلیل سوم تضعیف تعبد این است که دینداران باور دارند که عقایدی که امروز توسط علما القا شده است، همان عقاید بنیانگذاران ادیان است، اما می‌بینیم که عقاید امروز محصول یک انباشت تاریخی است. در کنش و واکنش‌ها و تجربه تاریخی پیروان یک دین است که عقاید شکل گرفته و آنها لزوما عقاید بنیان‌گذاران ادیان نیست.
2- مؤلفه‌ی دوم دینداری، داشتن یک سری باورهای خاص در خصوص فیزیک، تاریخ، متافیزیک است اما پیشرفت فلسفه، علوم تجربی و علوم تجربی انسانی نشان می‌دهد بسیاری از باورهای دینی قابل التزام نیست. تصور قبلی ما این بود که ما علم حضوری به درون خود داریم، امروز می‌فهمیم ما اندکی از آنچه را که «باور داریم، انجام می‌دهیم و احساس می‌کنیم» وقوف داریم و ساحتی ناخودآگاه ما را پیش می‌برد. تصور دینی این بود که همه مخلوقات برای انسان خلق شده است اما آیا لازم بود که برای انسان ۱۵۰۰ کهکشان ساخته شود؟ تصور دینی از انسان امروز دشوار است.
3- مؤلفه‌ی سوم دینداری، مناسک و شعائر دینی است. اخلاق دینی محل بحث من نیست. برای نمونه نماز، عشای ربانی و ... مدنظر من است. آیا فکر کرده‌اید چرا مناسک وجود دارد؟ مراد اخلاق نیست زیرا ما می‌دانیم که اگر اخلاق نداشته باشیم چه می‌شود. اگر مردم شعائر نداشته باشند چه خواهد بود؟ کارکرد این بخش چیست؟ مناسک و شعائر آمده‌اند تو را از دیگران متمایز کنند. اگر بگویند هر مسلمانی به هر سو بخواهد بایستد و نماز بخواند، مسلمانان دیگر از بقیه متمایز نخواهند بود. مناسک آمده‌اند بگویند شما خودی‌ها مرز خود را از ناخودی‌ها جدا کنید. از این رو هدف مناسک ایجاد هویت جمعی است. همه مناسک و شعائر دینی به این جهت درست شده‌اند. انسان امروز می‌گوید ما باید مرزهای خود را از بین ببریم و همه انسان‌ها خود را برادر و خواهر هم بدانند نه اینکه بگویند از میان ۶ میلیارد انسان تنها شیعیان امامیه معتقد به یک باور دینی، خواهر و برادر هستند. انسان امروز در پی انسان‌هایی است که حقیقت‌طلب و جهان‌وطن باشند.
4- مؤلفه چهارم یک نوع احساس عضویت و تعلق گروهی است. یک یهودی نافرهیخته در جدال یک یهودی با غیریهودی به این نگاه نمی‌کند که حق با کیست و در طرف یهودی می‌ایستد. اسلام البته چنین رویکردی را نقد می‌کند اما متأسفانه در جهان امروز چنین احساس عضویت و تعلق گروهی در دینداران دیده می‌شود. جهان امروز ما پیرو اخلاق جهانی است که می‌گوید در هر نزاعی اول باید دید حق با کیست و چه کسی ظالم است.
چهار مؤلفه‌ی یاد شده امروز توسط اخلاق، تاریخ، معرفت‌شناسی و حقوق بشر تضعیف شده است و انسان امروز نمی‌تواند به گزاره‌های دینی ملتزم باشد، اما معنایش این نیست که باید ماتریالیست یا فیزیکالیست باشیم. امر دایر بین التزام بین ادیان کلاسیک و ماتریالیسم نیست. راه سوم این است که ما معنویت بنیانگذاران ادیان را کشف و در پی آن باشیم. بنیانگذاران ادیان در پی ایجاد معنویت بودند ولی در تاریخ این آفات را یافت. من به جد معتقدم آینده‌ی ما یا نابودی است و یا در گروی عقلانیت و معنویت. فیزیکالیسم و ماتریالیسم جای حیات را برای بشر تنگ می‌کنند. معنویت نجات‌بخش، معنویت عقلانی است.
@MostafaMalekian_official

Опубликовано:

 

27 окт 2020

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 56   
@hosseinjadda4838
@hosseinjadda4838 Месяц назад
درود بر شما استاد گرامی پاینده و سلامت باشید.
@aliku2569
@aliku2569 Месяц назад
انصافا چثدر با انسان با درایت و با جرائت صحبت میکنه ❤❤❤
@habibtukhi381
@habibtukhi381 Месяц назад
درود فراوان خدمت استاد گرامی واقعٱ زاویه های تاریک این معضل را با درایت و جرئت کامل وضاحت بخشیدید .
@simash.207
@simash.207 Год назад
فوق العاده بود 👏👏👌همیشه از سخنان و استدلال های استاد ملکیان لذت میبرم سلامت باشند و سپاس از شما
@seyedmohamadhoseinmarashi1433
@seyedmohamadhoseinmarashi1433 4 месяца назад
استاد ملکیان بی نظیر است.مانا و توانا باشند استاد
@alikamali6225
@alikamali6225 2 года назад
ضمن عرض تشكر، نكات مفيد و بيان منظم و دقيقي بود. استفاده كردم
@mohammadebrahimfaghihi9180
@mohammadebrahimfaghihi9180 5 месяцев назад
درود و احترام ای کاش سخنارانی های ایشان به صورت کتاب درآید.چون هم سریع تر می شه آشنا شد و هم بررسی آن دقیق تر ....❤❤🎉🎉
@mahmoodbarakchi9182
@mahmoodbarakchi9182 Год назад
متشکرم
@saeedmehrinia1320
@saeedmehrinia1320 7 месяцев назад
درود و مهر بر جان و روان استاد ملکیان. از بزرگی نقل است که صادق در شبانه روز به چهل حالت بگردد و منافق چهل سال به یک حالت . تعغیر نشان بزرگان است وگرنه داشتن مرغ یک پای مذهب نقل دیگر است.
@user-rz2fu7qg5t
@user-rz2fu7qg5t Год назад
آفرین به استاد ملکیان دگردیسی در سن ایشان بینهایت سخته . تبریک میگم
@mohammadsattari2871
@mohammadsattari2871 6 месяцев назад
Great , great , great
@ahmadahmadi2593
@ahmadahmadi2593 Год назад
آفرین
@mohammadhadijafari3276
@mohammadhadijafari3276 Год назад
👏
@mosakhosravi8530
@mosakhosravi8530 3 года назад
خواهشمندم سوال من را جواب بدهید؟آیا اگر انسان مدر ن نماز بخواند دین دار هست یا خیر؟
@amirbanafi1477
@amirbanafi1477 2 года назад
اگر دین را به صورت قشری، سطحی و ظاهری تفسیر کنیم میتوان گفته بله انسان مدرنی که نماز میخواند، روزه می گیرد و اعمال دینی را انجام می دهد دیندار است. اما اگر دین را به صورت عمیق و باطنی تفسیر کنیم و بگوییم که مذاهب اصیل در واقع سیستمی مدون هستند که انسان را از عالم ظاهر به عوالم باطن می برند و مانند فردی که در رشته ی دانشگاهی مانند رشته مهندسی تحصیل می کنند و پله پله و ترم به ترم حرکت و تلاش می کند تا در نهایت مهندس شود، سیر باطنی روان انسان هم همینگونه هست و انسان در نهایت پله پله به حقیقت وجود خودش و حقیقت عالم وجود که همان خداوند هست می رسد و آرامش واقعی می یابد. اما این مسیر معنوی نیاز به لوازمی دارد و خود به خود حاصل نمی شود که ادیان مختلف هر کدام روش هایی را ارائه داده اند و فرد باید اعمال مندرج در آن دین را برای نیل به آن حقیقت اعلی به طور منظم و سیستماتیک انجام دهد. دقیقا مانند رشته های دانشگاهی که دانشجو در هر ترم باید دروس خاصی را بخواند و قدم به قدم هر ترم را پشت سر هم بگذراند تا به مقصود برسد. در اینصورت و با این تفسیر معنوی که ادیان فقط و فقط برای نیل به این حقیقت اعلی تدوین شده اند میتوان گفت که هر کس که نماز بخواند و آرامش او بیشتر نشود و احساس نزدیکی بیشتری به حقیقت عالم نکند در واقع دیندار نیست، حتی اگر شبانه روز نماز بخواند. در دنیای مدرن چون زندگی انسانها بالاجبار از طبیعت فاصله گرفته و از طرفی انسان ها شدیدا گرفتار روزمرگی، دل مشغولی و همچنین تنوع طلبی مدرن شده اند لذا تمرکز فکر و آرامش روان ندارند. در نتیجه چنین فردی حتی اگر نماز هم بخواند توان بر برقرای ارتباط با عالم معنا را ندارد. شما وقتی به طبیعت می روید احساس آرامش می کنید اما بعد از آن به محض ورود به شهر آن آرامش کم کم از بین می رود.
@javadkarimi-wg8wx
@javadkarimi-wg8wx 5 месяцев назад
پ.ن: به ع استمناع توجه کنید که شبیه استمناء خونده میشه و همزمان دو معنا می رسونه
@javadkarimi-wg8wx
@javadkarimi-wg8wx 5 месяцев назад
استدلال های ملکیان بیشتر "شرح آرزو مندیه" حرف های دینانی هم بیشتر به درد رفع و رجوع کردن غم و غصه های عصر جمعه می خوره. ببخشید اما این دوتا متفکر بیشتر به درد "استمناع" می خورند...
@foadishere
@foadishere 3 года назад
مثل همیشه دقیق روشن و سیستماتیک
@farhangsaz
@farhangsaz 3 года назад
ممنون از نظر لطف شما
@majidsalari6137
@majidsalari6137 3 года назад
سلام و درود به همه‌ی حقیقت‌جویان ضمن آرزوی سلامتی و عافیت برای استاد ملکیان فرمایشات استاد مرا یاد گزاره‌ی _کوری عصاکش کوری شده است_ انداخت. بهرحال دغدغه‌های اجتماعی ایشان در خور تقدیر است.
@armandaftar5810
@armandaftar5810 3 года назад
درود بر شما استاد،
@user-nj7kk9gn2b
@user-nj7kk9gn2b 10 месяцев назад
امر دینی منتفی است ولی بد بین نباشید امری نوین از دین در حال رشده
@yousefnadjarzadeh
@yousefnadjarzadeh 2 года назад
In the eyes of this humble servant, the word of religion must once again be considered, read, and understood by all human beings on earth today. The meaning of religion is the appearance of objects from the soul. And this thought is not inside man, it is a phenomenon outside man and has no memory of certain hours and will not have. Religion is a word belonging to nothing, nothing that has been single at one time and is still single and will be single forever, and that nothing is a container and capacity, and the story of survival begins when this nothing is decided from single. Come out and build meaning within yourself to get ideas, because thoughts are life-giving, and when it comes to religion, religions do not mean behavior between subjects, such as Abrahamic, Mosaic, Christian, Muhammadan, or Buddhist. Rajab religion does not speak religion, religion is a structure that is an infinite container with a regular and regular arrangement of objects with eternal permanence that has the sign and expression of a single being and all human beings are objects within this religion that before Humans have existed on earth. Now, if human beings are supposed to take the concept from religion through the chosen messenger, they should take it well, but the point is that the chosen messenger is not the text of the message, for example: Before humans reach the wisdom of making a means of transportation for their creatures, we put the name on it and install a fuel tank inside this car and equip the fuel tank with an in-house structure. We put it in the car so that it can be seen in order to reach the variables inside the fuel tank before the fuel runs out and we are on our way. The inside of the fuel tank worries us or the feeling of being on a cold snowy road. In a word, understanding religion is directly related to the vessel of existence.
@hassantaghizadeh1693
@hassantaghizadeh1693 2 года назад
ممنونم. استفاده کردم
@masoudjalali8931
@masoudjalali8931 Год назад
در ابتدای کلام که وثاقت و حجیت قرآن را انکار کردید وبعد از قرآن شاهد سخن می‌آورید، با صد اشکال دیگر که بماند
@akyamiri9227
@akyamiri9227 Год назад
جسارتا دین مبین اسلام بر مبنای مساوی بودن انسانها از صدر اسلام به بشریت معرفی شده جناب ٫ رسول اکرم دقیقا اشاره داشتن دیگران برادران و خواهران دینی شما هستن و اگر در دین مشترک نباشید در خلقت بشریت یکی هستشم ٫ پیام مناسک هم مبناس اجتماعی بودن و اتحاد بین جامعه در کنار هم بودن هست .
@mojtabatalaian4528
@mojtabatalaian4528 5 месяцев назад
این به معنی تساوی حقوق انسانها نیست، بلکه به معنی تساوی بین مسلمانان است. البته تاریخ صدر اسلام خلاف این حرف را نیز ثابت می کند.
@mmm20032003
@mmm20032003 3 месяца назад
بله درست است ، ولی همه آیات رحمانی ودعوت پیامبر به برابری و..... مربوط به مومنون است نه ناس یعنی مردم ، بعکس پیامبر گفته من برای کشتن آمدن مگرکسانیکه شهادتین بگویند وایمان آورند ، این آیه قرآنه . اگرحرف شمادرست بود طالبان ، القاعده ،داعش و..... بوجود نمی آمد .
@akyamiri9227
@akyamiri9227 3 месяца назад
@@mmm20032003 کی گفته طالبان القاعده برآمده از دین اسلام هستن ؟ سخنان دروغین رو به پیامبر اسلام نسبت ندید خود پیامبر وقتی به مکه وارد شدن یه عده از مسلمین هل هله کنان آمدن کفار رو خصوصا ابوسفیان رو بکشن ٫ پیامبر اجازه ندادن و همگی رو بخشیدن ٫ ولی بعدها سه قبیله یهودی همراه کفار همدست شدند اول میخواستن پیامبر رو در خواب ترور کنن که نتوانستن بعد از آن هم به مبارزه با پیامبر و مسلمین برخواستند که گروه مسلمانان به رهبری پیامبر همه رو کشتن
@dr.majidborumand6117
@dr.majidborumand6117 2 года назад
ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-1ubGZ6kL4MY.html ويديوى در نقد حركت جوهرى و نقد حسين نصر در مورد تكامل داروينى
@mehdijamali5881
@mehdijamali5881 3 года назад
زنده باد❤❤
@farhangsaz
@farhangsaz 3 года назад
@sadeqfasihi273
@sadeqfasihi273 Год назад
درود بيكران به استاد بزرگ ، ...
@mhdrn4484
@mhdrn4484 2 года назад
این استدلال اوج فاجعه درونی این اندیشمند را نشان میدهد . پر از تناقضات آشکار . متاسفم
@elimaideanshan9866
@elimaideanshan9866 Год назад
سخنرانی خودتون رو ارائه بدین.
@yousefnadjarzadeh
@yousefnadjarzadeh 2 года назад
در نگاه این بنده حقیر به یقین و معین یکبار دیگر گفتار دین باید بین تمام انسان های عصر حاضر روی زمین مورد توجه و باز خوانی و مورد فهم بایستی قراربگیرد معنی دین بروز مظروفات از جان هیچ چیز است که سبب اندیشه میکند و اندیشه معنا را معنی میکند و این اندیشه در درون انسان نیست یک پدیده بیرون از انسان است و هیچ تعلق خاطری به ساعت های خاصی نداشته و نخواهد داشت. دین واژه ای تعلق به هیچ چیز است ، هیچ جیزی که در زمانی مجرد بوده است و هنوز مجرد است و تا ابد مجرد خواهد بود و این هیچ چیز ظرف و ظرفیت است و داستان بقا از زمانی شروع میشود که این هیچ چیز تصمیم میگرد از مجردی بیرون بیاید و در درون خود معنا بنا کند تا اندیشه ها حاصل شود چرا که اندیشه ها حیات ساز هستند و وقتی سخن از دین است منظور مذهب های آئین رفتاری بین مظروفات نیست که حال مذهب ابراهیمی یا موسایی و یا عیسایی و یا محمدی و یا بودایی باشد دین راجب مذهب سخن نمی گوید ، سخن دین از ساختاری است که این ساختار ظرف بیکرانی است با چینش مظروفات با قاعده و منظم با ماندگاری جاودانه که نشانه و بیان از یک وجود یگانه دارد و تمام انسانها مظروفاتی هستند در درون این دین که قبل از پیدایش انسانها در روی زمین وجود داشته است. حال اگر قرار است انسانها از طریق منتخب پیام آور میخواهند مفهوم را از دین بگیرند خوب بگیرند ولی صبحت اینجاست که منتخب پیام آور متن پیام نیست ، مثال : ما انسان های امروزی وسیله ای میسازیم و نامش را خود رو می نا میم چه بسا که این نام را قبل از رسیدن انسان به خرد ساخت وسیله ای برای حمل و نقل روی موجودات خود می نهاد و در درون این خودرو مخزن سوختی تعبیه میکنیم و مخرن سوخت را با ساختاری درون گو مجهز میکنیم و کویش این ساختار درون گوی مخزن سوخت را در جایی از خودرو قرار میدهیم که قابل رویت باشد به این منظور که متغیر های درون مخزن سوخت را قبل از تمام شدن سوخت رسد کنیم و حال سوار خود رو هستیم با عمل پیمایش ، ناگهان ساختار درون گوی مخزن به ما میگوید سوخت نزدیگ به اتمام است آیا گفتار درون گوی مخزن سوخت ما را نگران میکند و یا حس در جاده سرد برفی ماندن. در یک کلام فهم دین ازتباط مستقیم با ظرف وجود است.
@mohammadali-dr9si
@mohammadali-dr9si 3 года назад
مگه موزیک ویدئو ه که اینقدر تبلیغات گذاشتید
@masoudjalali8931
@masoudjalali8931 Год назад
بنده خدا نظریه داروین هنوز تئوری هست هزار تا مخالف از شاخه های علوم مختلف داره
@dhaxpegdhaxpeg2144
@dhaxpegdhaxpeg2144 Год назад
خب بی سوادی دیگه، بجای کامنت نوشتن برو درموردش یکم بخون همینکه نوشتی هنوز تئوری هست نشون میده چقدر بی سوادی نظریه درمورد چگونگی و چرایی توضیح میده فکت یا قانون علمی درمورد اینکه چه اتفاقی افتاده ویا میوفتد توضیح میده و هرگز هیچ نظریه علمی تبدیل به فکت یا قانون نمیشه، همونطور که هیچ گوساله ای تبدیل به شتر نمیشه
@masoudjalali8931
@masoudjalali8931 Год назад
@@dhaxpegdhaxpeg2144 ممنون وسلام شما پسوند علمی را از کلمه نظریه بردار و دقیقا نکته اینجاست که به قول شما این نظریه به یک قانون ثابت شده علمی تبدیل نشده پس قابلیت استناد علمی ندارد و در حوزه علم ثبوت ندارد به تعریف علم باید توجه بشود پاینده باشید
@dhaxpegdhaxpeg2144
@dhaxpegdhaxpeg2144 Год назад
دوست گرامی، مطلب من رو با دقت نخوندی هیچ نظریه علمی تبدیل به قانون و یا فکت نمیشه، این دو کاملا متفاوت هستند، وقتی بخوایم درمورد مکانیزم حرف بزنیم نظریه میاریم و وقتی بخوایم بگیم چیزی در طبیعت رخ داده، بدون اینکه چرایی و یا چگونگی اون رو بیان کنیم قانون استفاده میکنیم. نظریه دگرگونش بر اساس بیش از 100 سال مدارک علمی رشته های مختلف که به شکل موازی درموردش تحقیق و آزمایش کردند بوجود اومده، شما میتونید بگید که خیلی از دانشمندا شک دارند که فقط دو مکانیزم برا دگرگونش وجود داره ولی به هیچ عنوان نمیتونید بگید که این فقط یه نظریه است. در دنیای علم کاملا این نظریه پذیرفته شده است. ولی خب هیچ چیزی در علم 100 درصد تایید نمیشه، برخلاف دین و هر مطلبی میتونه زمانی رد بشه (هرچقدر هم که احتمالش کم باشه)
@javadkarimi-wg8wx
@javadkarimi-wg8wx 5 месяцев назад
اصلا من نمی فهمم چرا پرسش از اصل دینه؟! ملکیان و دینانی هردو دارن درباره چیزی بحث می کنند که مساله نیست. مساله "آپارتاید دینی" هست. حالا آقای ملکیان بیاد توضیح بده که چگونه میشه این آپارتاید رو رفع و رجوع اش کرد و دینانی هم اگر قائل به این آپارتاید نیست احتمالا خر خودشه ولی اگر اون هم قائله بیاد بدیل بده. وانگهی، دعوا شبیه دعوای دوتا دیندار هست که یکی منبر بش رسیده ولی یکی دیگه فقط جارو کردن در مسجد بش رسیده حالا تو حیاط مسجد دعواشون شده.
@saragasemi1549
@saragasemi1549 3 года назад
مطالبی در خصوص سخنان جناب ملکیان ب نظر میرسد ک عرض میکنم. 4 شاخصه ی دینداری مطرح کردند ک محل تعارض با بشر خردمند امروزی است بنابراین استنتاج فرمودند ک بشر امروز نمیتواند ب ادیان ملتزم باشد پس باید ب معنویت پوشیده ی در ادیان، ملتزم باشد، معنویتی عقلانی. سوالاتی در خصوص 4 مورد ادعایی استاد مطرح است ک قبل از بیان آنها اجمالا باید بگم که فکر میکنم استاد، اینجا دچار مغالطه ای شدند، اینکه اولا خوب تبیین مفاهیم نکردند و بیان نکردند که منظورشون از دینداری، چیست؟!! آیا دینداری کج اندیشانه را نقد فرموده اند یا دینداری معرفت اندیش واقع گرا را نقد نموده اند؟!!! ثانیا تبیین مفهومی نفرمودند ک منظورشان دقیقا از معنویت عقلانی چیست؟؟!!! و کدام آموزه ی انبیائ است؟؟!! ثالثا اینکه ب کدامین دلیل موجه عقلی، ب فرض تضاد بین بشر خردمند امروز با آموزه های دینی، لازم و واجب است که دینداری را فروکاست ب معنویت عقلانی؟؟!!! و چرا نمیتوان ب نقد منصفانه ی بشر خردمند پرداخت تا بتوان فیمابین آنان مصالحه نمود؟!!! و آیا تنها راه اصلاح ذات البین بشر امروز و دین، عدول از دین است؟؟؟؟!!!! اینکه حل محل نزاع نشد بلکه پاک نمودن مساله و محو محل نزاع است ک ب نظرم همان مغالطه ای است ک ایشون گرفتارش شده اند. رابعا ب نظر میرسد جناب استاد گاهی از بحث آکادمیک و علمی عدول نموده و بسیار ابتدایی طرح بحث مینمایند. خصوصا طرح خصوصیت چهارم دینداری، ک ظاهرا دچار مغالطه ی خلط، شده اند ک ذیلا بیان میشود. خامسا ایشون با طرح خصوصیت سوم، دچار مغالطه ی تفصیل، شده اند که اهل منطق، متفطن هستند. اینکه خصوصیت سوم، همان خصوصیت اول است . یعنی التزام ب مناسک دینی، همان تعبد است ک ایشون دوباره ب بیان دیگری مطرح کردند.!!!!!! اما مساله ی اول: جناب دکتر کجای بشر امروزی با تعبد، سر ناسازگاری دارد؟؟؟ چرا آمار ارائه نمیدهید؟ مگر بشر امروز و دیروز و فردا در التزام ب عقل، با هم تفاوتی دارند؟؟؟ مگر ملتزم ب عقل نیستند؟ مگر خود شما ب عنوان بشر خردمند، ملتزم ب عقل و استدلال نیستید؟ و مگر جنابتان، بشر امروز رامتصف ب وصف فرهیخته و عقل گرا ننمودید؟؟ آیا این اتصاف، غیر از تعبد است؟ تعبد نسبت ب باورهای معقول؟؟!!! بنابراین ب ادعای جنابتان، بشر در همه ی ادوار، همواره باید متعبد باشد و چاره ای جز آن ندارد و این تعبد گاهی تعبدی خرافی است و گاهی تعبدی عقلانی است. اسلام آمده است ک بشر را از تعبد خرافی برهاند : لیثیروا بها دفائن عقولهم. .... . افلا تتدبرون و الی ماشائ الله ایات و روایات ک میتوان استشهاد نمود. در خصوص مورد دوم: چرا بشر امروز نمیتواند دیندار باشد. یافته های علمای علوم طبیعی کجا با اموزه های قران منافات یا تعارض دارد؟؟ بفرمایید خواهشا؟؟ ب عکس، انما یخش الله من عباده العلمائ. آری با مسیحیت محرف آری اما کجای قران ؟؟؟؟؟ یکی از وجوه اعجاز قران لا یاتیه الباطل است ب این معنا ک خود قران مدعی است ک هر چقدر یافته های کیهان شناختی بشر ب قول شما متمدن، تزاید یابد ، هیچ تعارضی با قران ایجاد نمیشود. مورد سوم: همان مورد اول است و در حقیقت، تعبد ، اساسا مغایرتی با تعقل، دست کم در اسلام نداشته و این دو مساوق اند. مفهوما مغایر اما مصداقا یکی هستند. بعدشم ، کجای شعائر آمده است ک صرفا قومیت ایجاد کند؟ این چ درکی مضیقی از دین است ک ارائه میدهید؟ اسلام مدعی جهانی بودن است. مدعی آن است ک ادیان دیگر نیز همان اسلام است. ماکان ابراهیم یهویا و لا نصرانیا بل کان حنیفا مسلما. واقعا برای این فهمتان از دین متاسفم. خصوصیت چهارم: خود جنابتان دچار تهافت شدید!! علتش هم آن است ک در بادی امر ،درست معنا نکردید ک مقصودتان از دینداری چیست؟؟ خود جنابعالی استشهاد کردید ب :حمیت الجاهلیه الاولی، ،،، ناقض فرمایش شماست. قران مخالف خصوصیت چهارمی است ک شما برای دینداران قائل شدید. خوب است ب این کلام امیر بیان توجه کنید و اشعر قلبک الرحمه للرعیه و الطف بهم. فلا تکونن علیهم سبعا ضاریا تغتنم اکلهم فاماالناس اما اخ لک فی الدین او نظیر لک فی الخلق.... والسلام علی من التبع الهدی ( سید عقیل میرفتاحی )
@ff-ft3dt
@ff-ft3dt 3 года назад
زیاد فکر نکن به جایی نمیرسی...
@mosakhosravi8530
@mosakhosravi8530 3 года назад
به ۴ دلیلی که استاد گفتند دین داری برای انسان مدرن فرزانه امکان ندا رد نه برای انسان متعبد که هنوز دین دارند و امکان دین داری در آینده هم خواهد بود
@user-mi1ot3wg7f
@user-mi1ot3wg7f 2 года назад
برو زند گیتو بکن اینا یه مشت اراجیفه
@alipiroti2343
@alipiroti2343 3 года назад
چه ربطی داره. خوب باید صف ها مشخص بشه که کی مسیحی هست کی مسلمان هست و... مشکل چیه الان استاد؟
@user-ii5gk3pi6x
@user-ii5gk3pi6x 3 года назад
اقا چرا نوشتی زنده باد. یه مشت اراجیف میگه. جناب ملکیان انسان به میخ تشبیه کردی ؟ حقا که خودت میخی. مشکل اندیشه های باطل شم درست همینجاست. نشناختن انسان. از بنده حقیر بشنو. دنبال معرفت النفس باش. والسلام.
Далее
هایدگر (پرسش بنیادین)
21:36
Просмотров 40 тыс.